Најдобар Македонски Бенд!

• Креатор на темата Креатор на темата Sinisa
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Македонски Бенд

• Мизар

Гласови: 45 11,5%
  • Леб и Сол

Гласови: 128 32,7%
  • Суперхикс

Гласови: 93 23,8%
  • Архангел

Гласови: 77 19,7%
  • Анастасија

Гласови: 13 3,3%
  • Кисмет

Гласови: 0 0,0%
  • Two Sides

Гласови: 4 1,0%
  • Suns

Гласови: 1 0,3%
  • Чиста околина

Гласови: 25 6,4%
  • Бадминтонс

Гласови: 5 1,3%

• Вкупно гласачи
    391
mislam deka definitivno leb i sol se tie.strong mocni dosta dolgo se na muzickata scena vo makedonija i posiroko.vlatko e eden od najdobrite svetski gitaristi dade svoj beleg vo makedonskta i svetskata rok scena.mada jas licno preferiram mizar i arhangel sekoj poseben na svoj nacin. makedonskata muzika za mene e najmocnata na balkanskive prostori.

Архангел ми се дефинитивно на врв. Евентуално String Forces. Мизар се океј, мада не ме воодушевуваат претерано. Суперхикс ме нервираат. Толку.

Sith

Dobro be kaj gi najdovte polojnata na sin mu na komsijata da ne se.
Inaku so Leb i Sol ne si mozi nikoj.
Od ostanatite PARKETI.

Леб и сол, дефинитивно најдобрата македонска група на сите времиња

[media]http://www.youtube.com/watch?v=fFlrkdIXr3A[/media]
Леб и сол
и Анастасија, които ги гледах преди нјаколко години в Софија.

Другите групи не с'м ги чувал...

дефинитивно леб и сол, со оглед на тоа од кога се, и каква музика прават, закон се. :)

Ќе бидам субјективна и без размислување, како еден гооолем Мизар фан ќе речам Мизар. :)
Почнувајќи од албумот од 1988, со Горан Таневски како вокал, преку Свјат Дримс па се до третиот Кобна Убавина, воедно омилениот со Горан Трајковски вокал. Не можеш да не ги сакаш, тој дарк вејв, тие експериментирања со стари наши песни (1762), потоа вметнувања на византиска музика, песни со страсловенски мотиви и христијанска мистика. Таква уникатност не гледам на друго место. Едноставно мирисаат на наше, на древно, на квалитет.

Архангел од друга страна, тој ужасно добар рок саунд, а во него вметната поезијата на чичко Ристо Вртев ( првиот вокал на Мизар). :)
Звук, срцепарателен текст ништо друго не ти треба.

Кисмет ете како произлезен од дел на поставата на Мизар, го глеам како во сенка.
Стринг Форсес, неодоливи алтернативци. И секако симпатичните битолски Паркети. :)

најдобар македонски бенд досега? се знае бе луѓе ЛЕБ И СОЛ

Од наведениве ми се омилени Леб и сол и Архангел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom