На терапија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
S4F073.jpg

Ете доказ.

Баш интересна и една од поубавите,се жалеа дека нема ништо наше мк па еве сега има и мислам дека треба да се испочитува,сепак е проект со труд...

Без брада ми изгледа доста младолик а со брада доста постар.

Иначе интересно е кога ги слуша луѓево како зборуваат си подголтнува, си прави некој фаци како да му е незгодно да слуша некој работи. Сепак не им е лесно на психијатрите покрај нивните маки да ги слушаат и маките на другите.

Серијата е секаде во државите иста каде има лиценца само адаптирана е за да биде соодветна со ситуациите во државата. Оние брачни проблеми и други проблеми можеби се целосно исти.

Загледав една-две епизоди од српската верзија и глумата е скоро иста. Исто имаше девојче со сршени раце, исто оној војникот беше малце груб со психијатарот. Некако приметив и ситните детали во глумата се исти поготово кај војникот чепка во стварите кај психијатаров, исто имаше кожна јакна.

Сепак серијата е стварно добра а и добра е онаа емисијата што оди недела каде се зборуваат на темите кој се обработуваат во серијата. Кога станува збор за серии малку мрднавме од некоја точка. Доста е веќе тип на серии Салон Хармони, Погрешно време содржински со подзастарена глума.

Во македонската верзија не е проблем глумата, проблем се лошите дијалози, лошата приказна, погрешен избор на некои глумци. Тоа е. Може да биде Ристановски, но не оваков како Кен на Барби.[DOUBLEPOST=1509011789][/DOUBLEPOST]
А не може ли симпатичен човек да е психијатар, зар не постои таков, па и во Мкд? Зошто да зеле друг актер, зар сите психијатри мора да се грди и непривлечни за да лечат некој?
Мене ни Никола лично не ми е нешто симпатичен ко човек, може будала сум, али без тоа брадата уште побетер ќе изгледа.

Не. Еве, на пример за психијатар што е Македонец и живее во Јуесеј и е многу убав.
http://rodzevskimd.com/?page=about
Она што фали е УВЕРЛИВОСТ. Во МК не сум видела убав психијатар, сите изгледаат како потенцијали серијски убијци. Цинични се и искомплесирани и тоа е мнооогу видливо.[DOUBLEPOST=1509011956][/DOUBLEPOST]
Баш интересна и една од поубавите,се жалеа дека нема ништо наше мк па еве сега има и мислам дека треба да се испочитува,сепак е проект со труд...

Аман бе, уште ли е најбитно во МАкедонија само да се трудиш? Имав една професорка во средно која многу ценеше дали некој со сета сила и пожртвуваност ја брише таблата. Тој ни не мораше да одговара, одма имаш 4 на 5.
Реузлтатите се битни, дечки![DOUBLEPOST=1509012393][/DOUBLEPOST]
Ајде ајде лангелина и адвокат доби :pos:

Абе ако не ви се гледа серијава не ја гледајте ебате просто и едноставно,не мора стручњаци за се да изигравате.

Вчера епизодата беше најдобра од сите меѓу милена и докторот,се видоа со жена му,сигурно си претпостави оваа дека таа е пациентката,ако продолжат дејствијата денес баш ме интересира како ќе реагира. Инаку после минатиот вторник бизарно е ако војников пак дојде на терапија,мислам дека си кажаа се што имаат да си кажат,освен ако не е некое извинување или земање на кафе матот.

Не, тебе ќе те читаме како наежен очекуваш каков ќе биде расплетот во следната епизода.[DOUBLEPOST=1509012676][/DOUBLEPOST]
Јас серијата почнав да ја гледам токму заради Никола. Во принцип ми е ок серијата има пропусти пример Ивана кога дојде наврната облеката и беше барут сува , а косата делумно мокра. Само не гледам на некој такви ситници. Смиреноста на ликот кој му ја дава Никола ме фасцинира и ме изненади кога пукна и го нападна Владо. Во однос наа Зана може да се каже дека се поретки се фирмите кои би задржале жена после породилно , па уште да ја чека унапредување. Според мене подобар актрер од Никола неможеа да најдат.

И јас ја пуштив заради Никола.
Е, и тоа, Ивана кога дојде „мокра„ со сува облека! Па тоа во школска претстава не се допуштени такви пропусти, а не во серија.

Последно уредено:
Браво за кастингот кој и да ги бираше децава посебно Теа наликува на Ана .

Нареднава недела е финалето. Останаа уште 5 епизоди.

Секоја епизода ме вади од кожа колку е добра, на секоја втора пуштам некоја солза, немало нешто подобро од ова.

Иако пола од неделава не ми е изгледана, најдобри епизоди досега ми беа последните две терапии на Владо. Од оток, почнав да го жалам и разбирам. Тие две епизоди допреа до мене, другиве не ми се нешто ептен уверливи и допадливи за сочувство.

Mnogu me nerviraat Ovie so postojano za sekoja serija Sega I za na terapija pisuvaat lelel oti tolku malku ova ona nekoi odat do tamu da ja plukat navodno neaposobnata makedonska produkcija, da be prosvetlam: Deka serijava IMA 45 epizodi najavija nekolku meseci porano, produkcijata otkupuva cela sezona vo slucajot 45 ep I nemozi ni da krati ni da prodolzuva , I skoro sekogas se snima Edna sezona kako pilot ako IMA interes kje se snimi uste. I razberete deka scenarijoto e edno za site samo se adaptira

Џабе се ова кога психијатарот мора да е грд. :toe:

@langelina братучед ми е психијатар, има 34 години. Сакаш да добиеш слика во ПП и да видиш дека не се сите грди? Не дека ми е роднина ама убави црти се убави црти. Исто како кога ќе каже некој убав дечко или девојка дека се програмери и одма, зошто немаш наочари и како женско програмер да е? Какви стереотипи се имаат тоа е страшно.

Штета што ќе завршува серијава, немав време да ја гледам неделава ама ќе ве стигнам денес. Погодена е и од кастинг и од маркетинг и од промоција и од камера...

Иако пола од неделава не ми е изгледана, најдобри епизоди досега ми беа последните две терапии на Владо. Од оток, почнав да го жалам и разбирам. Тие две епизоди допреа до мене, другиве не ми се нешто ептен уверливи и допадливи за сочувство.
Уште на слушалки да си ја гледаш и верник можи ќе станам, греота сум ќе скинам конци ако продолжам да ги слушам глупостиве и така одење на психијатар ја сметам за тешка глупост, па уште и серија да морам да слушам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom