Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Моментално Надал го растураат. 2-2 во сетови, Вердаско има големи шанси да игра во финале.

Надал е феноменален играч али не е негов теренот во смисла на (подлогата) а може да го побди фердаско со тоа што ако го фати физички неспремен а најсилнето оружје на фердаско е сервисот...

доколку оди во финале Надал мислам дек ке загуби но сепак мн јак играч е нема што, и мн. ми се свиѓа неговиот стил на игра!!!

Надал - Федерер финале!

Ако си постар не значи дека се разбираш повеќе,минатата година Федерер осфои КОРПА,Надал освои СЕ.

nadal.png

Vamos RAFA NADAL:vozbud:

Надал - Федерер финале!

Ако си постар не значи дека се разбираш повеќе,минатата година Федерер осфои КОРПА,Надал освои СЕ.

Aма минатата година, а не години. Федерер е близу до подвигот на Сампрас и не гледам зошто да не го престигне.

Федерер ѕвер во вистинска смисла на зборот. Грациозен на теренот, секогаш уреден, со часовник на рака, не се дере и не крши рекети како Надал. Елеганција од тенисер. Не дека ова е клучно кај спортист, но измамува фанови.

Фаворит е Федерер не викам не ама РАФА ми е мн подобар тенисер како коњ е да му дадеш цел ден ќе игра тенис,и што има везе ако крши рекети Надал,тоа да не е пресудно кој ќе биде број 1 на листата?
РАФА НАДАЛ НУМЕРО УНО:smir:

Надал е прекрасен во секоја смисла, премногу го сакам неговиот начин на игра, жестина, борбеност, пожртвуваност...едноставно типот е вулкан со емоции и тоа е можда и тоа што највеќе го сакам кај него и затоа ми е омилен спортист.*

*Ок де. Признавам, малце и заради рацете.:icon_lol:

Воу каков меч Вердаско vs Надал...феноменално нешто...5 сати и 14 минути.

Сега Федерер ќе е далеку по свеж и одморен за во финалето...но останува да видиме каков ќе биде Надал.

Aма минатата година, а не години. Федерер е близу до подвигот на Сампрас и не гледам зошто да не го престигне.

Федерер ѕвер во вистинска смисла на зборот. Грациозен на теренот, секогаш уреден, со часовник на рака, не се дере и не крши рекети како Надал. Елеганција од тенисер. Не дека ова е клучно кај спортист, но измамува фанови.

Фаворит е Федерер не викам не ама РАФА ми е мн подобар тенисер како коњ е да му дадеш цел ден ќе игра тенис,и што има везе ако крши рекети Надал,тоа да не е пресудно кој ќе биде број 1 на листата?
РАФА НАДАЛ НУМЕРО УНО:smir:

Пишав погоре :)

Воу каков меч Вердаско vs Надал...феноменално нешто...5 сати и 14 минути.

Сега Федерер ќе е далеку по свеж и одморен за во финалето...но останува да видиме каков ќе биде Надал.

Ухууу, за тоа време којзнае колку пати ги извадил пантолоните од газ :)

Денешниот полуфинален меч меѓу Вердаско и Надал веројатно беше најдобриот што сум го гледал со години наназад,секако не вклучувајќи ги тука дуелите Сампрас-Агаси.Инаку пресудија многуте неизнудени грешки на Вердаско кои едноставно беа премногу во услови кога противник ти е Надал.
Што се однесува до финалето,навивам за Федерер,а мислам дека во моментов е фаворит поради повеќе причини.Првата е тоа што после денешниот меч кој траеше речиси пет и пол часа,а и пеколното време во Мелбурн,Надал сиурно е физички исцрпен,иако издржливоста му е огромен квалитет.Но после ваков епски дуел и пеколни температури,исцрпеноста е неминовна.Впрочем тоа и самиот го потврди.Од друга страна Роже влегува одморен во дуелот,со полесно добиени мечеви од Надал,а и со мотивација плус да го достигне рекордот на Сампрас,до кој токму сега е најблизу.Искрено се надевам на добар и интересен двобој налик на денешниот,иако тешко дека ќе се повтори.

Анализа на натпреварот за тие што не го гледаа.

Навистина историски меч Надал-Вердаско. Со уживање ја гледав 5часовната борба за секој поен.

Искрено, разочаран сум што секогаш пред финале на голем турнир, Надал е тој што има еден ден одмор помалце од противникот во финалето.

Но, верувам дека Надал натпреваров дополнително ке го мотивира, и ке гледаме уште подобар натпревар во недела.

:tv:

Ќе има некаде пренос по телевизииве или па да не има некој од вас инфо каде ќе има стрим, на која нет страна поточно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom