Најбрз рапер во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата UrbanSamurai
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Што мислите вие ? Кој е најбрз рапер во Македонија ?! :) Според мене RNS/Tonyo San дефинитивно е најбрз и најквалитетен рапер. :D 1:35
... Но и Брус не заостанува 3:00
Секој одговор е добредојден !

Не ми текнува името на дечкото моментално мислам нешто 2фест беше или сл...:unsure:

Баста Рајмс гомна да јаде шо би се рекло :D

едит:
први 30 секунди (y)

И пеше е добар а и онај битолчанецон коста фристајлер.

А и Кенгур е добар.

Не ми текнува името на дечкото моментално мислам нешто 2фест беше или сл...:unsure:

Баста Рајмс гомна да јаде шо би се рекло :D

едит:
први 30 секунди (y)
И шо дека вака „брзо“ рецитира коа никој два збора не му разбира од тоа?

Што се однесува до брзо рецитирање, дефинитивно 2Fast е без конкуренција во државава, балканов, но и пошироко. Слободно може да се натпреварува и за Гинис. Тонио Сан, Брус...? :facepalm: Додека тие рецитираат една трака, 2Fast може цел албум да го изрецитира за тоа време!

Пред неколку години, имаше едно видео на YouTube, настап на 2Fast во Castro. Во него изрецитира некои делови од Twista, на англиски. А изрецитира мислам и на македонски нешто, дел од негова трака. Кој го гледал видеото знае дека првиот пасус од мојов пост не се само празни зборови. Го имав тоа видео, но не сум сигурен дали го имам сеуште. Ако го најдам, ќе го качам кај мене на канал.

@RedStarFan
Имаш програми другар за таа работа. Ако не разбираш, слободно можеш да го успориш. :D
--- надополнето: 16 јули 2012 во 22:38 ---
Во овој случај станува збор за брзо рецитирање на 3-4 збора, повторени 100 пати:
"бираме, бараме, сториме, караме, параме..."

кои се лесни за изговарање и ја содржат буквата Р во ист слог. Се прашуваш што има врска буквата Р? - Епа има врска! Таа го дава оној посебен шмек и ефект на брзо "сечење", бидејќи останува најзабележителна за увото на слушателите, и остава впечаток дека ептен брзо е изрецитирано, а не е!
Пробај, дај им на дечкиве нека изрецитираат на пр. дел од Законот за пензиско и инвалидско осигурување, и види дали ќе го изрецитираат толку брзо или ќе го врзат јазикот чвор.
Истото важи и за Тонио Сан во траката 1L, поточно, делот кој остава најголем впечаток за брзо рецитирање е: "И еве го вперен! На теренот RNS верен".

Го најдов видеото од 2Fast, но многу лоша снимка е. Првиот дел е на македонски, а вториот дел е на англиски. :)

БРЗО РЕЦИТИРАЊЕ
Level: 2Fast

Брус, Тони и 2Fast. Али Брус најдобро ми рецитире брзо... ама знаете - не е се до брзината..:)

Најглупа категорија и споредба на рапери.

Тие апстрактните шо ги вртам, скоро сите бавно рецитираат, ама текстовите им се у пичку матер јаки.

Хинт: Антикон.

2 fast кога рецитира брзо лошо е што не менува флоу цело време ист рецитал има многу е монотон знаете таа линија што ја има на плејерот кога рецитира или пее некој епа на 2 fast е цело време права а тоа не ми се допага ич треба да иде горе доле да биде по музикален а не само папапапа цело време исто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom