Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Друже успори со Жито Леб бе. Кажа дека ти се свиѓа и не напињај живти се. Не можеш некој да убедуваш со спамање дека нешто е ок, кога не е.

Жито Леб ти е тапа ко и Специјал и сличните им со 150 локации. Можда малце бољи од Специјал, од кај што земав еднаш бурек кај нив да јадам, нож не го сечеше. Бурек со месо ко земеш од Жито Леб, месото ко да е бајато 3 години. Може да ти е убав само ако не си пробал мелено свинско од домашно чувана свиња па си навикнал на тој неквалитет. Тоа што го ставаат или не е свинско или им е бајато со години. И пробан ми е на повеќе локации, Центар, Капиштец, Кисела Вода, сегде е крш.

Досега секогаш местата што биле локални и метар на метар квадратура, за мене извадиле бољи бурек од извикани локали.

Во Лептокарија "Билјана 2002" или за тие што учеле во околните гимназии уште позната како Шип-Шоп, има доста добар бурек со месо. Баничките со месо исто :)

Во Лептокарија "Билјана 2002" или за тие што учеле во околните гимназии уште позната како Шип-Шоп, има доста добар бурек со месо. Баничките со месо исто :)
Дали е на ќошето на зградата?

Само од браќата Горанци. Рисјаните не научивме тесто.
Хахаха не бе, прават и некој наши убав бурек ама баш тие некој маалски. Инаку секако се подобри од нас а и општо во јадења. Да не се муслиманите пола Германија ќе умре за јадење :D

Друже успори со Жито Леб бе. Кажа дека ти се свиѓа и не напињај живти се. Не можеш некој да убедуваш со спамање дека нешто е ок, кога не е.

Жито Леб ти е тапа ко и Специјал и сличните им со 150 локации. Можда малце бољи од Специјал, од кај што земав еднаш бурек кај нив да јадам, нож не го сечеше. Бурек со месо ко земеш од Жито Леб, месото ко да е бајато 3 години. Може да ти е убав само ако не си пробал мелено свинско од домашно чувана свиња па си навикнал на тој неквалитет. Тоа што го ставаат или не е свинско или им е бајато со години. И пробан ми е на повеќе локации, Центар, Капиштец, Кисела Вода, сегде е крш.

Досега секогаш местата што биле локални и метар на метар квадратура, за мене извадиле бољи бурек од извикани локали.

Ама затоа кај нив бурек со сирење е стварно со сирење за разлика кај локалциве што лупаат урда, потврд е зашто ваљда им ги носат замрзнати питите а по дуќаните само ги печат
бурек со месо само кај Маче у Аеродром а пица бурек во Милениум кај млечен

Sent from my iPhone using Tapatalk

Исто многу добри им се лепчињата со виршла и благата кифла
Благата кифла ми е премногу тесто и премногу блага, а кремот е онака нишо посебно искрено. Во средно ми беше стандард пица-виршла-блага, или пица-виршла.. Сега поскоро или симит со месо, или само бурек/баничка со месо, како и зденка-маслинка :)

Ама затоа кај нив бурек со сирење е стварно со сирење за разлика кај локалциве што лупаат урда, потврд е зашто ваљда им ги носат замрзнати питите а по дуќаните само ги печат
бурек со месо само кај Маче у Аеродром а пица бурек во Милениум кај млечен

Со сирење/урда не е бурек што викаат Босанците. :D

Ха ха, ме потсетивте на едно одење во Тетово некаде пред 25+ години. Пред автобуската стоеше човек со две канти од по некои 20-25 литри и напишано на картонче: продавам урда за бурек со сирење :D

Со сирење/урда не е бурек што викаат Босанците. :D

за нив бурек е само со месо ама не значи дека јас треба да се ограничам од сите останати верзии само ради босанците

за нив бурек е само со месо ама не значи дека јас треба да се ограничам од сите останати верзии само ради босанците

И јас бев правоверец по тоа прашање, ама сега со оваа килажа си јадам зимно време со зелка или со спанаќ кога има и не ми смета. Единствено што не можам е пица бурек, киселини на два дена гратис идат со него :(

Жито леб од Охрид имат и во Скопје?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom