Најавени измени во законот за увоз на автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
ima zakon za vrakani kilometri,se rasprasav,zabraneto i krivicno delo e toa i vo Makedonija,sr uste ne se sproveduva,no na soznanie po prijava moze da se dejstvuva,pazaren inspektorat vo prisustvo i na ovlastenolice od policija,krivicna prijava bilo toa,ama batinava so laptopcina se setaat i kade sakas na lice mesto gi vrakaat km. tesko na tie sto se so dujkani ,staticni,ke si go odnesat za site
mozno e mozno samo pratete naredniov period sto ke se sluci
И како ќе докажат дека на некојаа кола е вратена назад километражата

E sto ke se sluci. A be ne zezaj. Takov zakon nema ni vo Germanija. Barem denes sve e korumpirano i vo Evropa e trulo.
Кој ти вика дека во Германија нема таков закон.
Купи кола а ако ти се нафати некој да ти ја врати километражата отиди во овластен сервис па одговарај за последиците.

Здраво дечки ме интересира колку е царина за голф 4 1.9 тди 90 до регистрација значи ме интересира со се терминал комплет се фала pozz

Zdravo.!
Ima li nekoj info kolku bi cinela carina, danok i ostanati trosoci za Mercedes ML 3.0 od 2007 godina i za Checrolet Captiva 2.0 od 2008 so 6+1 sedista ili standardna..
Blagodaram odnapred ..! :)

Mazda6 2.0L - CD 140 Active
FR 10/2008

195,000 km

Diesel

103 kW (140 PS)

Manual gearbox Belgija Od prilika cena za prenos i sto vi znaci toa eur1??

Цената на колата во Германија каталошки е приближна во Македонија па на таа цена додади си околу 70% и ќе дознаеш колку треба да дадеш на државата за да има за корупција и паразитска аднминистрација,споменици,платени политички програми ...........................

На другар бмв од 5 серија 2012 со фул опрема царина му земаа 7000 евра, така да рачунај си
Okay.Фала за информација ;)[DOUBLEPOST=1448736090][/DOUBLEPOST]
Цената на колата во Германија каталошки е приближна во Македонија па на таа цена додади си околу 70% и ќе дознаеш колку треба да дадеш на државата за да има за корупција и паразитска аднминистрација,споменици,платени политички програми ...........................
Да не навлегуваме во политика затоа што не сум политички ориентиран во ниту една партија едноставно си барам солидна фамилијарна кола а не сум запознаен со царината и акцизите во државава.Сепак фала ти ;)

Може ли некој да ми даде линк да прочитам колку ке ме кошта царина и сите давачки сакам да купам џип од бугарија. Уште разгледувам модели немам конкретно одлучено кој модел ке биде буџетот ми е 5000е бензинац ке биде :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom