Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Жики во Аеродром карши скопјанка. Бурек со врат и кашкавал ми е омилен.

Кога сте у Струмица на самиот плоштад влезете во Бурекџилница/Слаткарница "Бисер" . со децении го прават највкусниот Бурек во светот и пошироко.

Ретко кој што има помалку од 30 години има појма што е бурек

Ја иам помалку од 30 и досеа никогаш не сум бил импресиониран од бурек. Ваљда пошто не јадам бурек со усмрден кромид или урда од превртена кожинка од стар... лоша урда.
Или пица бурек шо кај и да сум бил изглеа ко некој да јадел сендвич на бродовите и после да повратил во корите.

Ја иам помалку од 30 и досеа никогаш не сум бил импресиониран од бурек. Ваљда пошто не јадам бурек со усмрден кромид или урда од превртена кожинка од стар... лоша урда.
Или пица бурек шо кај и да сум бил изглеа ко некој да јадел сендвич на бродовите и после да повратил во корите.
Да си жив и здрав. Не е „морално“ да се сака бурек. Мислам, на темава пишуваат претежно оние кои го сакаат...

Да си жив и здрав. Не е „морално“ да се сака бурек. Мислам, на темава пишуваат претежно оние кои го сакаат...

Друго ми беше муабетот. Не мора да го сакаш али можеш да познаеш добро зготвена храна.

Каде во Скопје има најубав бурек со сирење и месо?
La Delicious знам дека има најубав со пица. Милениум не ми е нешто којзнае што, во Силбо исто.

И каде во чаршија е најубавиот симит?
Сите зборат дека негде таму правеле најубав симит во Скопје.

Најубав бурек со пица.

Како може универзумот да го издржи овој спој на неспоиви зборови?

пица-бурек
пржени компири со сирење
хамбургер од седмица
чоко-желе
...
првите скалила од патот кој оди директно во Деветиот Круг

Бурек со пица :pos:

Му фали уште помфрит од компири. :icon_lol:

Во Милениум има и баничка со стек и кашкавал. Најубава баничка во свет. Но не ја прават често. Еднаш во денот мислам.

Не сум љубител на бурек, ама знам да каснам еднаш месечно и тоа само со сирење(т.е. урда) и до сега немам пробано некој за да кажам дека е најдобар. Никој нема погодено добра комбинација. Или премрсен или дебели кори или лоша урда или препечен.

Кисми и Буцко-Маџари

Свети Никола, на Водњанска карши Државна Болница на ќошот. Убедливо најубаво мелено месо што сум го пробал во бурек, се топи во уста и не ти е тешко на стомак после. И варените ѓевреци им се одлични.

Милениум се исто одлични ако не и најдобри, знаат да промашат ама поретко.

Да се укине, али оние бурекџилници што произведуваат пица-бурек им се трошат побрзо дури и од оној бурек со месо :toe:

Ако народот не го купувал, досега ќе престанеа да го произведуваат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom