Mystery Car - Читај правила во прв пост!

Не е Тополино :)
Француската Симка...во тој период (а и малку покасно, нели) технолошки близнак на ФИАТ...лиценцно производство...
Покасно следат сопствените Chambord, Aronde...
Сепак...исто Тополино, но познато во Франција како Симка 5.

Topolinoto..prethodnikot na FIAT500 e navistina mnogu uspesno i MASOVNO autce...mislam deka vo Makedonija ima nekolku, vo razlicni fazi na "restavracija"....proizveduvan e vo licenca na mnogu mesta i go imalo vo golem broj

ova e praverno od NSU vo Germanija:
nsu500A_Opelzh.jpg

39nsufia500roadster_ak-polski_org_plslashzabytki.jpg
39nsufia500roadster_amm_hg_pl.jpg

Има вакви во Македонија? Баш како на сликата?

За оние Фиат 500 што многу наликуваат на фичо (некаде 63-64 серијата)... ми избега такво +кабрио беше, од рака. Го имаше еден будала (на татко ми пријател) црвено многу лично количе. 1001 пат го прашавме, да не го продаваш. Тој не керками ке го вози (крастајци ке го вози). И на крај еден ден вика го дадов фичото 400 евра :tapp:. А за тие пари јас ке го купев 10 пати. Уште ми е криво.

Мислам дека читав на некој оглас на интернет дека се продава Фиат 500 Тополино за 5000евра...еве и линк..ама нема слика од колата..сеа нз дали е тоа за кое праите муабет али..

Oi! овие се многу постари од 1970... тој што се продава е ваков.
fiat%20500%20old.jpg
Тој што го продаваше ова во Битола го имав видено беше со отворен кожен кров, убаво средено внатре претапацирано со кожа исто како на сликата знам само дека му фалеше задниот десен штоп и цената му беше тогаш 2000е, го имаше владе-јанакијата не знам дали го продаде али мислам да, сега можи го има овај со му бара 5иљадарки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom