Најдобар бурек според вас прават во...

  • Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Бубамара во Clifton, прават буречина како мазничина.
 
Бел бумбар за бурекџилницата кај Стружанка спроти УЈП (y) Меко тесто, не штедат на месо, ни премногу суво ни премногу мрсно. Баничките со урда им се сон, доволно солени за да ти отворат апетит и кога си сит.
Башка продаваат ѓевреци со топена зденка, и тие им се премногу јаки. Топла препорака да пробате (y)
 
Од денес за мене Силбо карши Апче оди на црна листа или историја сеедно.Од време на време купував вртена пита со месо бидејки за 80 денари се добиваше парче кое тежеше околу 350 грама бидејки питата ја сечат на 3 дела додека бурекот беше околу 280 грама иста цена и вообичаено питата ја сечат на 4 дела.Денес купив повторно вртена пита парче со месо и приметив дека е нешто полесно од претходно што сум купувал.Дома ја ставам на дигитална вага и парчето тежеше 250 грама! Значи за цели 300 грама го намалиле тестото што не е нормално така да од утре купување од таму нема.
 
Последно уредено:
Од денес за мене Силбо карши Апче оди на црна листа или историја сеедно.Од време на време купував вртена пита со месо бидејки за 80 денари се добиваше парче кое тежеше околу 350 грама бидејки питата ја сечат на 3 дела додека бурекот беше околу 280 грама иста цена и вообичаено питата ја сечат на 4 дела.Денес купив повторно вртена пита парче со месо и приметив дека е нешто полесно од претходно што сум купувал.Дома ја ставам на дигитална вага и парчето тежеше 250 грама! Значи за цели 300 грама го намалиле тестото што не е нормално така да од утре купување од таму нема.


Ти баце си ги заебал и власите и егејците заедно.
 
Ти баце си ги заебал и власите и егејците заедно.
Vo pravo e. Ne deka jas licno bi se zamaral so merenje gramaza, ama ocigledno e deka mnogu burekdjilnici, pokraj poskapuvanjeto, namaluvaat i na gramaza. Restorani isto so golemina na porcii i slicno. Vakvi lopovi mislam deka se endemski vid, vo sekoj aspekt na zivotot se krade i se odi na prevara. Primer eden milion, kade sakas.
 
Vo pravo e. Ne deka jas licno bi se zamaral so merenje gramaza, ama ocigledno e deka mnogu burekdjilnici, pokraj poskapuvanjeto, namaluvaat i na gramaza. Restorani isto so golemina na porcii i slicno. Vakvi lopovi mislam deka se endemski vid, vo sekoj aspekt na zivotot se krade i se odi na prevara. Primer eden milion, kade sakas.
Како мислиш лопови? Ти продава производ за цена што он ја одредува. Си може. Тебе ако не ти се свиѓа не купувај.

Ако мислиш дека можеш подобро отвори свој локал и продавај поголеми порции за помала цена.
 
Како мислиш лопови? Ти продава производ за цена што он ја одредува. Си може. Тебе ако не ти се свиѓа не купувај.

Ако мислиш дека можеш подобро отвори свој локал и продавај поголеми порции за помала цена.
Lopovi, bidejki nemaat standardi za kvalitet, kolicina i sl. Preku nok namaluvaat gramaza a nemaat istaknato i sl.
 
Ти баце си ги заебал и власите и егејците заедно.
Колку што јас имам лично искуство егеец ако е чесен а повеќето се такви измами не прави.Како што погоре некој спомна за Србија дека се продавал бурек на мерење оној момент кога ќе почне некој бурекџија така да продава ќе се сменат работите кај нас на подобро иако и на тоа па може да се направи измама преку лажно калибрирање на дигиталната вага само што многу е помала таа веројатност.Минатата година имав поинакво лошо искуство со новата Кисми пекара кај Тобако 2.Купувам баничка во 16:00,ja мерам и гледам тежи околу 360 грама и си викум супер утредента сабајле повторно ќе купам таква.Наредниот ден купувам иста таква ја ставам на вага и тежи 280 грама! Престанав од таму да зимам па тие финти нека продолжат на друг нека му ги продаваат.
 
Lopovi, bidejki nemaat standardi za kvalitet, kolicina i sl. Preku nok namaluvaat gramaza a nemaat istaknato i sl.
Вероватно математиката им кажува дека тоа треба.
Сосема легално. Како што прават сите компании низ цел свет.
 
Четврт бурек дошол 80 ден? :confused:
Оди во чаршија кај фонтаната и имаш за 50 денари четврт ама тежи 150,160 грама па математички ти излегува поскапо од останатите бурекџилници.Глуп народ во 90% гледа само цена а нето тежина не го интересира па затоа трговците на таа финта заработуваат повеќе.Сега за сега само Цујо во Ѓорче држи стандард на баничка со тежина од 360 до 370 грама за цена од 65 денари со урда и 70 денари со месо иако внатре пола е месо а пола кромид.
 
Вероватно математиката им кажува дека тоа треба.
Сосема легално. Како што прават сите компании низ цел свет.
Ne se raboti za matematika, kaj nas toa ne e regulirano. Te kradat od pazar do kafana, sekade. Se gleda deka si mal i ne razbiras, koga ke porasnes ke sfatis za sto pisuvam.
 
Ne se raboti za matematika, kaj nas toa ne e regulirano. Te kradat od pazar do kafana, sekade. Se gleda deka si mal i ne razbiras, koga ke porasnes ke sfatis za sto pisuvam.
Тоа што имаш елементарно непознавање на пазарна економија си е твој проблем. Ама кајшто си неук упорно мелеш во празно.
Никој не те форсира ти да купуваш нивни производи. Оди отвори твој локал и продавај со помали цени и повеќе храна ставај, никој не ти брани.

Иначе можеш тате да ме викаш за овие работи лејко една.
 
Минатата година имав поинакво лошо искуство со новата Кисми пекара кај Тобако 2.Купувам баничка во 16:00,ja мерам и гледам тежи околу 360 грама и си викум супер утредента сабајле повторно ќе купам таква.Наредниот ден купувам иста таква ја ставам на вага и тежи 280 грама! Престанав од таму да зимам па тие финти нека продолжат на друг нека му ги продаваат.
Naredniot den isto vo 16:00 ja kupi?

Aj sto kupuas burek popladne namesto sabajle, nego i go meris na vaga... zasto pobogu?
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom