Најчудни јадења што сте ги пробале?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
1. Слатко од модар патлиџан
2. Пица со полжави. ууууууууууухуххуухухухух бљаааааааааак:pos2::pos2::bip:

graf. da be dobro citate. obicen domasen graf.
pocudno od toa ja nemam probano. i ne mi e jasno kako go jadat lugevo.

Најубаво чудно јадење ми е месо од коњ и од ајкула, кумановски мезал‘к и смоки со еуро крем.
А најгадно - лигњи во секоја комбинација :pov:

Имав прилики да пробам чудни јадења но не сакав ....:toe:

Сендвич со кашкавал, шунка и зелена салата... и лебот премачкан со мед!! :uvo::uvo::uvo: Абе Лондон и се е можно :)

Чудно јадење: Лубеница и сирење!
Диња со сирење! И да ви кажам лудница е, ма неверојатно добро. А уште и ако се залие со мастика... Нема станување. Буквално :) А инаку најчудно јадење ми беше овчо со еден вид трева која се вика тарагон. Тревата имаше многу опор вкус, а инаку вкусно беше. Нешто слично на грчката капама со јагнешко и млад кромид, ама многу подобро и поегзотично. Уште да се сетам како се викаше... на ч, или на к беше...
Сендвич со кашкавал, шунка и зелена салата... и лебот премачкан со мед!! :uvo::uvo::uvo: Абе Лондон и се е можно :)
Патем на младава дама би и препорачал јагнешко печење прелиено со мед. Уште еден дар од англиската кујна. То ест кај англичанка го јадев, ама кујзнае дали е англиско јадњето?!

1. Слатко од модар патлиџан

Toa слатко ми е многу убаво, а ако има и тиква во него, мммммм.

Јадам и јас комбинации со сирење, лубеница, грозје, ама многу гадно ми беше едно топено благо со сирење внатре, го јадев во Радовиш само заборавив како се вика.

Летово пробав еден вид сос или поточно намаз... го викаа „песто ала џеновезе’’ (као на балканкан:pos2::pos2:) Од што е направено? па вака.... босилек (ситн ситно сецкан) пармезан (сосема малку колку за вкус), ореви, пињоли (пинули - оревчиња од еден посебен бор), маслиново масло, сол и лимунов сок. Многу интересно и вкусно. Го препорачувам за тие кои сакаат да пробат нови работи.

Przeni banani namesto przeni kompiri - pomfrit. Zeleni banani iseceni normalno kako za pomfrit i potoa sol po zelba.

Сладолед од сланина,салама и вино...може нема да ви се верува ама имам пробано во Милано :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom