Мухиќ-Помеѓу ставовите за името меѓу Груевски и Црвенковски нема разлика

• Креатор на темата Креатор на темата Силен
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Од денешното интервју во Утрински кое има неколку доста јасни ставови по одредени појави еден цитат кој е доста интересен за дискусија:
http://utrinski.com.mk/?ItemID=030A7473E8650C4AA4BF13CD814A9345

Значи, Вие сте против компромис со Грција околу името на нашата земја?

Да, јас сум сто отсто против! Јас сум против промена и на една буква. Ние се бориме против корупција, а тоа е корумпирање на една цела нација. Да се согласи на промена на името за да влезе во ЕУ! Принципиелно зборувајќи, јас сум против какво било условување на нашето зачленување во ЕУ. Бидејќи тоа противречи на карактерот на политичката организација. Но, сакам да укажам и на ирационалноста на поделбата на бранковисти и грујовисти околу ова прашање. Демек, Бранко е предавник затоа што сака да го смени името, а Груевски е патриот, бидејќи не сакал да го смени или ќе го смени „принципиелно“ во преговори. А, всушност, постои само еден став за тоа прашање. Или се преговара или не се преговара. Тука меѓу нив двајцата нема разлика, односно стојат на иста позиција. Разлика би имало ако Бранко е за преговори, а Груевски ги прекинува.
После толку телектуалци кои на цела уста ни зборат за компромис освежувачки е да се слушне и обратен став!

Инаку комплетно се согласувам со него во однос на потцртаното со црвено.

Сите на кои ви е смачено да слушате ставови на Грчкоски и Геровски обавезно да го прочитате интервјуто, вреди!

да да .....
супер...ми се допаѓаат неговите размислувања во глобала...

Само да се надеваме дека не е оваа некоја политичка игра..демек да се покаже пред надворешната светска јавност -ЕВЕ и дома имаме политички и интелектуални “сили“ кои не притискаат да прекинеме со преговорите !!
то е то..

А за што преговараме?
Кој е влогот на другата страна????????
Е па време е некој со муда, да ко Александар го пресече Гордиевиот јазол и ги одјебе и грците и преговорите кои се испод секое човечко достоинство.

да да .....
супер...ми се допаѓаат неговите размислувања во глобала...

Само да се надеваме дека не е оваа некоја политичка игра..демек да се покаже пред надворешната светска јавност -ЕВЕ и дома имаме политички и интелектуални “сили“ кои не притискаат да прекинеме со преговорите !!
то е то..

Таму каде Мухич замешал прсти,работата на крај излегува кркамбар.Слатки зборови но поинаква реалност,се сеќавам уште на времето кога го лажеа народот со Васил како циркузанти на средсело.Што испадна на крајот?:toe:

Во право е човекот , нека не глумат лудило , се лигават кај странските дипломати , да не ги лизнат од фотељите.

Таму каде Мухич замешал прсти,работата на крај излегува кркамбар.Слатки зборови но поинаква реалност,се сеќавам уште на времето кога го лажеа народот со Васил како циркузанти на средсело.Што испадна на крајот?:toe:
Немам што да додадам. :smir:

Човеков си има поента,само кој да си се помири :icon_neut

Од денешното интервју во Утрински кое има неколку доста јасни ставови по одредени појави еден цитат кој е доста интересен за дискусија:
http://utrinski.com.mk/?ItemID=030A7473E8650C4AA4BF13CD814A9345

После толку телектуалци кои на цела уста ни зборат за компромис освежувачки е да се слушне и обратен став!

Инаку комплетно се согласувам со него во однос на потцртаното со црвено.

Сите на кои ви е смачено да слушате ставови на Грчкоски и Геровски обавезно да го прочитате интервјуто, вреди!

утрински....... ноу комент... незнам што е пишувано а нема ни да го прочитам штом е од утрински....:nenene:

Ако мислиш на Маја,морам да ти кажам дека некако ми има “коњска фаца“ инаку арна е.:smir:

I zamisli tipov, shto ima poveke um vo levata bakembarda i od mene i od tebe...
Aj da zboraiv, ne sum vo podforum filosofija, pa podlegnam na strastite na intelektualnite afiniteti... Ovde se e onaka, prosto i ednostavno...

I zamisli tipov, shto ima poveke um vo levata bakembarda i od mene i od tebe...
Aj da zboraiv, ne sum vo podforum filosofija, pa podlegnam na strastite na intelektualnite afiniteti... Ovde se e onaka, prosto i ednostavno...
Знаеш што...
јас незнам искрено дали он има повеќе памет у бекембардата од тебе
(пази Бога ти... кој ти рече дека таму има памет :) ??? За тоа некои момци мразат шишање и си одат бушави,а ?)
ама знам дека за мене има статус на осми мудрец!
Таков кој што никаде го нема кога има бура,таков кој што
никогаш нема решение (па макар и погрешно кога треба)
и таков кој што ветерот однекаде го `додувува` кога е апсолутно излишен и непотребен.

Мухиќ е школски пример за 8-ми мудрец.

A shto ke ti e reshenie? Shto ke se gleda na TV?:)

Muhik, ne se stremi na reshenie, i nikoj ne se stremi na toa... Nego na pomala "katastrofa"...
Inaku trebashe da ja sfatish i ti, i drugite mojata catch-point preku figurativen prikaz... Ama aj, znam deka sum na Politika, i ne na Filosofija... Uprostuvam recnik... :)

A shto ke ti e reshenie? Shto ke se gleda na TV?:)

Muhik, ne se stremi na reshenie, i nikoj ne se stremi na toa... Nego na pomala "katastrofa"...
Inaku trebashe da ja sfatish i ti, i drugite mojata catch-point preku figurativen prikaz... Ama aj, znam deka sum na Politika, i ne na Filosofija... Uprostuvam recnik... :)
Многу филозофирање...= потрошено време.

А ако сака он да филозофира за жолтото цвеќе и плавото небо...
бујрум,ене му амфитеатар.
Ваљда ќе дојде некој што сака да го слуша.

Инаку...е некорисен.
Поразително некорисен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom