Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А какви апчиња пиеш оти и женската моја има вакво нешто и исто му рекоа дека нешто како на нервна база било.Кој доктор ти го кажа тоа?Не, сериозно, имам нешо шо се вика хронична уртикарија, па добивам алергиска реакција на све и свашта. Не можат да ми го пронајдат она шо ми предизвикува лачење на хистамин(некои мислат дека е на нервна база), па веќе втора година како секој ден пијам анти-хистаминици за да можам да функционирам без алергиски симптоми![]()
На се сум алергична, а највише на глупи луѓеНе, сериозно, имам нешо шо се вика хронична уртикарија, па добивам алергиска реакција на све и свашта. Не можат да ми го пронајдат она шо ми предизвикува лачење на хистамин(некои мислат дека е на нервна база), па веќе втора година како секој ден пијам анти-хистаминици за да можам да функционирам без алергиски симптоми
![]()
Ај овие двете на кои одделинија се испитуваат ако можи да кажиш.vaka sea, treba da idesh da te ispitaat sto tocno e pricinata za urtikarijata zosto ima nekolku a toa se:
-autoimuna urtikarija (se ispituva dali imash specificni antitela)
-infekciona urtikarija (kako posledica na hronicna infekcija)
-Intolereanc urtikarija (alergija na lekovi ili na hrana,razni substancii itn, treba da se ispita koj e alergenot i da se izbegnuva)
Ај овие двете на кои одделинија се испитуваат ако можи да кажиш.
Фала.