Најавени измени во законот за увоз на автомобили

Член од
23 октомври 2013
Мислења
60
Поени од реакции
4
И на друга тема истово прашање го поставив ама тука има повеќе активност.
Проверувам по огласи ѕвонам по луге што продаваат, се договарам.
Најдов неколку што можам да си ги дозволам, крајно до 2300 еур дизел, и 1900 еур бензин ( се двоумам што да биде, дизел, бензин - мислам дека нема да возам многу).
И сега испадна нов момент.
Денес се видов стариот мајстор што ми го сервисираше југото плус и комшија ми е, го прашував за совет околу автомобили, кои се покажани до таа цена како најдобри.
Тој ми вика, дека имал пријател кој носел коли од бугарија, му звонеше пред мене на мобилен да го праша колку пари за него провизија итн.
Мислам дека не сакаат да ме сјебат и ми ги земат парите, бар не е таков мајсторов.
Човеков што увезува вика дека терба да си платам сите трошоци за префрлање, за до бугарија и назад, плус провизија за него 50 ЕУР.
Ќе ве молам за ваше искуство со увоз на автомобили до таа цена ( пунто, астра ц, случајно голф 4, пасат ) и општо за процедурата.
Да не ме кошта поскапо од колку тука веќе увезен да купам, оти викаат дека
Увозниците одат се враќаат со цел камион коли, помали вкупни трошоци и автоматски истото возило ако го земаш сам како во мојов случај, ќе испадне поскапо?

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
И на друга тема истово прашање го поставив ама тука има повеќе активност.
Проверувам по огласи ѕвонам по луге што продаваат, се договарам.
Најдов неколку што можам да си ги дозволам, крајно до 2300 еур дизел, и 1900 еур бензин ( се двоумам што да биде, дизел, бензин - мислам дека нема да возам многу).
И сега испадна нов момент.
Денес се видов стариот мајстор што ми го сервисираше југото плус и комшија ми е, го прашував за совет околу автомобили, кои се покажани до таа цена како најдобри.
Тој ми вика, дека имал пријател кој носел коли од бугарија, му звонеше пред мене на мобилен да го праша колку пари за него провизија итн.
Мислам дека не сакаат да ме сјебат и ми ги земат парите, бар не е таков мајсторов.
Човеков што увезува вика дека терба да си платам сите трошоци за префрлање, за до бугарија и назад, плус провизија за него 50 ЕУР.
Ќе ве молам за ваше искуство со увоз на автомобили до таа цена ( пунто, астра ц, случајно голф 4, пасат ) и општо за процедурата.
Да не ме кошта поскапо од колку тука веќе увезен да купам, оти викаат дека
Увозниците одат се враќаат со цел камион коли, помали вкупни трошоци и автоматски истото возило ако го земаш сам како во мојов случај, ќе испадне поскапо?
Чекај, ко што добро разбрав ти фактички му кажуваш на типот што кола сакаш (пример голф 4) до 3000е и тој ти го купува ти го носи ти му плаќаш за услугата и си ја преведуваш колата што он ти ја донел. Па тоа тие мачка у вреќа типот може да ти донесе крнтија извозен голф со 500к нашминкан вратен на 180к и по 1000км да си ја чукаш главата од поправки

Член од
12 октомври 2009
Мислења
23
Поени од реакции
3
Toa po poracka ti e najlosa varijanta na kupuvanje polovno vozilo, bukvalno macka vo vreka. Mnogu podobro e od tuka donesenite vozila da se pobara nekoe podobro, ti treba covek da poneses sto se razbira od koli i ke si najdes kola. - Ne site se losi, ima i socuvani vozila, Samo i cenata ti kazuva sve primer za 2300-2500e. toa sto baras golf4 ili pasat pa i astra za taa cena ke najdes najevtini i najlosi primeroci so po 500 + iljadi km. Za taa cena od dizelite socuvani se zima samo nekoe Punto ako najdes ili Ford Focus dizel

Член од
23 октомври 2013
Мислења
60
Поени од реакции
4
Чекај, ко што добро разбрав ти фактички му кажуваш на типот што кола сакаш (пример голф 4) до 3000е и тој ти го купува ти го носи ти му плаќаш за услугата и си ја преведуваш колата што он ти ја донел. Па тоа тие мачка у вреќа типот може да ти донесе крнтија извозен голф со 500к нашминкан вратен на 180к и по 1000км да си ја чукаш главата од поправки
Toa po poracka ti e najlosa varijanta na kupuvanje polovno vozilo, bukvalno macka vo vreka. Mnogu podobro e od tuka donesenite vozila da se pobara nekoe podobro, ti treba covek da poneses sto se razbira od koli i ke si najdes kola. - Ne site se losi, ima i socuvani vozila, Samo i cenata ti kazuva sve primer za 2300-2500e. toa sto baras golf4 ili pasat pa i astra za taa cena ke najdes najevtini i najlosi primeroci so po 500 + iljadi km. Za taa cena od dizelite socuvani se zima samo nekoe Punto ako najdes ili Ford Focus dizel
Не, не да му дадам пари и тој таму да ми бира, туку да одам и јас, јас ќе плаќам се, во мене ќе бидат парите (иако може и вака да ме зафркне со филмови на плацот, и граница )ако најдам како трет ќе земам и мајстор со нас.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Не, не да му дадам пари и тој таму да ми бира, туку да одам и јас, јас ќе плаќам се, во мене ќе бидат парите (иако може и вака да ме зафркне со филмови на плацот, и граница )ако најдам како трет ќе земам и мајстор со нас.
Coek zemi si od kaj nas

Член од
23 октомври 2013
Мислења
60
Поени од реакции
4
Најверојатно ќе ве послушам и не одам Бугарија, сепак ќе правам муабет за трошоците со човеков.
Некој ваш предлог за автомобил од тука со регистрација до 1700 еур. бензин, и до 2200 еур. дизел?

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Значи овие на реклама5 80% се со враќања километража, јас па ги разгледував бмв 320Д, 99год. со 150.000 изминети, и се запалив гледам по 3500 евра викам овие многу ефтини.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Значи овие на реклама5 80% се со враќања километража, јас па ги разгледував бмв 320Д, 99год. со 150.000 изминети, и се запалив гледам по 3500 евра викам овие многу ефтини.
Ne znae coek dali da se smee ili da place koga ke vidi nekoja ofca šo verue deka 15 god star dizel baska od sreden i visok razred uvezen od EU (pa i domasen) moze da ima 150.000km, ustvari laicki receno kako uopste im pagja na pamet deka postoi nešo takvo so ispod 300.000km. Komedii. I da ima nešo takvo na zapad sigurno nema kaj nas da go najdeš, ke treba duplo da go platiš a za rajata e bitna samo cenata. Šo znaci tie vozila starost 13 god+ so realno pomalku od 250.000km vo start otpagjaat pošo se skapi i na zapad.

Последно уредено:
Член од
23 октомври 2013
Мислења
60
Поени од реакции
4
Добар ден пак од мене.
Овие ги гледам, и ве молам за совет што да земам, итно е:

focus 1.8td 2001 full oprema - 2100 eur
clio 1.5 dci 2002 bez klima - 2000 eur
stilo 1.9 jtd 2003 115 кс 85кв 3 vrati full - 2600 eur
punto 1.9 jtd 2001 full - 1900 - 2000 eur

Benzinci:
polo 1.4 16v 2002 full 2300 eur (od ponovite modeli, epten go simna 3000-3500eur. gledam se drugite)
corsa 1.2 1999 - 1500 eur
punto 1.2 full - 1900 (cenata samo 100,200 eur poeftina od jtd punto)
polo 1.4 1999 full - 1600 eur
citroen c3 1.1 full - 2500 eur
corsa (od ponovite modeli so farovi kakop punto ) full 2001 - 2300 eur

Последно уредено:

Марија93

Search Prettys Womans in your city for night
Член од
20 ноември 2012
Мислења
6
Поени од реакции
2
Дечки какви се законите тука во нашава држава за живеење во камп приколка? знае ли некој.. Еден мој другар сака да земе Кампер и да живее во него..и го интересира дали може да иде пример на матка и да си кампува? или има некој закон/правила и слично.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Во нормални држави има посебни места (паркинзи) кај што може да се паркира кампер. Не може кај сакаш. Ама дека ние сме далеку од нормална држава не знам ни дали на некој начин е регулирано ова.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Дали може некој да ми каже колку би биле трошоците овде за рено меган караван од 2002 од Словенија? Како оди царинењето? По што се одредува цената? Инаку е 1870 кубици, 75 kw....... И кои еко стандарди треба да задоволува?

Последно уредено:

TE-EN

кибицер
Член од
18 септември 2009
Мислења
50
Поени од реакции
5
ima zakon za vrakani kilometri,se rasprasav,zabraneto i krivicno delo e toa i vo Makedonija,sr uste ne se sproveduva,no na soznanie po prijava moze da se dejstvuva,pazaren inspektorat vo prisustvo i na ovlastenolice od policija,krivicna prijava bilo toa,ama batinava so laptopcina se setaat i kade sakas na lice mesto gi vrakaat km. tesko na tie sto se so dujkani ,staticni,ke si go odnesat za site

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
ima zakon za vrakani kilometri,se rasprasav,zabraneto i krivicno delo e toa i vo Makedonija,sr uste ne se sproveduva,no na soznanie po prijava moze da se dejstvuva,pazaren inspektorat vo prisustvo i na ovlastenolice od policija,krivicna prijava bilo toa,ama batinava so laptopcina se setaat i kade sakas na lice mesto gi vrakaat km. tesko na tie sto se so dujkani ,staticni,ke si go odnesat za site
Зар е можно

Kajgana Shop

На врв Bottom