Најголемиот проблем што си го имаме двата пола е што често мислиме дека ако некој ни пријде ни направил индијанска за да не крене кон небото. Не правам разлика меѓу мажи и жени, некултурата и грубоста ни се многу често средно име. И јас некогаш бев дете и мислев дека така треба, набљудувајќи ги ова поголемите од мене. Ама негде таму на крај на тинејџерски период сфатив дека таквиот начин е ужасно погрешен.
Прво, штом човек се осмелил да ми пријде, за што богами треба храброст, го третирам како комплимент. Пристојна конверзација со човек никогаш не е на одмет, (секако освен ако не е некоја тешка будалетинка), макар и да не ми се допаѓа, за што има многу побезболен начин да се каже отколку превртување очи и поглед, "кај најде баш мене да ми се пушташ". Со разбран човек кој не те привлекува можеш на прва да се разбереш па и да си размуабетиш и на крај да си се разделите со добро. Со прост човек без манири и простачки пристап од типот "маче јао како ми се свиѓаш', веројатно сета комуникација завршува тука.
Трагедијата е што кој се изгорел на прост пристап неколку пати, лесно лепи етикета на секој нареден. Ова особено го прават жениве. А мажи, кога се работи за одбивање се посебно интересни. Или не знаат да ти вратат воопшто се збунуваат целосно или се однесуваат како светот да е нивен, а ти си мравка што ќе ја згазнат. Имам некои машки другари кои богами знаеле понижувачки да се однесуваат кон жена која се осмелила да им пријде. Кажи си извини имам девојка, не благодарам не можам да излезам со тебе, или не знам слажи нешто, ама третман како да е болна од колера скраја да е, е стварно непотребен.
Ова со физичкиот изглед. Мање, више. Бар за мене, како созревам така се повеќе ми се допаѓаат сајлент гајс, кои во толпа се сосем незабележливи. Обично по некое непишано правило таквите луѓе знаат најубав муабет да направат, не се нападни, а се страшно интелигентни. Човек кој не крева врева вообичаено значи дека не пати за внимание, и е одличен набљудувач. А со таква личност богами знам муабет да си направам.
Така што сајлент гајс версус се останато -1:0..