Најдобар Македонски Бенд!

• Креатор на темата Креатор на темата Sinisa
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар Македонски Бенд

• Мизар

Гласови: 45 11,5%
  • Леб и Сол

Гласови: 128 32,7%
  • Суперхикс

Гласови: 93 23,8%
  • Архангел

Гласови: 77 19,7%
  • Анастасија

Гласови: 13 3,3%
  • Кисмет

Гласови: 0 0,0%
  • Two Sides

Гласови: 4 1,0%
  • Suns

Гласови: 1 0,3%
  • Чиста околина

Гласови: 25 6,4%
  • Бадминтонс

Гласови: 5 1,3%

• Вкупно гласачи
    391
zaboravivte da gi spomenete ili ne gi znaete Karamela ( prvata makedonska heavy metal grupa) ?
dali ste gi cule ili se sosem nepoznati za vas? pa ovoj gitaristot Sokolot ima jaki sposobnosti na gitara i znae da improvizira gajda na gitara i toia epten brzo solo ako nekoj znae da go iskopira ova pred moi oci ima podarok od mene
Овој Соколот е Митко што ја водеше на Канал 5 емисијата?

ne mozam a da ne gi izdvojam Triange nesekojdneven fenomen na naseto]
rock nebo i nesto sto na Makedonia oddamna i se nema sluceno da se pojavi nekoj bend kako niv od ponovive
Иам нешто слушнато како глинено око и спаси ме не ми се баш нешто кизнај што.

Апропо другиве што ги спомна како александер овој беше пејачот на бадмингтонс лидер сеа ми се чини сеа имаше една песна Сите обични луѓе се викаше во панк-стил супер песниче после Санс го преработија за овие вториве прв пат слушам нема да коментирам ,а зијан ги знам од поодамна не донесоја некоја револуција или пак не направија некоја репродукција по некое синглче и на тоа останја можеби крива беше тогашната пгп-птб така ми се чини се викаше шо на македонскиве автори ги условуваше да пејат на српски јазик па некои и одбијаја као Мизар.
Јас попрво би рекол Бисбез се полегандарни него овие твоиве горенаведениве мада поштујем и тие горе само пак ќе напоменам дака нивното творештво беше многу минимално.

fala bodu nekoj da go komentira mojot text
sokolot e covek vo godni i mozno da e toj ne garantiram deka vodel emisija no garantiram deka e virtuoz na gitara
i da iako tvorestvoto e minimalno e od besceneta verdnost
pa treba da se cujat prerabotkite na suns
i vo pravo si za bisbes tie se makedonskite rolling stones
i nezaboravna e taa od zijak - pusti kosi

kicodarker напиша:
fala bodu nekoj da go komentira mojot text
sokolot e covek vo godni i mozno da e toj ne garantiram deka vodel emisija no garantiram deka e virtuoz na gitara
i da iako tvorestvoto e minimalno e od besceneta verdnost
pa treba da se cujat prerabotkite na suns
i vo pravo si za bisbes tie se makedonskite rolling stones
i nezaboravna e taa od zijak - pusti kosi

da sokol e tipot sto ja vodese emisijata na kanal 5 "starite dobri vreminja" a ti bolji povleci si go zborot virtuoz za tipot zaso za razlika od nekoj drugi makedonski gitaristi tipot e TAPA ova go znam mnogu dobro zasto mi e komsija i imam otideno nekolku pati kaj nego i ne e nisto posebno u gitara i znae samo edno 5-6 rock pesni dobro da gi otsviri bidejki samo niv gi vezbal zatoa sssssssssss

Sokolot e Sokolot nema drug a ako nekoj so ime Sokolo2 ke bide jaka parodija . da bese voditel na kanal5 na "starite dobri vreminja" i zborot virtuoz mu nalikuva i mu odgovara i ima podobri gitaristi od skolot sigurno no i toj ne e za potcenuvajne posebno ako go zememe faktot deka ja formiral na vremeto prvata makedonska hevi metal grupa KARAMELA i ako ti e komsija ke te posetam i tebe i nego pa ke kompenziramne i vie kaj mene sako da ne bida rabotava ke dojdam , ke dojdam i nikogas da ne se pojavat.a kako sviri na gitara alal da mu e i zamoligo na gitara da ti improvizira gajda pa presipitaj se.

Sinisa напиша:
Тема о Мизару ми је дала идеју. Ја мислим да је Мизар најбољи македонски бенд свих времена, мада je Леб и сол можда значајнији. Шта ви мислите? И зашто? Штета што је Архангел ухватио залет баш када су почињала срања у земљи...Сећам се тог времена. Можда Анастазија, јер су имали успеха и у иностранству?

...IZVINI VAKA AMA MISLAM VO ANKETATA GO IMAS ISPUSTENO NAJDOBRIOT PUNK-ROCK BEND VO MAKEDONIjA KOJ POSLE 10 GODINI SEUSTE E AKTIVEN...aj mozi ke ti tekni koj e...

kicodarker напиша:
Sokolot e Sokolot nema drug a ako nekoj so ime Sokolo2 ke bide jaka parodija . da bese voditel na kanal5 na "starite dobri vreminja" i zborot virtuoz mu nalikuva i mu odgovara i ima podobri gitaristi od skolot sigurno no i toj ne e za potcenuvajne posebno ako go zememe faktot deka ja formiral na vremeto prvata makedonska hevi metal grupa KARAMELA i ako ti e komsija ke te posetam i tebe i nego pa ke kompenziramne i vie kaj mene sako da ne bida rabotava ke dojdam , ke dojdam i nikogas da ne se pojavat.a kako sviri na gitara alal da mu e i zamoligo na gitara da ti improvizira gajda pa presipitaj se.

abe bez razlika sto i da kazes jas si imam moe mislenje sto veruj mi tesko e da go smenis a ti tvoe taka da gabe e razgovorov

Темната Страна...

Биз Без
Триангл
Леб и Сол
Јаков и сл.
(ова се од постарите)

А од поновиве повеќето се фалсификувана галама (шо би рекол господин господин Џамбазов)

Leb i Sol se najdobri

1.Леб и Сол
2.Чиста Околина
3.Фолтин
4.Мизар
5.Анастасија
6.Архангел

Arhangel ubedlivo najbolje!!! A kao vtori AREA!
Neznam sto tolku gi velicite Leb i Sol. Ok bend se, ali gledano od umetnicki aspekt arhangel se kade kade bolje. A garo stariot ne da zakrzlavel, toa zglobovite duri pocnale da mu skripat. Vlatko Stefanovski na elektricna poima si nema, ali proektot so Miroslav Tadic e fenomenalen. Isto i Bodan Arsovski kako solo artist mnogu poise mi se svigase, ali sepak, De gustibus non est disputandum! :)

Perfect Element напиша:
Arhangel ubedlivo najbolje!!! A kao vtori AREA!
Neznam sto tolku gi velicite Leb i Sol. Ok bend se, ali gledano od umetnicki aspekt arhangel se kade kade bolje. A garo stariot ne da zakrzlavel, toa zglobovite duri pocnale da mu skripat. Vlatko Stefanovski na elektricna poima si nema, ali proektot so Miroslav Tadic e fenomenalen. Isto i Bodan Arsovski kako solo artist mnogu poise mi se svigase, ali sepak, De gustibus non est disputandum! :)

Za poslednata recenica se slozuvam so tebe, ama toa glupostite sto gi iznatrese prethodno ne se stvar na vkus... Koga malku poveke ke gi slusas Leb i Sol, mozebi ke sfatis. Nemas nikakvo pravo da gi potcenuvas tie luge zatoa sto se edni od najdobrite muzicari koi iskocile od Makedonija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom