Над 35,000 издадени Бугарски пасоши ?!

• Креатор на темата Креатор на темата skorpija^m
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
barem tie sto izvadile drdzavjanstvo neka odat i neka glasaat za makedonskata partija i neka ima poveke pratenici makedonci barem da se ima nekoja korist :-), ako se glasa vo bugarskite ambasadi.

dars напиша:
Togas kazi dali si politicki oboen,kolkavi ti se primanjata stom imas dovolno da gi potpolnis site zinati usti,a koj rece deka sum se prodal,Pa vo tursko bilo danok od 10%,i ti ova go opravduvas,zasrami se..
Не сум политички обоен, нити сум член, ниту симпатизер. Имам здрав разум со сопствена глава да согледувам работи, да пофалам, да критизирам и имам здрави раце сам да си го заработам лебот, наместо да чекам од државата, партијата...
За среќа не сум од оние со психолошки профил кој секогаш во потсвеста им сугерира дека мора да си политички обоен за да живееш нормално. Таквите цел живот плачат дека некој друг им е крив, државата, партијата, урбаната мафија, левото маде...

И не ми кажувај да се засрамам. Ако јас на тебе како на Македонец кој земал бугарско државјанство не сум ти го кажал тоа, тогаш ти воопшто немаш кредибилитет и аргументи на мене да ми го кажеш тоа.

Tanju_Nikolov напиша:
А каков ви е идентитетот тамо во Македониjа ??? Имате србомани -Драган Латас и слично ... имате Бугаромани - Лjубчо и слично ... имате и антички ... Ти Мистичен од кои точно си ?

"Едно е да сакаш,
друго е да можеш,
трето и четв'рто е да го направиш" :smir:
Идентитетот е Македонец. Знаеш, сеуште има многу такви кои ќелешите како тебе не успеале да ги врбуваат со зелен картон, пасош, виза, ефтин интернет...

Бугаромани, Србомани, Гркомани... продадени души, одродени од својот народ, пиуни кои работат за туѓи интереси.

Dars [едитирано од Супер модератор].Vo kratki crti to so citam od tebe e katastrofa.Vozi bugarski koli ama ke zavrsis kako privrzanicite na mara buneva.NARODE MAKEDONSKI SVESTISE NE SPIJ TIIIII......

dars напиша:
registracijata so zelen karton vo Bugarija cini okolu 150 evra,

Не си разбрал, от 1.1.2007 регистрација на 1.4 л автомобил без зелена карта е 45 евро, а с'с зелена карта 60 евро за една година
преди 1.1.2007 беше 300 евро за една година и 65 евро за две седмици

Гагаузов, чекај малку:
45 (или 60) евра регистрација и зелен картон, а осигурувањето кон трети лица од автоодговорност вклучено ли е во цената? Зелениот картон е меѓународна работа.

Струмикс напиша:
Гагаузов, чекај малку:
45 (или 60) евра регистрација и зелен картон, а осигурувањето кон трети лица од автоодговорност вклучено ли е во цената?

вклјучено е, това е цената за т.нар. гражданска отговорност. ако искаш гражданска отговорност само за Б'лгарија е 45 евро, ако искаш зелена карта плашташ оште 15 евро. зелената карта е гражданска отговорност за чужбина. важи за ЕС и изв'н ЕС.

И демек 100 евра поефтина регистрација треба да биде причина да се откажеш од тоа да си Македонец? :kesa:

Aj be otkacetegi tatarite so tie registracite pa vo bugarija dete na spiene ke ti ukradat a ne kola, do lani za bugarija ne vazese ni osigurane ni nisto.Pa na nekoj kafani gazdite i den denes imat klaeno cuvar so cifte da gi cuva kolite.

ernesto ce напиша:
Aj be otkacetegi tatarite so tie registracite pa vo bugarija dete na spiene ke ti ukradat a ne kola, do lani za bugarija ne vazese ni osigurane ni nisto.Pa na nekoj kafani gazdite i den denes imat klaeno cuvar so cifte da gi cuva kolite.
Сеуште важи тоа...никој не дава осигурување за Бугарија...

brat dzabe e drzavata vo evropa treba narodot da bidi evropski a tie nemaat banka skrsena mi kazvat za registracii.Pa sto deka e eftina registraciata koga prosecna plata e 180 evra,nemozat da karaat to kolite tatarski

Струмикс напиша:
Ако сум јас некој квалитет и со просек, како што велиш, оној кој ќе ги сака моите услуги, ќе ме ангажира, независно од пасошот кој го поседувам, туку заради мојот квалитет. Државјанството не игра улога, мозокот игра.
А, на крајот на краиштата, ако си толкав квалитет, имаш интернет, праќај CV и друго што ти е потребно по белосветскиве фирми, па нека те повикаат, и во тој случај за виза е многу лесно. А за да студираш на Бугарски универзитет, не е потребно нивно државјанство. Ако е, тогаш за тие кои го прават тоа немам никаков коментар за да го искажам мојот презир.
Хахаха, па толку ли не разбирате дека сите умови од Македонија или од странство Бугарите ќе ги направат нивни, а потоа ќе се гордеат и ќе речат "Еве видете ги нашиве Бугари колку се паметни". Ќе ти најдат стан, работа и сл. за да станеш нивни.

јахутерминал напиша:
Хахаха, па толку ли не разбирате дека сите умови од Македонија или од странство Бугарите ќе ги направат нивни, а потоа ќе се гордеат и ќе речат "Еве видете ги нашиве Бугари колку се паметни". Ќе ти најдат стан, работа и сл. за да станеш нивни.

Барем јас, ќе им се измочам на таквата понуда, а вие, како си сакате, па ти пак смеј си се.

Струмикс напиша:
Барем јас, ќе им се измочам на таквата понуда, а вие, како си сакате, па ти пак смеј си се.
Па со таквата понуда би имал иднина, а во Македонија ако останам ќе скршам и ќе бидам горделив на што!? На мојата држава?? Ма дај ве молам.

Brat vo so film si vlezen tesko tebe IDNINA vo bugarija. pa TATARITE be begat od tamu ti ke rabotis bugarija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom