- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.838
- Поени од реакции
- 85.945
Најбоље е дека УЧК и АлКаеда не ни коментираат на темава. Немој случајно да осудулиле постапка на соверник, па макар била и ваква.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
/\
Се приклучувам кон давањето сочуство.Нека му е лесна земја, а тие што му го направија тоа нека ги снајде она што си заслужиле.
Mислев да ставам „ ми се допаѓа “, ама се премислив. Еве зошто...
Главен виновник е мајката...
Но таа веќе е најсурово казнета - цел живот ќе се кае за тоа што го сторила и ќе бара заборав и прошка, но никаде нема тоа да го најде и до смрта тоа ќе ја прогонува. Не постои мајка што ќе преболи загуба на свое дете. Мачка е кучка не можат да преболат загуба на окот, а камо ли жена
Но има и други виновници....
Најнапред тие што го ограничуваат и отежнуваат абортусот..., Овде имаше и тема за тоа - Да му се исечече ,,,
Мислам дека се виновни и тие што го чуваа бебето. Бебето имаше четири месеци и мислам дека е нивна вина што не го очуваа во живот
Бидејќи ти се подготвуваш за психолог, претпоставувам дека знаеш дека жените непосредно по породувањето доживуват психички кризи. тоа трае неколку дена... Затоа новородените бебиња, првите неколку дена по породувањето, не се оставаат да спијат со мајките. Но чедоморство и во таква ситуација е казниво.Секогаш мислам дека не треба да избрзуваме со заклучоци.
Не знаеме дали мајката воопшто е жива, или ја снашла истата судбина со Најден?
Мислам, за човек вака да си го повреди тукушто роденото дете, треба да е сериозно психички нестабилен, и тоа многу пред воопшто да дојде момент за раѓање на дете.
Освен тоа, тешко дека една жена после породување има воопшто сила за тоа што му беше сторено на детето.
Жално е тоа што СИГУРНО некој видел жена бремена 9 месеци, и наеднаш бебето никаде го нема.
А тој некој молчи.
Не е возможно да не ти стане сомнителна таква работа...
Бидејќи ти се подготвуваш за психолог, претпоставувам дека знаеш дека жените непосредно по породувањето доживуват психички кризи. тоа трае неколку дена... Затоа новородените бебиња, првите неколку дена по породувањето, не се оставаат да спијат со мајките. Но чедоморство и во таква ситуација е казниво.
Но останува главната казна - совеста
Во секој случај многу жално
Јас кога слушнав дека бебето починало солзи ми навреа во очите и сега додека ова го пишувам многу ми е жал и ако јас никогаш не сум го видел ниту држел во прегратака бебето Најден. Можеш да замислиш, како се чувствува сега неговата мајка се разбира ако е жива и свесна
Можеш ли да замислиш жена тукушто породена како скита ноќе низ Арачиново и бара место каде да го фрли бебето?
Не можам да знам што точно се случило, но имам чувство дека во позадина има многу повеќе од чедоморство.
А мора ли баш она да го однела таму? Којзнае кој го однел, се фаќате за ситници, психоанализирате тазе мајки и си играте X Files
Не треба ни да очекуваме институциите да си ја завршат работата ко што треба и кривецот да го добие она што го заслужува.
Би сакал да биде обратно ама знаеме као функционираме.
Ги боли нив курот за детево што не ни прооде,не ни виде нешто од животот а зашо и би се замарале?
Глеам сеа по телевизијава ударна вест ( се знае на Сител и се е розево) со еден од политичариве(мислам тој Ѓорчев беше) и тоа као он планирал четврто дете и рушел некакви граници ау бау.
Брао бе Ѓорчев(?) сеа цела Македонија знае дека планираш и по четврти пат да и го забибериш на жена ти.
И после ќе рушел рекорди..Па као нема да "руши" бе коа спие на пари?
Децата ќе се школуваат приватно и ќе имаат џипче за 18ти роденден. Шо поеќе од тоа?
Неговите деца нема да бидат со исечен јазик и слично ама тоа е таа педерска реклама што ја праат и затоа ми се гнасни.
Шо не излезе еден од нив и да каже дека ќе го најдат сторителот и дека жалат за тоа што му се случи на детенцево?
Да имаш моќ да сториш нешто и онака да си рамнодушен ко нив бе?
Еј утре ден да не масакрираат на сред плоштад они ќе даат снимки од тоа како добро се развивале оризовите полиња у Кочани или као добро идел бизнисот со тутун у Прилеп.
Постариве генерации се веќе истрошени и дигнаа раце од се а помладиве генерации никако да го фатат правиот колосек, се почесто и почесто има коментари у стилот "Ова е мојата чудесна земја" и продолжуваат да се драпаат за 'мадињата".
Додека го отруја за новородениот принц, никој не се загрижи нешто посебно за ова дете.
Сите се буниме поради нееднкавоста, а само на фб го отупеа со Кејт, бебето и нејзиниот фустан, никој, АМА НИКОЈ не сподели, напиша, побара нешто за ова дете.
Нашите медиуми беа преокупирани со Кејт и нејзината рожба, а коментарите на страната на Најден се повеќе од поразувачки - почивај во мир, нека ти е лесна земјата....
Ниту почива во мир, ниту му е лесна земјата, детето не умре оти беше болно, детето беше убиено.
И за жал се повеќе ми делува дека никој тоа не го разбира. На никој не му е гајле.
И тоа масовно напињаа со тоа дека уште не се родило и дека у секој момент се чекало да се породи таа.
Греота е за детено што никогаш тие нема да бидат казнети а пак тие педерчињата ќе си земат поеќе сила пошо нели не ги фаќа нив законот. Поеќе луѓе ќе страдаат.
Коа ќе ги купиш сите медиуми и коа ќе им наредиш да праат розева слика за Македонија резултатите се овие, трагични и катастрофални.
Коа ќе ми текне дека оној куртонот Латас се фалеше у сред вести дека си купил гром мобилка(чинам iPhone беше) а тука нејќе да напраи една репортажа а воедно и притисок кон институцииве што ти останува...
Ама ај да не ја разглабаме политикава у 5 сабајле, детето си отиде а ќе отидат уште многу по него и никој со прст нема да мрдне.
осуммесечното бебе на кое мајката му нанела 90 повреди со ножици -претежно на лицетоНапротив, само не интересира вистината и наоѓање на виновникот, затоа што помонструозно нешто од ова јас не сум видела.