Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Za kladilnica Kvitova i Azarenka mi bea son, fala i na dvete sto ne gi biva na zemja:) inace Nadal behendov mi ide da mu ja slapnam edna, neka poraboti so Cicko Toni zatoa sto ne gleam podobruvanje nitu varijacija vo igrata.

Денеска очекувам порази на Вавринка, Федерер и Мареј. :)

Се на се, интересни мечеви. Штета што мал дел од нив ќе можам да гледам... :/

Аjде Мариjа Sugarпова да даде малко сладост на дечкото Гришо па да собере сили за силен мач и со Вавринка. Во топ форма е тенисерот от Швеjцариjа и е фаворит во мечот, али Григор има шанси, кои може да ги искористи. Ако не победи здраве да е, на следниот турнир ке гони погорен пласман а и треба да биде задоволен од одличниот успех во Мадрид.

Ова ќе биде прав тест за Григор, ако загуби ќе докаже дека сега за сега сеуште не е зрел за да биде меѓу најдобрите и дека победата над Ноле била само случајност и лош ден на Новак а одличен ден на Димитров. Но, доколку тепа, а има реални шанси за тоа затоа што е во одлична форма, ќе докаже дека е сериозен во намерата да влезе во топ10, а зошто да не и во топ5. Мене ме плашат само тие грчевите што ги доби против Ноле, ако има последица од нив тогаш тешко против Вавринка кој исто така е во одлична форма. Али очекувам еден крајно неизвесен меч со доста убав тенис и прекрасни поени од страна на двајцата.

Интересно - Вавринка (# 15) и Димитров (# 28) имат тренери од една и иста тенис академиjа - Good to Gray
Станислас е со Магнус Норман, Григор - со Микаел Тиллстром.
Имат един меч играно досега - на Australia Open 2011 - 7:5, 6:3, 6:3 за Вавринка.
Моментно швеjцарецот е во топ форма.
А Григор моментно мисли не само за тенис. Папараците го фатиха со Маша:
article-2321713-19B02E4C000005DC-660_634x730.jpg

Серена освоила 34/36 поени на свој сервис против Кириленко прееска. :eek::eek:

Зошто толку го потценуваш Бугаринот?
Секој си има свое мислење, тоа што мислам дека ќе победи Вавринка, не значи дека го потценувам Григор, башка не ми е верно да сврзи два добри меча, се надевам дека ќе ме демантира, и ќе ја потврди победата над Новак со уште една, и тоа против Вавринка.

Интересно - Вавринка (# 15) и Димитров (# 28) имат тренери од една и иста тенис академиjа - Good to Gray
Станислас е со Магнус Норман, Григор - со Микаел Тиллстром.
Имат един меч играно досега - на Australia Open 2011 - 7:5, 6:3, 6:3 за Вавринка.
Моментно швеjцарецот е во топ форма.
А Григор моментно мисли не само за тенис. Папараците го фатиха со Маша:
article-2321713-19B02E4C000005DC-660_634x730.jpg
Само Гришо може за една вечер да "оправи" номер 1 во мажкија и номер 1 во женскија тенис... :cuc::cuc::cuc:

кој не би играл во животна форма :)

2321713-19B02E60000005DC-934_634x630.jpg

Кај можам да видам распоред не можам на официјалниот сајт да видам, ептен е никаков.

Кај можам да видам распоред не можам на официјалниот сајт да видам, ептен е никаков.
За што ти треба распоред, денеска пола од мечевите се одиграа, еве ги тие што треба да се одиграат..
Надал - Јужни, во тек
Вердаско - Цонга, во тек
Нишикори - Федерер, 16.55
Хас - Ферер, 17.30
Димитров - Вавринка, 18.50
Мареј - Симон, 21.30

За што ти треба распоред, денеска пола од мечевите се одиграа, еве ги тие што треба да се одиграат..
Надал - Јужни, во тек
Вердаско - Цонга, во тек
Нишикори - Федерер, 16.55
Хас - Ферер, 17.30
Димитров - Вавринка, 18.50
Мареј - Симон, 21.30
Mе интересираше дали Федерер игра после Надал на истиот или ќе си почне во 5 на друг терен. А и општо, за утре, задутре...

Mе интересираше дали Федерер игра после Надал на истиот или ќе си почне во 5 на друг терен. А и општо, за утре, задутре...
После Надал е, сеа за брзо ќе започне, на централниот терен, а утре-задутре, распоредот испаѓа после одигрувањето на средбите, и ќе се знае во колку часот и на кој терен ќе играат.
http://www.madrid-open.com/en/torneos/mutua-madrid-open/calendario/

За утре распоредот ќе излезе дури вечер, кога ќе бидат комплетирани скоро сите 1/4 финални парови. За задутре ќе излезе утре вечер, значи однапред ништо не се знае, од ден за ден се иде.
Инаку, стајлингот на Шарапова од сликите погоре :confused::confused:

Рафа пак не ме импресионираше, пак некако млитав ми беше. Првиот сет го одигра одлично, но во вториот малце потклекна, среќа што Јужњи не беше доволно концентриран па не го искористи тоа. Утре го очекува далеку посериозен тест, дали против Ферер дали против Хас сеедно, и двајцата се одлични играчи и нема да биде лесно. Бекхендот пак мизерен, мислам дека немаше винер, а и причично многу грешеше, што не е за радување. :cautious:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom