Mutua Madrid Open | 5-12 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Mutua Madrid Open?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 12 34,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 20,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 11 31,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 11,4%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 2,9%

• Вкупно гласачи
    35
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А што правела публиката?

Како и да е сељачко однесување на Новак.
Го свиркаше затоа што побара од судијата да го провери топчето, сосема непотребно али далеку од тоа дека така требаше да реагира. Али сепак цар е дечкото, им врати како што требаше, така треба да прават најдобрите.

Не знам стварно што е ЦАРСКО тука. Место да го критикувате за тоа што го направи вие се радувате и го величите тој потег.
De be de, sve eticki nastoreni na temava, samo zasto Nole e vo prasanje, dvojnite standardi vasi se vidoa koga Rosol igrase so Nadal, takvo nesto Nole da napravese do den denesen ke se govorese za istoto toa e Fakt so ogled kolku se cepidlaci za nego, kako e seljak i kako toa ne mu dolikuva na teniser od takov kalibar, za mene isto e ova, i nepriznavanje na poraz odnosno takov seljacki odnos sprema teniser od tipot na Rosol, ne, izvini, Beter e, koj izigra mec koj moze i nikad vo kariera nema da go izigra, da ti pravi faca Rosol zacudena e takodze dosta dolno pa nikoj ne se zamarase togas so Nadal iako i do CNN dojde toj negov odnos kade govorese Navratilova.

Golema rabota, gi opcul, kur podolg, Nalbandian mu eba mater na sudija, Serena takodze imase niza ispadi koi bea jezivi i frustriracki za gledanje ( pa ne i se obesija na dunda ), Mekinro da ne zboram sto sve ne pravese niz negovata kariera pa do den denesen e velicen od istite sto sega go plukaat Nole, do tolku li Nole e trnot vo oko ? Ova e klasicen hejt, se ceka bilo kakov ispad za da se poti, veke videno, nisto strasno, gi opcul na srpski odnosno se spustil na nivnoto nivo koe defakto ne e za tenis, i ne pogotovo za eden Masters. Se znae vo tenisot kakva treba da e publikata, ovde se deshavase nesto sasvim sprotivno od toa, i takodze i Nole izreagira sprotivno od ona koe e karakteristika za sportot ali vie ovde mi go pravite ko Edinstven da e, ko da e vinoven za teroristicki atak, ko drugite da nemaat nikakvi ispadi, pa uste i nikad nemal da bide na nivoto na Federer i Nadal radi ova :pos: , ova poslednovo se onie najdebilni komentari od luge koi se svesni deka pred Nole se uste godini i godini vrven tenis i moze uste mn da osvojuva, pa uste od sega pocnaa so izgovorite.

Abe se znae sto pretstavuva eden Golem Teniser, ko i eden golem Kosarkar, ili Fudbaler, nakit u orman za trofei, uspesi, tolku, a ne ponashanje, ne deka na Nole mu e loso ponashanjeto, kon negovite rivali veke videno e kako se odnesuval ( nesto sto standard e ignorirano ). Luge se vo prasanje, ne roboti, pa da se programirani. Nole ne ubi covek, otera u tri lepe seljanduri od luge, tolku. I vo moi oci e car, zasto nikogas ne sum ja pocituval spanskata publika i od uvek me iritirala, uste i na tenis se prefrlija so nivnoto seljacko ponasanje, a ubavo rece Fotosov, srbive vakov odnos da imaat primer sprema Nadal a on reagira na toa, sve najloso za niv ke se napise zasto neli oni se srbi i poim nemaat kako ustvari treba da se ponasa publika na eden teniski mec.

over and out od ovaa tema na muabet

Хах да да, сеа одма тука се спомињаат двојните стандарди. Да не ти вадам сеа уште 100 други клипчиња каде што пцуе, што по публика што по судии. И ако за тебе за еден голем спортист не е битно понашањето за многу милиони луѓе на светот е битно. Он колку сака нека е добар ако се понаша вака сељачки џабе му е. Исто ко кравата, дава дава млеко ама на крај кога ќе го клоцне џабе е све. Без разлика на тоа каква е шпанската публика такво понашање е недопустливо и крај на приказната. Далеку е од цар, исто како што е далеку и од Надал и Федерер, сега за сега. И пак ќе ти го поставам прашањето, зошто на Федерер или Надал не им се свири вака било каде во светот?

Najdi, i onaka toa vi e preokupacija u tenisov od koga Nole vleze pomegu golemite ...
Ja ne se zamaram mnogu so toa, ko sto i totalno nebiten mi bese ( seljackiot neli ) odnos na Nadal i toa ne bilo kade, u London, kade duri i pravila za oblekuvanje ima, pocnuvajki od patikite. ;)
p.s. Stefan - KOBE, dovolno kazav, a aludiram na seljacki odnos i muabetot, DZABE mu e kolku i da e dobar. :pos:Jako jako. Abe Maradona Narkoman bese, dade gol so Raka namerno, sea ti ovde dojde da ne ubeduvas deka dzabe mu bilo na Nole bez razlika na toa kolku bil dobar i kolku osvojuval. Dobaar. Pocnavte i so trojni standardi

Во секој муабет Надал. Дали играл, не играл он некако се крив излегува. Сите реагираат на однесувањево од вчера, фанови на Новак обвинуваат за двојни стандарди. Па уште ко ќе прочиташ коментари, го исвиркувале Новак ради Надал, а тој не беше ниту на терен. Во публика вриеше од Бугари, повеќе ги имаше од Шпанци. Ама кој сака тоа си гледа.:facepalm:

Многу е едноставно. Дали беше во ред неговото однесување вчера? Имате одговор да и не. Толку. Без префрлање тема што било шеес друга, што правел Мекинро или што ти ја знам. Зборуваме за она вчера.

Пази он сам вика, јас сум професионалец, не ме исвиркуваат прв пат, а ги пцуе од дно на душа. Тоа е тоа. Професионализам.

Da toa sakav da kazam t.e. prasam, moze i bugari bea vo prasanje zasto mnogu gi ima vo Madrid, od koga vlegoa vo EU se naselija ko ludi tamu, ali radi muabetive od pogore zaboraviv na ova. Nisto cudno i bugari da bea, nivniot jazi kolku tolku e i razbirliv za srbite, stoznam, moze i mu prefrlale na Nole od publika so pcofki i slicno. Nemam u sekoj slucaj info za ova ali nisto cudno.

Najdi, i onaka toa vi e preokupacija u tenisov od koga Nole vleze pomegu golemite ...
Ja ne se zamaram mnogu so toa, ko sto i totalno nebiten mi bese ( seljackiot neli ) odnos na Nadal i toa ne bilo kade, u London, kade duri i pravila za oblekuvanje ima, pocnuvajki od patikite. ;)
p.s. Stefan - KOBE, dovolno kazav, a aludiram na seljacki odnos i muabetot, DZABE mu e kolku i da e dobar. :pos:Jako jako. Abe Maradona Narkoman bese, dade gol so Raka namerno, sea ti ovde dojde da ne ubeduvas deka dzabe mu bilo na Nole bez razlika na toa kolku bil dobar i kolku osvojuval. Dobaar. Pocnavte i so trojni standardi
Па кој рекол дека Коби добро се понаша? Ја за Коби од увек зборам дека е мајмун у понашање, али кај него друго нешто ме импресионира. А шо ако дал Марадона гол со рака бе, се читаш ли ти што пишуваш. Зборуваме за понашање, пцовки кон публика, судии итн. И пак не ми одговори на горепоставеното прашање, очигледно немаш одговор.
П.с. Мекинро ми го спомна бе? Мекинро кој е предмет на исмевање и на многубројни гифчиња и оние ретардирани слики. Кој го памти по добро Мекинро ај нека се изјасни? Сите го памтам по ARE YOU SERIOUS? Како еден од најтемпераментните тенисери и најбезобразните тенисери. Не дека не бил добар тенисер али далеку попознат е по ова што ти го набројав.

Па кој рекол дека Коби добро се понаша? Ја за Коби од увек зборам дека е мајмун у понашање, али кај него друго нешто ме импресионира. А шо ако дал Марадона гол со рака бе, се читаш ли ти што пишуваш. Зборуваме за понашање, пцовки кон публика, судии итн. И пак не ми одговори на горепоставеното прашање, очигледно немаш одговор.
Kobi znae da e tezok niggerski papak, ama pak e eden od najgolemite vo Kosarkata i toa na site vreminja ( sea neznam koj se cita a koj ne se cita sto pisuva, zasto spored tebe, dzabe mu e so takov odnos, nali :icon_lol: ) , mene licno toj odnos nikad ne mi smetal, takvi kopilinja sekogas sum sakal, zatoa i kaj teniserite ne mi e bitno tolku koj kako se odnesuva tuku bitni mi se nivnite karakteri, onie od sportski aspekt, dali se ili ne se golemi sampioni i pobednici, taka da neznam na koja osnova mi go teras toj muabet, dzabe mu e ...

Isto i Maradona napravi krajno nesportski poteg, ne se prai so sila naudren, znaes sto znaci da bides eliminiran nokaut faza na Svetsko na takov nacin ( hint, seti se so Henry i Irska i reakcijata na celiot svet ), pa pak, on e eden od najdobrite na Site vreminja, seuste t.e. e najdobar, zasto ? Zasto bil ebano dobar fudbaler, fenomen za negovoto vreme.

Za odgovorot na prasanjeto, koj reper e toa de te molam kazi mi ? Pa uste i ne sum ti odgovoril za[to nemam odgovor a primerot vo najmala raka e glup, ke ti kazam i zosto. Na Nole zasto mu svirea vcera ? Mu svirea zasto pcuese ? Ili zasto se maloumni i bez potreba taka reagiraa ( za sto i ti si soglasen, vikas, bilo sosema NEPOTREBNO, a sega toa go zemas ko nekakov reper, i uste mi vikas, se citam li ja sto pisuvam )? Nego mu svirea teniski neobrazovani luge, moze i bugari da bea zasto premnogu gi ima vo Madrid, nejse, moze i ne se bugari tesko tolku da gi ima sposobni da platat za vakov turnir.
Vo Amerika isto, mu svirea bez pricina, zasto Rodik jadese gomna deka glumi pa odma se najde na tapet kaj navivacite, a ne deka nesto se ponasal. I sega ti ova mi go zemas ko reper, ko kuznae sto da e, demek gotovo, ete eden merodaven dokaz. Ma nemoj da me jebes bre, mozes ti mnogu podobro od ova, vaka sam vlagas u kontradikcii.

Ме фати сеа у контрадикција нема што. Тенисот е индивидуален и џентлменски спорт, кошарка, фудбал, ракомет и другите тимски спортови се друга ствар. Во баскет може некој да те удри, да те пцуе на увце, да те штипе, да те вреѓа и сето тоа да влијае на тебе. Во тенисот ова го нема, играш 1 на 1, немаш контакт со противникот, затоа и се вика џентлменски спорт, победува тој што е подобар.
Значи вчера без потреба му свиреа, со Родик исто така без причина, значи за секој пат имаш изговор така? Ај прв пат да се случува ќе разберам, ама кога се повторува тоа веќе не е убаво. Пак ќе кажам, не е убаво што го исвиркуваше публиката, ама тродупло понеубаво е тоа што ги пцуеше. Иначе сега јас ќе ти одговорам зошто на ниедно место во светот не ги свиркаат Надал и Федерер. Тоа е затоа што они така се поставиле спрема тенискиот свет, не дале причина за да им свират или да им прават нешто слично. Јас не го пишувам ова за да те наведам да не навиваш за него или пак да го правам лош тенисер или слаб тенисер, он си е прв на светот и тоа е тоа, ама да викаш дека е ЦАР а он пцуе кретенски кон публиката епа не иде.

Ме фати сеа у контрадикција нема што. Тенисот е индивидуален и џентлменски спорт, кошарка, фудбал, ракомет и другите тимски спортови се друга ствар. Во баскет може некој да те удри, да те пцуе на увце, да те штипе, да те вреѓа и сето тоа да влијае на тебе. Во тенисот ова го нема, играш 1 на 1, немаш контакт со противникот, затоа и се вика џентлменски спорт, победува тој што е подобар.
Значи вчера без потреба му свиреа, со Родик исто така без причина, значи за секој пат имаш изговор така? Ај прв пат да се случува ќе разберам, ама кога се повторува тоа веќе не е убаво. Пак ќе кажам, не е убаво што го исвиркуваше публиката, ама тродупло понеубаво е тоа што ги пцуеше. Иначе сега јас ќе ти одговорам зошто на ниедно место во светот не ги свиркаат Надал и Федерер. Тоа е затоа што они така се поставиле спрема тенискиот свет, не дале причина за да им свират или да им прават нешто слично. Јас не го пишувам ова за да те наведам да не навиваш за него или пак да го правам лош тенисер или слаб тенисер, он си е прв на светот и тоа е тоа, ама да викаш дека е ЦАР а он пцуе кретенски кон публиката епа не иде.
Муабетот е за однос, не секој кошаркар или фудбалер има пехови и е сељак на терен, прљав играч и слично, али многу такви на крајот станувале големи, некои најдобри на сите времиња и слично, не прецизираше погоре дали е тенис или не, него кажа, циритам
И ако за тебе за еден голем спортист не е битно понашањето за многу милиони луѓе на светот е битно. Он колку сака нека е добар ако се понаша вака сељачки џабе му е
барај си ја тука контрадикцијата сам, доволно си паметен за да ја најдеш

За свирењето, каков изговор барам те молам кажи ми ? Па тим сам викаш, било Непотребно, од кај тоа дека јас барам изговор за свирењето ? :pos:Свирењето вчера немаше никаква врска со неговиот однос, он е на тапет дека глумел, дека е глумец а тоа дојде по муабетите на Родик со кого подоцна стана голем пријател надвор од теренот, така започнаа свирежите, зар ова е добро ? Зар ова е ок ? Памтиш ли ти како дојде на тапет кај америчката публика ? Или сеа со сила тоа ке го игнорираш и ќе речеш, не е случајно што му свиреле, а причина за тоа ФАКТ, не бил неговиот однос, туку НАВОДНОТО глумење на повреди.

Свирењето кон Ноле започна во Америка на крајно дебилен начин, ама ок, тебе очигледно тоа доволно ти е и сега го користиш како некаков аргумент контра Ноле, што од друга страна и мене, ко навивач на Ноле, ми е доволно да укапирам дека со сила се обидуваш да ја искривиш реалноста контра него, чим ова го земаш за аргумент, еј, ова, а и сам велиш, непотребно бил свирен. Не си ми јасен најискрено.

Не знам како не можеш да разграничиш некои работи. НЕПОТРЕБНО му свиреа, муабетот е: ЗОШТО ОН КАКО ПРВ НА СВЕТОТ РЕАГИРА СО ПЦОВКИ И НАВРЕДИ, ОН АКО Е ДОВОЛНО ГОЛЕМ ЌЕ ГИ ИГНОРИРА ТИЕ РАБОТИ. Е ова сакам да ти го укажам, не гледам никаква контрадикторност, ако сакаш кажи и ќе ти нацртам не е проблем. Не е 15 годишен па да рече човек еј се дешава ова незрел е. Лани зашто пцуеше кон судијата на мечот со Надал во Рим? Судијата згреши, ама НЕНАМЕРНО, овој се издра и го испцу, нормално на српски и 99% од публиката не го разбра и си пројде така. Пак ти викам, не се бламирај, признај си дека вчера постапи неисправно, срамота е ти ко 20 и кусур годишен човек да викаш дека е ЦАР после таков потег, да беше дете од 10 години ќе сфатев ама сметам дека доволно го пратиш спортот и знаеш како стојат работите.
Ај веќе прекинувам муабет на темава за пцуењево затоа што очигледно тоа е исправна ствар и ствар со која треба еден спортист да се гордее.

935003_371980576253944_1490732737_n.jpg

Ti za svirenjeto se fati, zasto edniot e sviren a drugive 2ca ne, na toa neli ne ti odgovoriv ...
Sea otkako ti odgovoriv, zasto pucel. Pcue be, mu se moze, neznam sto da ti kazam, takov mu e karakterot, mentalitetot, sredinata vo koja izrasnal, takov e, deal with it, no ostanuva faktot deka toa ne e PRECKA za da bide del od golemite i najdobrite vo istorijata na ovoj sport.
Serena sto ima praveno, znaes ? Da ne pretstavuva toa nekakva precka za nea da dominira i da e edna od najdobrite ?

Rekov, ja ne se zamaram so ova, vie cepidlacite i cepidlacite i cepidlacite, i so sila se obiduvas/obiduvate, da nametnete muabet deka radi ova nikad nema da e golem, golema, Ogromna greska vo cekori.Mekinro do den denes e glorificiran radi negovite kavgi so sudii i odnos na teren, glorificiran.

Za blamiranjeto, pls, ne mi nacnuvaj detski muabeti deka se blaniram, procitaj se od pogore sto imas pisuvano, veke ako nametnuvas nekakov standard za blamiranje. ;)

p.s. Radi u Rim taa greska na sudijata bese Krucijalna, si zaboravil, ne bilo kakva, ali aj, da ne se blamiram :vozbud: :facepalm:

Ti za svirenjeto se fati, zasto edniot e sviren a drugive 2ca ne, na toa neli ne ti odgovoriv ...
Sea otkako ti odgovoriv, zasto pucel. Pcue be, mu se moze, neznam sto da ti kazam, takov mu e karakterot, mentalitetot, sredinata vo koja izrasnal, takov e, deal with it, no ostanuva faktot deka toa ne e PRECKA za da bide del od golemite i najdobrite vo istorijata na ovoj sport.
Serena sto ima praveno, znaes ? Da ne pretstavuva toa nekakva precka za nea da dominira i da e edna od najdobrite ?

Rekov, ja ne se zamaram so ova, vie cepidlacite i cepidlacite i cepidlacite, i so sila se obiduvas/obiduvate, da nametnete muabet deka radi ova nikad nema da e golem, golema, Ogromna greska vo cekori.Mekinro do den denes e glorificiran radi negovite kavgi so sudii i odnos na teren, glorificiran.

Za blamiranjeto, pls, ne mi nacnuvaj detski muabeti deka se blaniram, procitaj se od pogore sto imas pisuvano, veke ako nametnuvas nekakov standard za blamiranje. ;)

p.s. Radi u Rim taa greska na sudijata bese Krucijalna, si zaboravil, ne bilo kakva, ali aj, da ne se blamiram :vozbud: :facepalm:
Прв болд: А сепак можеше да одговориш вака и претходно нели? Во право си, конечно.
Втор болд: Значи од сега судиите кога ќе погрешат во клучни моменти сите треба да ги мајкошајкосуваат така? Значи минорен контакт имаше топчето со линијата, јебига судијата мислел дека е аут, а не било, не го направил тоа намерно како и да е. Вавринка во петиот сет на АО годинава на брејк шанса при 4-4 и судиите досудија аут а не беше, што требаше да ги пцуе? Језда и негова грешка е што не побара челенџ али ова ко пример ми дое, вака на прв поглед на тоа ми текна, а има бројни вакви ситуации.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom