MEDDLE
уставен кривичар
- Член од
- 19 февруари 2008
- Мислења
- 1.995
- Поени од реакции
- 1.406
Јас не се сложувам. Зепелин и Леб и Сол се револуционери во тоа што го работеа, и никој не ја купуваше музиката на Влатко затоа што тој изгледа секси, туку затоа што растураше на гитара. Зепелин се вистински револуционери, тие сами создадоа еден бран на нова музика која е инспирација до ден денска за музичарите. Не е ни бран, туку е вулкан... после бранот мир има, после вулканот има нов лик околината...[/quote]
Да точно е ова и сосема ми е јасно, јас не ги иам сите албуми од Пинк Флојд и Леб и Сол само затоа што се лепотани или затоа што свират шунд.
Али брат, забораваш една работа, како јас би ги купил ако тие не се продаваат? Тоа не е комерцијала? Се што се продава спаѓа во комерцијала, е сеа друго е прашањето колку тоа што се нуди е квалитетно и впрочем, баш тука мислам дека е доприната точка на оваа денешна музичка индустрија со шундот - едноставно продава се и сешто само за да се вртат и перат пари, а уметничкиот каркатер губи смисла, нажалост.
Да точно е ова и сосема ми е јасно, јас не ги иам сите албуми од Пинк Флојд и Леб и Сол само затоа што се лепотани или затоа што свират шунд.
Али брат, забораваш една работа, како јас би ги купил ако тие не се продаваат? Тоа не е комерцијала? Се што се продава спаѓа во комерцијала, е сеа друго е прашањето колку тоа што се нуди е квалитетно и впрочем, баш тука мислам дека е доприната точка на оваа денешна музичка индустрија со шундот - едноставно продава се и сешто само за да се вртат и перат пари, а уметничкиот каркатер губи смисла, нажалост.

но мене ми е подобро од кантри да речеме или рап...така да мислам за вкусови не се расправа