Музиката и пријателите

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Во мојата околина има се и сешто Металци ХЦ-буљовци,Панкери Клабери а само јас слушам рап.Порано кога немаше што да се прави се расправавме која е најдобра музика и по три месечно расправање и кинење живци не најдовме решение.Се спадна на еден општ закључок и неколку точки изведовме за инат едни на други дека:

1.Металот Панкот HC-не биле музика туку начин на изразувување на луѓе што не ги гушкале како малиsd
2.Трансот Техното и другите ''флиперски'' жанрови биле за педери и наркоманиsd
3.Рапот бил направен за циганите да се осеќаат подобро за себе и го слушале само домците sd
А кога почнавме да расправаме кој е поголемо музичко име Тупак или Курт Кобејн изби инцидентsd
Така да нема врска дека музиката треба да е услов за да се дружиш со некој ...Секоја музика кажува дека треба да се дружимеsd

Toa sto se delat po muzikata e edinstveno samo po imidzot sto go nosat i imaat po muzikata:) Kaj mene cisto rokeri:) Ne deka se delime, ali sve sto znaam rokerista se.

Никогаш не сум ги бирала другарите според музиката, и така и ќе остане. Цело друштво ни е различно од панк до метал до транс...и баш ми е супер со нив!

и ја никогаш не сум ни размислувал на оваа тема а не пак да селектирам другари поради музиката!!! сепак ако имаш големо друштво помали се шансите сите да слусаат исти тип на музика нуту пак мозеш да влијаес врз нив така да ке се снаваѓаш :pos:

не ги бирам пријателите според музиката(слушам метал-кажи-речи сите подправци)..ама некако тоа само од себе си доаѓа..мислам не одам на места каде што одат моите пријатели рапери или пријателите што слушаат поп,ама сепак сме блиски и воопшто не си сметаме околу музиката..едино неможам ептен да бидам блиска со луге кои слушаат турбо-фолк и бугарските..некако фреквенцијата не ни е на исто ниво...:toe:

Нема врска, сите мои другари слушаат различен вид на музика од мојот,и тоа не ни е пречка за да не се дружиме, напротив мислам и нема врска кој што слуша... Дури и дечко ми слуша мнооогу различна музика од мене па што? Не е некаков проблем:smir:

Кхм.. банално е да се бираат или сортираат пријателите друштвото сеедно, едноставно мене ми значат СЕ ! без нив сум половичен човек

Долго време се обидував да бидам политички коректен кон вакви муабети-но сега ќе кажам што ми лежи на срце. Па ако сакаат нека ме банираат нека ме бришат гајле не мие. Слобода на говор.

Се дружам со луѓе од различни профили, значи од рокери ко мене се до технаџии, рапери. На крај тоа кај нив ми е најмалку важно во вој момент сите сме луѓе и имаме различни вкусови. Не ме интересира дали слуша антена или сака undergorund рап јас ќе ги почитувам луѓето и ќе ги третирам како што би сакал мене да ме третираат..
Ова гореневаденото не важи за турофолкерите:nenene:.

Музикат како музика игра голем дел од мојот живот-бидејќи и самиот сум музичар(непрофесионално) имам пратктицирано музика. Свирам гитара и елктрична и акустична, свирам бас, моментално учам за тапани и клавир.

Без разлика на фактот што од септември ќе бидам апсилвент на факултетот за Бизнис Администрација на ЈИУЕ(штуловиот). Музиката била и ќе остане една од мојте најголеми задоволства во мојот живот. Имам свирено и пеено во група сум бил член во хор 4 години, и добри 7-8 години од животов се дружев со музичари. Секој ден одвојувам минимално 1 до 2 часа за свирење (без разлика дали имам испит утреента или не) свирењето ме опушта ме задоволува и м смирува.

Се надевам дека на кратко успеав да ви дофатам што музиката за мене значи во животот(тука зборуувам пред се за рок музиката-но по малку и за се останато освен турбофолкот и турборокот)

Значи кога ќе прочитам видам и недај боже слушнам нешто во врска со моронизам како цеца синан сакич итн-едноставно верувале или не ми се кине срцето, буквално ми станува лошо. Органски не поднесувам тоа што они имат и смелост да го наречат музика.

Затоа од сега јавно и транспарентно кажувам дека не сакам да имам ништо со ниеден морон или моронка што слушаат турбофолк.
таквите не ги сметам за луѓе и не сакам воопшто да ме поврзуваат со нив.

Знам дека на форумов има и многу други што размисуваат како мене но можеби им е страв да напишат нешто-но јас бев испровоциран токму на форумво за ова.

Не можам веќе-ме вреѓа тоа многу и ми ја вреѓа мојата љубов кон музиката.
Знам дека ова што го напишав е многу незрело и некултурно но се надевам дека некој од вас ќе ја цени мојата искреност.
Исто така знам дека треба да се почитуваат мислењата на другите како што другите ги почитуваат моите мислења. Ама баш заради тоа ова го пишувам сега и никогаш повеќе нема намера да се мешам во животот на тие луѓе што не ги почитувам.

Со почит: burn84

Најмалку важна работа за мене, имам другари/другарки што слушаат секаков вид музика. Не ги бирам пријателите според тоа што слушаат туку според други многу поважни критериуми. Иако музиката доста кажува за карактерот на самиот човек не е пресудна за едно другарство да функционира без проблеми.

Nikogash ne sum gi birala, niti sum gi klasificirala spored muzikata sto ja slusaat. Ubavo e da imas so kogo da si podiskutiras okolu muzikta sto ja preferiras, no e daleku od presudno pri izborot na drugari. Dokolku drugata strana nema problemi so sebeindentifikuvanjeto i prifakjanjeto poinakvi [muzicki] stavovi, ne bi imala problemi ni pri sklopuvanje na prijateltvo so mene. [ovde zamislite smajli]

Музиката е најмал проблем во склопување пријателство. А и никогаш не би ги бирала пријателите според тоа каква музика слушаат, тоа само вкус - неможеш баш во се да се сложуваш со пријателите, па така и со музиката.
Во Тетово (каде што секој се знае со секого) раперите и рокерите се заедно, на едно место и никогаш немало предрасуди ниту нешто слично - сите се дружат меѓу себе...

не ми е битно кој каква музика слуша!глупаво би било да ги бираме така луѓето!
мене многу ми пречи кога некој ми го фали неговиот стил на музика и кажува дека е најдобар!тоа не можам да го поднесам!

Значи кога ќе прочитам видам и недај боже слушнам нешто во врска со моронизам како цеца синан сакич итн-едноставно верувале или не ми се кине срцето, буквално ми станува лошо. Органски не поднесувам тоа што они имат и смелост да го наречат музика.

Затоа од сега јавно и транспарентно кажувам дека не сакам да имам ништо со ниеден морон или моронка што слушаат турбофолк.
таквите не ги сметам за луѓе и не сакам воопшто да ме поврзуваат со нив.

Се согласувам потполно. Не би му посветил толкав пост на турбофолкот, но кога вака убаво го напиша ти... :)

Мислиш дека луѓето се морони само затоа што слушаат музика различна од твојата? :toe:

Јас имам многу другари кои не слушаат музика каква јас шо слушам и никогаш не ги бирам и нема да ги бирам според тоа каква музика им се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom