Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сум политички обоен, нити сум член, ниту симпатизер. Имам здрав разум со сопствена глава да согледувам работи, да пофалам, да критизирам и имам здрави раце сам да си го заработам лебот, наместо да чекам од државата, партијата...dars напиша:Togas kazi dali si politicki oboen,kolkavi ti se primanjata stom imas dovolno da gi potpolnis site zinati usti,a koj rece deka sum se prodal,Pa vo tursko bilo danok od 10%,i ti ova go opravduvas,zasrami se..
Идентитетот е Македонец. Знаеш, сеуште има многу такви кои ќелешите како тебе не успеале да ги врбуваат со зелен картон, пасош, виза, ефтин интернет...Tanju_Nikolov напиша:А каков ви е идентитетот тамо во Македониjа ??? Имате србомани -Драган Латас и слично ... имате Бугаромани - Лjубчо и слично ... имате и антички ... Ти Мистичен од кои точно си ?
"Едно е да сакаш,
друго е да можеш,
трето и четв'рто е да го направиш" :smir:
dars напиша:registracijata so zelen karton vo Bugarija cini okolu 150 evra,
Струмикс напиша:Гагаузов, чекај малку:
45 (или 60) евра регистрација и зелен картон, а осигурувањето кон трети лица од автоодговорност вклучено ли е во цената?
Сеуште важи тоа...никој не дава осигурување за Бугарија...ernesto ce напиша:Aj be otkacetegi tatarite so tie registracite pa vo bugarija dete na spiene ke ti ukradat a ne kola, do lani za bugarija ne vazese ni osigurane ni nisto.Pa na nekoj kafani gazdite i den denes imat klaeno cuvar so cifte da gi cuva kolite.
Хахаха, па толку ли не разбирате дека сите умови од Македонија или од странство Бугарите ќе ги направат нивни, а потоа ќе се гордеат и ќе речат "Еве видете ги нашиве Бугари колку се паметни". Ќе ти најдат стан, работа и сл. за да станеш нивни.Струмикс напиша:Ако сум јас некој квалитет и со просек, како што велиш, оној кој ќе ги сака моите услуги, ќе ме ангажира, независно од пасошот кој го поседувам, туку заради мојот квалитет. Државјанството не игра улога, мозокот игра.
А, на крајот на краиштата, ако си толкав квалитет, имаш интернет, праќај CV и друго што ти е потребно по белосветскиве фирми, па нека те повикаат, и во тој случај за виза е многу лесно. А за да студираш на Бугарски универзитет, не е потребно нивно државјанство. Ако е, тогаш за тие кои го прават тоа немам никаков коментар за да го искажам мојот презир.
јахутерминал напиша:Хахаха, па толку ли не разбирате дека сите умови од Македонија или од странство Бугарите ќе ги направат нивни, а потоа ќе се гордеат и ќе речат "Еве видете ги нашиве Бугари колку се паметни". Ќе ти најдат стан, работа и сл. за да станеш нивни.
Па со таквата понуда би имал иднина, а во Македонија ако останам ќе скршам и ќе бидам горделив на што!? На мојата држава?? Ма дај ве молам.Струмикс напиша:Барем јас, ќе им се измочам на таквата понуда, а вие, како си сакате, па ти пак смеј си се.