Најдобар Македонски Бенд!

• Креатор на темата Креатор на темата Sinisa
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Македонски Бенд

• Мизар

Гласови: 45 11,5%
  • Леб и Сол

Гласови: 128 32,7%
  • Суперхикс

Гласови: 93 23,8%
  • Архангел

Гласови: 77 19,7%
  • Анастасија

Гласови: 13 3,3%
  • Кисмет

Гласови: 0 0,0%
  • Two Sides

Гласови: 4 1,0%
  • Suns

Гласови: 1 0,3%
  • Чиста околина

Гласови: 25 6,4%
  • Бадминтонс

Гласови: 5 1,3%

• Вкупно гласачи
    391
Суперхикс се најдобар бенд според мене. Другиве не постојат за мене. ;)

Од дадениов избор,а и пошироко Архангел.Некако ми делат од сиве други.

Нелегитимна листа, кај се Санаториум на листава?
Можно е истово пред 4-5 години да сум го пишал на темава, во бледо сеќавање ми е не ми замерувајте :D

Мене покрај овие горенаведените и Eye Cue ми се допаѓаат, имам одено на неколку нивни свирки. Гледам никој не ги споменал.

area,superhiks,leb i sol,mizar,arhangel(nekako zaedno idat ovie dve grupi),string forces,non stop imaat dobri pesnicki,nokaut...
mozebi trebase da se izdvojat nekoi od gore navedenite,ali ja dodadov use nekolku sto mene licno mi se svigaat.

Само еден бенд беше на рамниште на сите светски атрибути, и според мене ги надмина, бесчујно, а магично...Архангел - друга димензија беа/се.....сеуште неразбрана од поголемиот дел .......

Rok Agresori se najbolji. Drugive se gola voda i kopija.

Гласав за Архангел, тоа што го работеле е за почит, јас би се воздржал од субјективно вреднување, но свирките низ тогашна Југославија кои ги имале си го кажуваат своето. Супер текстови, со длабока содржина, музиката во позадина, одговара со истите и ја прави хармонијата. Тука некаде ги поставувам Анастасија и Мизар, Декаденс и Телонаука Совршена, како љубител на потемните работи.

Архангел, Анастасија, Падот на Византија, Леб и Сол.

И морам да признаам дека ме боли тоа што Суперхикс има повеќе гласови од Архангел.

Архангел, Анастасија, Падот на Византија, Леб и Сол.

И морам да признаам дека ме боли тоа што Суперхикс има повеќе гласови од Архангел.
Суперхикс е бенд за пошироката публика, Архангел, Падот на Византија, Анастасија, Телонаука Совршена, Декаденс, Александрија, сите тие се бендови за ограничен број на слушатели, не секој може да ги слуша.

Суперхикс е бенд за пошироката публика, Архангел, Падот на Византија, Анастасија, Телонаука Совршена, Декаденс, Александрија, сите тие се бендови за ограничен број на слушатели, не секој може да ги слуша.

Се согласувам, башка Суперхикс се одличен бенд за журка, атмосвера и фино се журкам на нивни настапи, само што тоа што го свират Суперхикс е веќе видено. (Чак што више, нешто и „позајмено“ )
Некако мислев, најдобар бенд би стоело поради музиката во целина , не поради настапите на бендот. Фолтин, повеќе би ги фаворизирал од по-популарниве бендови кои знаат да направат добра атмосвера, ама секој со свое мислење, не можам да ги обвинам за тоа што го слушаат приватно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom