Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кажете некој коментар за Нишикори бе. На пат да направи Димитров Стајл. Моментално води 4-1 во третиот сет. Сега си идам од школо, таму првиот сет го изгледав (дел) и доста добро изигра Нишикори.
Посебно ме бендисува неговиот бекхенд, дефинитивно еден од подобрите дворачни бекхенди (би го ставил во топ 10 дворачни бекхенди).

Bye Bye Federer. Јас па минус гемови го играм, ако ми е.

Федерер ниво = кловн :D

Ццц глумецов од понеделник пак втор :facepalm: -910 поени за Федерер.

Доста слаб Федерер, многу неизнудени, се гледаше дека не е спремен. А да победеше имаше 1/2 финале, следен противник ќе му беше Андухар. Вака Кеи ќе игра најверојатно 1/2 финале, не ми се верува дека може да загуби од Андухар.

Федерер беше катастрофален, дали знаете што значи за човек со техника како Фед, да го удри топчето над 10 пати со крајот од рекетот (телото) наместо со мрежата? :facepalm:

Федерер беше катастрофален, дали знаете што значи за човек со техника како Фед, да го удри топчето над 10 пати со крајот од рекетот (телото) наместо со мрежата? :facepalm:
Со рамка кажи си бе ;)

Мислам дека ќе ја темпира формата за Вимблдон, ваљда е свесен дека на земјениве турнири нема што да бара. Приоритет ќе му биде Вимблдон, а потоа и мастерсите на тврда подлога што се играат во Америка, таму брани титула во Синсинати и 1/4 финале на УС Опен.

Тоа да, ама пак многу слабо.....

nishikori pobedil? E ne znam vise sto da kazam za tenisov, vise stvarno nisto ne treba da me iznenadi! A za Dimitrov slusajte me sto zboram, ke mu doe epten do glava slavava(fotki deka e so sarapova, pobeda nad Djokovic i posto e balkanec ke mu se vrati ko bumerang, jas ne bi mu veruval kako igrac seuste na nego iako ima potencial, ali se zavisi kako ke se nosi so seto toa. Plus stignav do stepen koga najomrazeniot teniser Roger za mene (zatoa sto so Nadal postojano se rivali) dojdov do situacija da sakam da pobeduva, ne znam so tek na vremeto valjda mi stana simpaticen i ako nekoj zasluzuva on zasluzuva. Ne go gledav mecot ali valjda ne bil spremen sepak 2 meseca otsuvstuvase. Vo sekoj slucaj mnogu cuden turnir mnogu cuden.

Oтсуствуваше оти тој самиот сакаше, а не го примора повреда.

каде во неговиот пост има напишано дека отсуствувал поради повреда ?
Па тој алудира на тоа дека не играл тенис 2 месеци и тоа му влијае на поразот денеска, оти не му влијаеше на минатиот меч, ако отуството си го напраило своето..

Ovoj debilov od sportklub:publika u madridu ne zasluzuje vakav vrhunski tenis (demek deka urlaat na sekoj poen ) pa alo igra niven domasen teniser! Pa u belgrad ke bidat uste pogolemi idioti da igra srpski teniser. Komentiraj tamu poeni i subjektivni misli ostaj si za po doma! Idiot!

Па тој алудира на тоа дека не играл тенис 2 месеци и тоа му влијае на поразот денеска, оти не му влијаеше на минатиот меч, ако отуството си го напраило своето..
па не спомна он дека ради повреда изгубил, нормално дека отуството имаше удел во поразот денес но далеку од тоа дека беше една од главните причини.Факт е дека Роџер игра очајно скоро цела 2013та формата му е катастрофа па овие порази не се изненадување според мене.Дали годините го јадат веќе не знам знам само дека му требаат мечеци во серија и некоја титула за да добие самодоверба и да може да им парира на сите од 4кава.Ако не ја крене формата ке има уште вакви порази тоа е сигурно.Иначе за Роџер сум забеган ептен за да нема дилеми дека го ругам нешто ама тоа е реалноста

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom