Huang Chuncai (31) добил многу незгоден и редок тумор, така да неговото лице е потполно деформирано, па затоа сега го има надимакот Слон. Дури 23 кг тежок и необичен израсток (толку отприлика е тешко 7. годишно дете), довел до гентско пореметување на дел од организмот при што тој дел претерано израснал.
-Во мојот живот до сега немам видено ништо добро ни пак еден среќен ден. Неможете ни да замислите што се човек со ваква болест може да помине во живот, не ви ни посакувам да почувствувате, изјавил Huang после првата успешна операција со која е отстранет добар дел од израстокот.
Не само што туморот му ги одвлекол ушите се до рамената, а очите му ги затворил, туку технички тој му ја одзел и способноста да мисли.
Со операциите досега е одстранет околу 15кг од туморот, а најголемиот проблем за докторите представувал потенцијалното крварење.
Погледнете го и видеото го има тука
-Во мојот живот до сега немам видено ништо добро ни пак еден среќен ден. Неможете ни да замислите што се човек со ваква болест може да помине во живот, не ви ни посакувам да почувствувате, изјавил Huang после првата успешна операција со која е отстранет добар дел од израстокот.
Не само што туморот му ги одвлекол ушите се до рамената, а очите му ги затворил, туку технички тој му ја одзел и способноста да мисли.
Со операциите досега е одстранет околу 15кг од туморот, а најголемиот проблем за докторите представувал потенцијалното крварење.
Погледнете го и видеото го има тука
bas mi e zal za coekov..inace imam gledano na telma dokumentarna emisija za vakvite luge slovoni ..redok vid na tumor e,ali ko so pamtam se pojavuval za vreme na pubertetot.se manifestiral najprvo so mali izoblicuvanja na liceto i "zavrsuval" so deformiteti po celoto telo..