На што сте посветени?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
K

kat.<3

Гостин
Тажна вистина е во нашите животи што некогаш стануваме повеќе посветени на други нешта од Бог и Неговата слава. Лесно е да се направи. Во светот, има луѓе кои се посветени на филмски ѕвезди. Тие им се восхитуваат и ги издигнуваат на статус на екстремно почитување и обожавање. Луѓето се многу често посветени на спортски тимови, речиси до точка на повикување на нив. Стануваме посветени на политички партии, идеологии, случувања, дури и автомобили. Посветеноста е насекаде во светот. Некоја е добра а некоја не. Примерите на Бог на посветување можат да бидат најдени во љубовта на мајка кон нејзиното дете и на татко кон неговото семејство. Лоши примери можат да бидат најдени во екстремно посветување на автомобили, куќи, изглед, пари, и нешта кои се поседуваат. Во нашата природа е да станеме опседнати од нештата.

Сега, нема ништо лошо да си посветен на нешто – освен доколку тоа посветување не стане опсесија. Ако стане, го оддалечува нашето правилно однесување и правилно почитување на Бог. Ова тогаш станува грев. Не треба да има ништо што држи повеќе посветеност во нашите животи од Бог. Се друго, мора да следи далеку назад.

Кога погледнуваш во твоето срце и го бараш најважното за тебе, на што посветуваш најмногу од твоето време, што наоѓаш? На што си најмногу посветен? Кога гледам внатре, станувам малку збунет. Иако има нешта за кои е потребно повеќе време отколку Богослужење и посветување на Бог (како, работа, сон), што е најкритично? Што е најважно? Некогаш, мислам дека она до кое сум најмногу посветен не е Бог.

Да, лесно е да се оддалечиш од Божјиот пат. Многу е лесно да станеш посветен на нешто толку многу, што ја нарушува врската со Бог. Кога го разбираме ова, мораме да земеме чекор назад, да се сетиме на она што е најважно за нас, и уште еднаш да погледнеме на крстот на Исус каде што Неговата љубов и трпение изобилуваат.

Се сетив на многу важно писмо. "Ако сме безверни, Он останува верен; не може да се одрече себеси," (2. Тим. 2:13). И друга, "Што тогаш? Ако некои не веруваа, нивното не верување нема да ја уништи верноста на Бог." (Рим. 3:3)

Приоритетот на нашата посветеност мора да биде Бог прво. Бог сака да имаме пријателство со Исус. Ова пријателство е грчкиот збор "koinonia." Значи "блискост и заедништво." Бог ја сака оваа блискост и ова заедништво со нас. Тој го сака нашето посветување на Него затоа што само во оваа блискост со Исус можеме да знаеме што е правилното посветување навистина и да ја искусиме прекрасната радост на милоста на Бог.

Мораме да погледнеме во крстот каде што ја гледаме прекрасната демонстрација на Божјата посветеност на Бог кон нас ..низ љубовта. Таму е каде што гледаме совршена посветеност и совршена љубов – што носи милост на Бог.

Дали го барате Бог? Дали се посветувате на Него?

source: carm.org
translation: kat.

Ако тргниме да живееме по светите списи ќе е тешко. Ако го следиме стариот завет ќе не судат за масовни убиства и геноцид. Премногу цитати има...
А и во новиот завет има такви работи иако помалку...

Има многу контрадикторности...

Најбогатите луѓе на светот се декларирани Христијани,Муслимани и Евреи. Што тоа ти кажува околу материјалните богатства и верата?

Инаку во право си.

Тажна вистина е во нашите животи што некогаш стануваме повеќе посветени на други нешта од Бог и Неговата слава.

Е ОВА Е НАЈГЛАВНАТА ЛАГА НА РЕЛИГИИТЕ И ВЕРИТЕ

ДЕМЕК ЛУЃЕТО ТРЕБАЛО ДА СЕ ПОСВЕТУВААТ НА НЕКАКОВ БОГ , ДА ХАЛУЦИНИРААТ , ДА ЛЕТААТ У ОБЛАЦИ , ДА ПЕАТ ПЕСНИЧКИ , ДА РАЗГОВАРААТ СО ЗАМИСЛЕНИ ВИРТУЕЛНИ ЛИКОВИ -- ВЕЖБАЊЕ ОРАТОРСКИ СПОСОБНОСТИ ИТН

ЗНАЧИ СЕ БУКВЛНО СЕ САМО НЕ И ГЛАВНОТО ШТО СЕ БАРА

А ТОА Е :

НЕ ПОСЕТУВАЊЕ НА НЕШТО ШТО НЕСЕ ГЛЕДА-БОГ ТУКУ МНОГУ КОНКРЕТНО

1 Јованово

4:20 Ако некој рече: „Го љубам Бога”, а го мрази брата си, ЛАЖГО Е ; зашто кој не го љуби брата си, КОГО ГО ВИДЕЛ , не може да Го љуби Бога, Кого не Го видел.

брат = ближен = брат по дух-идеал вера во праведност возвишн идеал

Римјаните: 13:10 Љубовта не му прави зло на ближниот. И така: љубовта е исполнување на Законот.

Псалм: 55:3 ме збуни викотницата на непријателите и грешничкото УГНЕТУВАЊЕ

УГНЕТУВАЊЕТО Е НЕПРОСТЛИВ ГРЕВ = САТАНИЗАМ

Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу- Ѓаволу Сатано), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, УГНЕТУВАЧУ на народите?
.
.
.
.
САМАТА БИБЛИЈА ГИ ОТКРИВА ЛАГИТЕ НА РЕЛИГИИТЕ КАКО КАПИТАЛИСТИКО СРЕДСТВО ЗА ПСИХОЛОШКИ ТЕРОР НАД ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ

главна задача им е да го свртата вниманието од вистинските проблеми и пренасочување он некакви фикции , халуцинации , фантазии ,

А НЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ НА ШТО ИНСИСТИРА БИБЛИЈАТА

Е ОВА Е НАЈГЛАВНАТА ЛАГА НА РЕЛИГИИТЕ И ВЕРИТЕ

ДЕМЕК ЛУЃЕТО ТРЕБАЛО ДА СЕ ПОСВЕТУВААТ НА НЕКАКОВ БОГ , ДА ХАЛУЦИНИРААТ , ДА ЛЕТААТ У ОБЛАЦИ , ДА ПЕАТ ПЕСНИЧКИ , ДА РАЗГОВАРААТ СО ЗАМИСЛЕНИ ВИРТУЕЛНИ ЛИКОВИ -- ВЕЖБАЊЕ ОРАТОРСКИ СПОСОБНОСТИ ИТН

ЗНАЧИ СЕ БУКВЛНО СЕ САМО НЕ И ГЛАВНОТО ШТО СЕ БАРА

А ТОА Е :

НЕ ПОСЕТУВАЊЕ НА НЕШТО ШТО НЕСЕ ГЛЕДА-БОГ ТУКУ МНОГУ КОНКРЕТНО

1 Јованово

4:20 Ако некој рече: „Го љубам Бога”, а го мрази брата си, ЛАЖГО Е ; зашто кој не го љуби брата си, КОГО ГО ВИДЕЛ , не може да Го љуби Бога, Кого не Го видел.

брат = ближен = брат по дух-идеал вера во праведност возвишн идеал

Римјаните: 13:10 Љубовта не му прави зло на ближниот. И така: љубовта е исполнување на Законот.

Псалм: 55:3 ме збуни викотницата на непријателите и грешничкото УГНЕТУВАЊЕ

УГНЕТУВАЊЕТО Е НЕПРОСТЛИВ ГРЕВ = САТАНИЗАМ

Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу- Ѓаволу Сатано), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, УГНЕТУВАЧУ на народите?
.
.
.
.
САМАТА БИБЛИЈА ГИ ОТКРИВА ЛАГИТЕ НА РЕЛИГИИТЕ КАКО КАПИТАЛИСТИКО СРЕДСТВО ЗА ПСИХОЛОШКИ ТЕРОР НАД ЦИВИЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ

главна задача им е да го свртата вниманието од вистинските проблеми и пренасочување он некакви фикции , халуцинации , фантазии ,

А НЕ КОН ПОДОБРУВАЊЕ НА МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ НА ШТО ИНСИСТИРА БИБЛИЈАТА

Баш напротив религијата поточно христијанската бара од своите верници да го подобрат својот живот и на ближниот свој да си помагаат меѓусебно да се сакаат и со тоа ќе добијат голема награда. Нема фантазии тука.

Баш напротив религијата поточно христијанската бара од своите верници да го подобрат својот живот и на ближниот свој да си помагаат меѓусебно да се сакаат и со тоа ќе добијат голема награда. Нема фантазии тука.

де де која е наградата...кога ке биде ете страшниот суд господ ке убие две третини од рајата колку психолошкиот ефект дее...да биде маестрален:vozbud:

тоа ти се има десено кога рамбо го даваат во успорена снимка и со М60 тепа се живо башка животната средина!!!!

психологијата е на ниво:tapp::tapp::tapp:

де де која е наградата...кога ке биде ете страшниот суд господ ке убие две третини од рајата колку психолошкиот ефект дее...да биде маестрален:vozbud:

тоа ти се има десено кога рамбо го даваат во успорена снимка и со М60 тепа се живо башка животната средина!!!!

психологијата е на ниво:tapp::tapp::tapp:

You're like....so cool.

На кој бог да се посветам на сонцето :pos2::pos2:

btw јас сум посветен на работите кој што ги сакам и на личноста која ја сакам посилно од се на светот.
Нема зошто да се посветувам на некој глупав бог, 21 век сме , не сме 2000 години пред новата ера да се надевам дека од небото ќе дојди нешто и ќе направи чудо за мене.

На кој бог да се посветам на сонцето :pos2::pos2:

btw јас сум посветен на работите кој што ги сакам и на личноста која ја сакам посилно од се на светот.
Нема зошто да се посветувам на некој глупав бог, 21 век сме , не сме 2000 години пред новата ера да се надевам дека од небото ќе дојди нешто и ќе направи чудо за мене.

Вистинската љубов е благослов од Бог. Само тогаш две срца се едно, во Бог.
Убавината не е во лицето, светлина е во срцето. Кога некој би погледнал во мене со неговите очи, не би можеш да ја види вистинската јас, може да ме види само надворешно. Не може да види колку убава (или можеби не) јас сум внатре, затоа што не може да гледа со неговото срце. Жално е, зашто да гледаш само со очите, не забележуваш толку чуда во светот. Можеби некогаш ќе разбере дека сите нешта што ги има човекот кој не знае да гледа со срцето не траат засекогаш, повремени се.
Бог ни помага да гледаме со срцето, а науката гледа само со очите, не подалеку..

Вистинската љубов е благослов од Бог. Само тогаш две срца се едно, во Бог.
Убавината не е во лицето, светлина е во срцето. Кога некој би погледнал во мене со неговите очи, не би можеш да ја види вистинската јас, може да ме види само надворешно. Не може да види колку убава (или можеби не) јас сум внатре, затоа што не може да гледа со неговото срце. Жално е, зашто да гледаш само со очите, не забележуваш толку чуда во светот. Можеби некогаш ќе разбере дека сите нешта што ги има човекот кој не знае да гледа со срцето не траат засекогаш, повремени се.
Бог ни помага да гледаме со срцето, а науката гледа само со очите, не подалеку..

Не бог не ни сава ништо бог е измислен од човекот, бог е нешто имагинарно, бог постои додека ние правиме да постои, кога ние ќе одлучиме да го нема и готово го нема. Јас те гледам тебе , твојата душа, твоето срце , тоа каква си внатре, и бог нема никаква врска со тоа. И бог не создал ништо од тоа што е на овој свет или било каде или што и да е во нас , ние сме го создале бог а не тој нас.

Ako Bog e izmislen od nas koj ne sozdal nas?

Sekoj sto misli deka se e ona sto go gleda i nema nisto poveke od toa toj e slep i dzabe ima oci.

Ako Bog e izmislen od nas koj ne sozdal nas?

Sekoj sto misli deka se e ona sto go gleda i nema nisto poveke od toa toj e slep i dzabe ima oci.

Природата, се она што создала вселаната универзумот, до каде што сме стигнале со проучувањата , прво гледајте го зеитгеист па ќе разговараме. Нема зошто да се уназадвам 2000 години наназад, живема во сегашноста не во минатото.
Ако сум слеп ела докажими дека не гледам ти она што го гледаш.

Постот на Атеист е паметен,прочитајте го.

A koj ja sozdal prirodata,univerzumot i se sto mislite....?

Од секогаш си постои, ништо не се создава од ништо се е енергија и само се врти во круг, човекот го создал бог.
Ако за тебе бог = секое нејасно прашање . Бравос, и громовите да не ги фрла бог од небото, и другите милљарда цивилизации во вселената да не ги создал бог, ај баш да ги прашаме.

Vremeto e isto od porano samo koj kako svaka...se e isto duri poloso.

Да за тебе ти пример ако денес ти се ружи куќата , и утре си без куќа исто ќе ти биди?

Vidi gromovite ne gi frla On,loso sto vie mislite za Nego kako da e neznam nesto nevozmozno kako od bajki,a koj ja sozdal taa energija ne moze sama od sebe si se prasal li nekogas....tebe kako te stvoril tatkoti zdrav prav i sega reci mu ti ne jas sum napraven od nekoja supstancija neznam sto...ok a koj go napravil toa ke ti rece,i kako ke se oseka on koga ti nema da go priznaes kako tatko tvoj.
I nemam nejasni prasanja,mnogu e lesno da se nauci i svati za Nego...samo treba da go otvoris srceto...poslusaj me...ceni se sto ti dal.

Шо ми дал бе бог , односно што ми дале мене луѓето што го создале бог, односно христијанството и сите тие глупости, цела таа политика, и закони и триста глупости за лажење на простата маса. Moето срце е отворено, и ценам се што имам и се што ми дале други луѓе, а сигурно нема да му се заблагодарам на некоја замислена личност дека ми дала нешто.
Благодарение на мојата еволуција, нема зошто да верувам на глупостите на некои луѓе пред 2000 години кој создале религија и некојси нов бог тогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom