Најдобар SMART TV?

• Креатор на темата Креатор на темата riki pilot
  • Време на започнување Време на започнување

најдобар SMART TV

• Вкупно гласачи
    65
Мааалце оф-топик:
Да гледам 3D филмови, потребно е да симнам 3D Bluray филм од замунда и после? Да го пребацам на екстерен и да го пуштам на телевизорот или потребен е blu-ray плеер?

Мааалце оф-топик:
Да гледам 3D филмови, потребно е да симнам 3D Bluray филм од замунда и после? Да го пребацам на екстерен и да го пуштам на телевизорот или потребен е blu-ray плеер?

Blu-ray плеер ти е потребен ако пушташ blu-ray диск, оригинал да речеме, surround audio итн...А ако симнуваш од некаде, подеси 3D опција на телевизорот, пуштај во некое програмче, ставај наочарата и шибај. Јас имав неколку, ги пуштав преку лаптопот во VLC Player, само така успеав да средам со превод :).

Он топик, повеќе од година дена го имам овој модел на Самсунг:
LED6500_FRONT.jpg

46'' Smart 3D Full HD LED TV

Си везе, презадоволен сум, музика, интернет, филмови, функции, апликации, all share play, Wi-Fi, Skype, дизајн и се останато работи феноменално. Посебно уживање освен HD филмови ми е blu-ray концерти :vozbud:. Кога би требало да бирам повторно би одбрал Самсунг без двоумење.

Може да се стрима некој видео фајл на смарт телевизориве од Dropbox на пример? Или некој сличен сервис?
Конкретно за Samsung UE-40F6400 ме интересира, случајно некој да не го има и да експериментирал со ова.

Никој не коментира за Sony а вака така едно чудо гласој имаат на анкетата. Квалитет на изработка, слика, софтвер и сл е прва лига.
LG и Филипс се релативно лоши за мој вкус кога е во прашање сликата, Самсунг од друга страна ми е премногу колоритен :)
Бонус минус за Филипс од моја страна е незадоволството од некои претходни модели.

Инаку темава незнај во кој правец оди.
Според насловот си помислив се прај муабет за SmartTv а не за матрици осветлување и сл. Значи шо очеква некој во СмартТв? Јутуб? Сурфање? Фејсбук? Длна??
Ако збораме за матрици и сл, тогаш можи да се вклучи панасоник со плазмите, или фулл лед осветлувања од друга страна, финти за рефреширање на слика и сл.
Секој тв си има свои предности само прашање е кој шо сака.

Back
На врв Bottom