Најчудни јадења што сте ги пробале?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно пилешки стек со мед.А мед немозам да смислам ама во ручекот уживав.Сега чекам што ќе биде ново(брат ми обожава да спрема такви специјалитети).

Па не дека е чудно,ама пица со салама,кашкавал,печурки и ананас..погрозно нешто немам пробано..

Дефинитивно пилешки стек со мед.А мед немозам да смислам ама во ручекот уживав.Сега чекам што ќе биде ново(брат ми обожава да спрема такви специјалитети).

обожавам пилешки стек со мед.....вака грозно звучи ама е многу вкусно.....зшо да не се проба бе....ммммм обожавам

иначе јадев октопод си се изнајадов и после ми кажаа што е.... и уште барав :pos2:

Хамбургер со ананас у Полска, а и многу други јадења во кои не ни знам што точно имало, ама знам дека многу сакаат копар. Боже, колку мешаат вкусови луѓето нагоре.

Грав со пудинг. Не се зезам луѓе, имам еден другар секој трет ден си јади, и ај си реков да пробам.
Впечаток: :ija:

Не знам како можи... :nesum:

мене ми е секојдневно но мможе на некого ке му е чудно-сендвич со сејтан.

Колбаси од прле... не се зезам. Во село Смојмирово, околина на Берово.
Е сеа незнам... дали дека бев гладен ама... прилично вкусна ствар.
Испечени на жар (со малце пепел на нив), во комбинација со домашно овчо сирење и пиво.
Мх, мх, мх... :vozbud:

Во Германија имам јадено пивска супа со лук и кромид по гнасно нешто од тоа немам пробано.....бљак :pov:

Можеби за некој нема да е ного чудно ама мене така интересно ми беше Рак кога јадев хехехеее.

мешана чорба со коприви
лудо јадење :vozbud: :vozbud:

Може не е чудно ама пред некој ден пробав кокос. Прво, едвај го отворивме а потоа внатре тоа што е млекото (всушност е проѕирно, како вода) ич не беше убаво. Тоа што сме навикнати да го јадеме (кокосово брашно врз благи работи) е навистина вкусно ама ова е некако ептен горчливо. И кокосот внатре едвај се вади (треба да го рендате) и и тој е горчлив и неубав. Така да не купувајте кокос :)

dve gusterici na skara i eden smok okkolu niv
se smeam be jagula od prespansko ezero preubo nesto a i cudno kako taa samo stignuva od ohridskoto preku ponornicite niz galicica pa kaj nas

Риба со мед...

Кога бев кај братучед ми на гости во Бугарија, ме однесе во кинески ресторан, и нарачува јадења. Јадаме риба, и gledam една друга чинија на маса, скоро изедено (а не знаев што е), па си викам да пробам. Да земам, гледам дека месово е многу меко, не можеш да го боцнеш, па си помислив дека е сланина со мед, и си викам “леле што направив сега, кај се јаде сланина со мед“, ама веќе земав, па кога земав редно е да го пробам. ПОВКУСНО НЕШТО НЕ СУМ СТАВИЛ ВО УСТА, ама за жал, само еднаш сум го јадел, зашто не знам како се вика јадењето :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom