Најчеста причина за корпа?

• Креатор на темата Креатор на темата Tender Girl
  • Време на започнување Време на започнување

Кога давате корпа, најчесто причината е:

• Физичкиот изглед

Гласови: 57 30,8%
  • Карактерот

Гласови: 27 14,6%
  • Воопшто не ве привлекува

Гласови: 86 46,5%
  • Нешто друго (наведете што)

Гласови: 15 8,1%

• Вкупно гласачи
    185
Љубовта кон друга личност е најчеста причина за мавање корпа. (:icon_lol:)
Потоа следува лошиот пристап како што споменаа и претходно. Преголема директност и простотилак.
Пример: Тој: Че сакаш да се фатиме?
Таа :Дечко, многу си директен.
Toj: (врти круг околу дискотеката) Е сеа че сакаш?

Најчеста причина за корпа мислам дека е физичкиот изглед.
Нормално дека може да биде и ако не ти се допага и на карактер,да ти се допага друг или нешто трето...ама реално,ретко кое машко би одбило некоја стварно убава девојка.Уште не сум сретнала некое убаво девојче да не може да фате дечко па колку и да е глупава.
За жал често пати физичкиот изглед е пресуден во тоа :(
Секако дека секој си има свои критеруми,можеби на некој воопшто не му е битен изгледот,ама тие се поретки...Секоја чест на исклучоците.

Ако не ми се прво да ми се допаѓа физички па после карактерно и ептен корпа е заникаде.

Мене ми е страшно незгодно кога треба да одбијам некого, така лошо се осеќам, се случило и да се смувам со некој само за да не треба да го одбијам.:jaj:
Единствена причина заради која ич не ми би било незгодно е премногу лошиот пристап, нападно, предиректно, без ич усул и напуван пристап во стилот: Јас сите можам да ги имам, ти не си исклучок и така натака.

Ретко давам корпи (:pipi: или :kesa:)
И секогаш кога давам корпи тоа се должи на чудна мешавина од карактерот и непривлечноста. Значи некогаш неможам да се вмешам во нешто со некоја девојка која воопшто не ми е привлечна (не се должи најчесто на физичкиот изглед туку на харизмата која ја поседува) или пак кога ке се запознаам подобро и ке ја запознаам карактерно а карактерот не се вклопува во мојот вкус.

Ако е грда!
Mатематика сигурно нема да ја прашувам :vozbud:

..Koрпа најчесто поради карактерот.Мразам кога некој се прави нешто само поради материјални работи кој ги поседуа,или поради физичкиот изглед,и смета дека ниедна не му е достижна.Тоа не да ме иритира...ау.Мрзам тоа.Мразам такви типови.

Денес најчесто сите гледаат за дечко некој убав.Секогаш физичкиот излед,па потоа дали има пари.Што не е убаво воопшто.Според мене мислам дека карактерот е фатален.Она кое што најчесто не привлекува.

denes se mnogu teski devojcinjata i nemozes da znaes so sakaat a so ne sakaat
a ima i takvi so se zanesuvat deka se koj znae koj(manekenki)i premnogu si ja digaat cenata i sakaat site maski da trcaat po niv,a sekogas tie takvite manekenki zavrsuvaat loso

Љубовта кон друга личност е најчеста причина за мавање корпа. (:icon_lol:)
Потоа следува лошиот пристап како што споменаа и претходно. Преголема директност и простотилак.
Пример: Тој: Че сакаш да се фатиме?
Таа :Дечко, многу си директен.
Toj: (врти круг околу дискотеката) Е сеа че сакаш?
се слагам,токму така љубовта кон друга личност :toe:

Лошиот пристап 70%
Физичкиот изглед 20%
Стајлингот 10%

Ова е се разбира за ако се пушташ од прва, ако не се познавате.

Корпа... Има многу причини. Највеќе би било тоа карактерното. Ако не знае да ми се вклопи во муабетот, да не биде прост и слично би добил корпа. Исто така не сакам досаааадни типовиии, или пак оние кои замараат... Се надевам дека не сум му била досадна на ниту еден до сега. xD

На денешно време ако немаш пари и добра кола е причина за КОРПА!
Други причини не треба и да наведувам...
Подобро е кога девојките ќе му дадат некому корпа од колку да му даваат лажна надеж некому...

Општо земено, најчестата причина е изгледот, без оглед на тоа што можеби човекот е професор по квантна физика и/или втората Мајка Тереза(менувај и во м.род ако можеш).

Лично земено, причини би биле: преголема нападност aka pain in the ass и плус немање на два грама мозок. Ако не е мис Брунеи и не ми пречи толку.

Најчесто поради ладниот стил...не сакам ладни девојки или пак што кога зборат ти се крева косата,физичкиот изглед и така и така,сепак сакам природни девојки,постојани во карактерот :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom