На што сте посветени?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
samo ovoa ke kazam
Spored vernicite, nie sme mnogu kompleksni, za sami da sme nastanale, so toa povlekuva analogijata deka se sto e kompleksno bara nekakov inteligenten kreator, a ako gospod e Omniscient (all-knowing), Omnipresent, immortal, Omnibenevolent, zaklucok e deka i gospod e premnogu kompleksen samo taka da nastanal. Koj go kreiral nego??

Ako gospod e (se so nabrojav gore) zosto togas celata biblija e napisana so dvosmislenosti i ni trebaat "teolozi" da ni ja objasnat??

levit 25:44
А ако сакаш да имаш робови и робинки, можете да ги купите, и машки и женски, од народите што се околу вас.

Zosto ne e protiv ropstvo??

matej 6:19
”Не собирајте си богатства на земјата, каде што молецот и рѓата ги уништуват, и каде што крадци поткопуваат и крадат;

togas zosto popovite(negovi prestavnici) ziveat vo palati, nosat samo najfinite materijali plus pozlateni, zlatni krstovi itn???

1 korintjani 14:34
Жените да молчат во црквите; зашто ним не им е дозволено да зборуваат, туку да се покоруваат, како што вели Законот.

Ako site gi saka zosto gi mrazi zenite tolku???

Drug "argument" e deka faktot sto "nema" dokazi deka ne postoi, e dovolno za da postoi, ako e taka istoto vazi i za leprikoni i samovili.

Ви зибришав пар мислења зарди офтопик..
Темата е На што сте посветени, и не се мисли на канабисот..а уште помалку Како настанл Бог?

naslovot e nejasen nasokata e nejasna i ne znam sto uste .
na sto ste posveteni? da stanam milioner:pipi:

naslovot e nejasen nasokata e nejasna i ne znam sto uste .
na sto ste posveteni? da stanam milioner:pipi:
Се знае на што се мисли ова е подфорум за религија..не за економија
Еве ти насока..дел од постот на авторот..пробај со болдираното
Мораме да погледнеме во крстот каде што ја гледаме прекрасната демонстрација на Божјата посветеност на Бог кон нас ..низ љубовта. Таму е каде што гледаме совршена посветеност и совршена љубов – што носи милост на Бог.

Дали го барате Бог? Дали се посветувате на Него?

Посветена сум на сопствени идеји и пориви, грижејќи се да има и креативна димензија се со цел децата да не мислат дека нема трага од моето битисување.

Посветен на фамилијата и работата, а на што друго би требало?

Посветен сум на константно само освестување за не постоењето на Бог.
Посветен сум на постојано барање на разни филозофски и научни логичности кои го оспоруваат постоењето на сЕМОЌНИОТ.
Посветен сум во верувањето во моќта на сопствениот разум и не прифаќањето на одредени религиозни доктрини кои дури ни тие што ги следат не се осмелуваат да ги испрашат.
Посветен сум на себе и на тоа што самиот јас можам да го постигнам како единка во овој свет. Јас сум тој што ќе одлучи како да живее.

психоанализа на господ:toe:

Посветен сум на константно само освестување за не постоењето на Бог.
Посветен сум на постојано барање на разни филозофски и научни логичности кои го оспоруваат постоењето на сЕМОЌНИОТ.
Посветен сум во верувањето во моќта на сопствениот разум и не прифаќањето на одредени религиозни доктрини кои дури ни тие што ги следат не се осмелуваат да ги испрашат.
Посветен сум на себе и на тоа што самиот јас можам да го постигнам како единка во овој свет. Јас сум тој што ќе одлучи како да живее.

:pos2::pos2:

лелеее ко да ја слушав Ти Си Македонија...:pos2:

На себеси. Гледам два пата до Бога, едниот е слепата вера, другиот е со максималното можно себезапознавање. Го бирам вториот како потежок, подолг, полн со опасности и егопривлечности :) бидејќи не сакам ништо да гушам, сакам да се ослободам и надвладеам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom