На викенд во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Никола II
  • Време на започнување Време на започнување
Идам у четврток до белград на ескурзија, па да ми препорача некој аутлет, или нешто каде што можам да најдам најк/адидас по нормални цени? разбрав нешто на кнез михајлова биле напумпани..

Идам у четврток до белград на ескурзија, па да ми препорача некој аутлет, или нешто каде што можам да најдам најк/адидас по нормални цени? разбрав нешто на кнез михајлова биле напумпани..
http://www.sportvision.rs/index.aspx?pageno=59 ова е аутлет од Nike, кликни лево на Белград и имаш и еден Outlet Arena и Adidas.
Колку што се сеќавам имаше огромна спортска продавница со сите марки во Меркаторот што е покрај автопатот низ Белград, кај зградата Цептер. Тоа доаѓа некаде кај црквата Свети Василиј Острошки кај Арена, само што таа не е аутлет туку обична продавница.
Мислам дека имаше и неколку огромни аутлети на влезот во Белград, ама тие ги имам гледано само од автопат, не знам како се стига до нив.

Јас идам често во Белград...Имам другарка таму...
Градот е преубав...Скопје не може на малото прсте да му се фати...
Еве кај ви препорачала да идете:
Калемегдан тврдината
На кафе на Кнез Михајлова
Шопинг во Ушче
За ноќен живот има преубави клубови и кафичи, али кој стои подобро со финансии нека оди во Стефан Браун клубот (али претходно мора обавезно да се резервира)...
Населбата Вождовац е прекрасна и често знаеме јас и другарка ми да си се шетаме таму...
Иначе она живее одма позади Белградска Арена во Нов Белград, па и тука е ептен убаво...

Цел Белград ми е убав и кога ќе имам прилика секогаш одам...

Ушче ис д момент :) Не сум сигурен дали на балканот има подобар трговски од Ушче.Иначе и како град и се, го обожавам Белград.

ај препорачајте некое ефтино мотелче за 3 дена престој во белград?....и патот до белград да не знаете колку чини со воз?

ај препорачајте некое ефтино мотелче за 3 дена престој во белград?....и патот до белград да не знаете колку чини со воз?
За мотел незнам ама знам дека со воз повратна ти е 2100 одприлиќе а со автобус ти е поевтино 1900 мислам, плус како што читав низ форумов со воз било многу поспоро. Сеа ако имаш мерак на возови, цепај со воз. :)

Вчера се вратив....не дека еднаш сум бил, ама стално со истиот впечаток се враќам....баталете предрасуди национални и политичарски будалаштини, мене ми остава најсилен впечаток обичниот народ, по улици, кафани, клубови...
Градиште е....факт...
Од балканскиве градови, Атина и Софија може се од сличен калибар, со тоа што драматичната разлика е околу жените - средени, високи, убави и многу послободни.....да искривиш врат кога одиш по улица....
Не е ефтино, точно дека динарот е послаб во однос на еврото, но цените се нешто повисоки од Скопје, ама понудата на се е подобра....малку клуб вечер, денски хедонизам покрај Сава - за викенд, посебно на вакво време е упм добро....
Отфрлете секакви предрасуди и ако имате шанса да идете не пропуштајте, ќе видите дека и како од обични луѓе респектот е многу поголем - нешто поради што ја одбегнувам Софија на пример кај што стално се наоѓам у ситуација да се објаснувам со некого....

Кога се оди во посета на Белград неколку работи не смеете да ги пропуштите и да не ги посетите.
Калемегданска тврдина, големата црква Св. Сава улицата Кнез Михајлова... има и некои други места.
Воглавном Белград има добра инфрастуктура, со еден збор градот е одличен.

Белград е убав, но треба да го посетите Нови Сад, му давам предност во секој поглед. Посебно е убав во периодов што настапува, кога ќе се стопли времево. Цените се пефтини за едно 15-20% од Белград, не е толкава ненормална гужва како во Белград, почист е, забава на ниво. Јас најдов стан преку агенција, ево ви го nejzniot link , но можете да најдете и преку огласи.

Јас идам често во Белград...Имам другарка таму...
Градот е преубав...Скопје не може на малото прсте да му се фати...
Еве кај ви препорачала да идете:
Калемегдан тврдината
На кафе на Кнез Михајлова
Шопинг во Ушче
За ноќен живот има преубави клубови и кафичи, али кој стои подобро со финансии нека оди во Стефан Браун клубот (али претходно мора обавезно да се резервира)...
Населбата Вождовац е прекрасна и често знаеме јас и другарка ми да си се шетаме таму...
Иначе она живее одма позади Белградска Арена во Нов Белград, па и тука е ептен убаво...

Цел Белград ми е убав и кога ќе имам прилика секогаш одам...

Како идеш до таму и колку те кошта патот?

Повратна автобуска карта до Белград е 2240ден. со Фудекс, поаѓа секој ден на полноќ од Автобуска,во Белград си околу 6.30наутро, а за враќање - секој ден во 15.30 од БАС.

Мене ова ми беше најприфатлив тип на превоз, и заради тајминг и заради одлични услови за патување.
За сместување има неколку опции: http://www.bgapartments4u.com/, а околу автобуската има барем 2 хостели кои се одлични: Мр.Џек и Greenhouse Hostel (последниов најдобро рангиран белградски хостел, а сеуште не премногу скап, max.20EUR од ноќ).
Ако се оди во друштво, првата опција за сместување е најисплатлива, има станови за околу 40EUR на ден.

Ако на некого му е потребен апартман во Белград може да погледне на оваа адреса.

http://www.beo-apartmani.com/

Одлични се, на добра локација, но не се ефтини, повеќе се за луѓе со подлабок џеп.

Ако тоа е премногу топло во Белград, не заборавајте да одат на Ада, бидејќи таму ќе биде многу време и кул!

13653707691.jpg

1.Калемегданска тврдина
2.Кнез Михајлова улица
3.Скадарлија
4.Храм Светог Саве
5.Новобеоградски и Земунски Кеј
6.Ада Циганлија (на лето место број 1)
7.Авалски Торањ
8.Споменик Незнаном Јунаку
9.Кошутњак
10.Савски Кеј
11.Београдски Зоо Врт
12.Стадион Ц.Звезда и Партизан (Београдски дерби за добар адреналин)
13.Пиво Фест Београд
14.Бели Двор
15.Ушће Шопинг Центар
16.Музеј Ваздухопловства

Avala-3.jpg

kej2.jpg

bg-ciganlija.jpg

Skadarlija,-Night-Life.jpg

publika_s.jpg

Белград е место број еден на Балканот.
Ако се одличите да го посетите градот нема да зажалите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom