Најдобар голман

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар светски голман?

• Вкупно гласачи
    326
Статус
Затворена за нови мислења.
Најјак е се разбира Буфон, али за година дена негов сигурен наследник ќе биде Цезар од Интер, а може и подобар да биде од Џиџи.Не дека сум за Интер ама стварно е добар Цезар и добро напредува а плус и млад голман е.

Цезар има 28 години.
Икер Касиљас има 27 години.

Икер Касиљас е незамисливо мнооооогу подобар од Цезар.:toe:

ne vikam deka ovie nabrojanite se losi golmani.megutoa,ne znam dali nekoj go ima gledano artur boruc,polskiot golman koj brane u celtic glasgow...???
fantasticen golman...em mlad...za kan nema zborovi...ziva legenda.ali glasam za cesar,ne deka mn go pocituvam kako golman,tuku zaradi toa so inter mi e u srceto...forza nerazzuriiiii

pa mnogu jasno be bufon e br 1 na site vrmijna be a i mnogu dobar e ivica kralj

Најјак е се разбира Буфон, али за година дена негов сигурен наследник ќе биде Цезар од Интер, а може и подобар да биде од Џиџи.Не дека сум за Интер ама стварно е добар Цезар и добро напредува а плус и млад голман е.
The Great еве кога се родени Буфон и Цезар..
Буфон: 28 Јануари 1978година
Цезар: 3 Септември 1979година

извори: www.inter.it www.juventus.it

Како што гледам Цезар, и не е толку помлад од Буфон..

Не дека сум за Реал,ама од Икер боље голман тешко...

Не дека сум за Реал,ама од Икер боље голман тешко...
Така е, колку и да сум за Барса и колку и да ги мразам Реал, Икер Касиљас е најдобар голман на светот.

најдобар е Буфон...а иначе многу добри и надежни голмани се од селтик Боруц, не знам која утакмица беше спаси едно 10 сигурни голови... и Гордон од Сандерленд...и двајцата се доста млади и перспективни и очекувам тие да владеат меѓу стативите по некое време! а за Џиџи...нема што да се каже, и донесе светска титула на италија, ја однесе италија во 1/4 финале годинава, за јуве има одбрането се и сешто итн итн...НАЈДОБАР ДЕФИНИТВНО!

Моментално е Буфон ама пред операцијата Чех не примаше гол.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom