Music Idol 3

Статус
Затворена за нови мислења.
Може ли некој да ми каже во колку часот оди шоуто во Бугарија.
Ако е во ист термин како малите концерти, тогаш А1 треба да престане да ги краде луѓето,и да си стои реприэа или Р цело време додека иде преносот. Луѓето имаат право да энаат дека гледаат реприэа, а не эа џабе да гласаат. Јас денеска како што раэбрав , линиите од вчера до почетокот на денешното шоу беа эатворени, а од вечер се пуштени може да се гласа. Како и да е, и да не сум раэбрала точно нема смисла ова што прават, мора да се энае тоа. Само во Македонија може да се случуваат вакви работи иэгледа, бидејќи сум гледала многу емисии од ваков тип, и секаде експлицитно е наведено од кога почнува гласањето, до кога трае, колку се наплаќа, дали е реприэа и сл.
Помегу вас и нас има еден саат разлика.Тоа значи ако при вас оди 9 в Бугариja e 8!

Абе нека се бунат колку сакат, ама и покрај то шо за нив овие се најголемите хитој од бугарската музика, најблаго кажано се иритирачка аудио тортура. Нема поп музика во Бугарија, барем за мој вкус не, мада мислењето мое го делат и многу Бугари шо имам на муабет паднато. Али муабет у моменат истине, а не компетитивно надлајување, оти ако се курчиме се знај која мајка е најуба. Во живото, жими детство кој лажи ќор думри, само 2-3 поп песни бугарски сум ги слушал доброволно, и то од Луси - Аз Обичам Теб и сега од еден буљаш Миро - Губја Контрол и то е то! И рап малце сум слушал, воља истине.
Aма ве разбирам кога кажете оти ви се скучни БГ евергрините,кое е совсем нормално,поне това е нешто ново за вас и нема врзка с музиката от бившите jуго држави.И на мен би ми били досадни некои босански песни кои ке слушнам за први пат колко и да са добри и популарни в Босна или Хрватска.
Нема лошо,се надевам да има и македонска вечер,би било интересно.
А иначе има музика в БГ бе приателе,бев ти пуснал мислене ама ми го избришаха по некоа причина.
Еве 'псурт за пример(го спомна тои жанр)

Помегу вас и нас има еден саат разлика.Тоа значи ако при вас оди 9 в Бугариja e 8!

Обратно - когато во Бугариjа е 9 во Македониjа е 8.:smir:
Први впичатлениjа от големите концерти:
Види се дека тази година се работи со много по-мал'к бјуджет (мисла парите са дупло помали). Шоуто веке не е во НДК, а во старата спортна зала Фестивална. Декорите са много зле, предните години беха по-добри. Светлината е слаба. Немаше ги и ефектите при заснемането които ги правеха миналата година. Бендот е слаб, не знам зошто ги нема музикантите от миналата година - Акага, Иван Лечев и другите. Журито - Дони е ОК, Мариjа си ја знаем - личи дека ништо не разбира от музика, Ф'нки обаче ме изненадва неприjатно - станал е моден експерт едва ли не. Иван и Андреj (опосумите :pos2:) са свежи, но не знајат кога да спрат с простотиите.
Участниците като че ли са по-равонстоjни от предните години. Миналата година имаше 6 много по-добри от другите, сега са 8-9.
Александар ке требва да се потруди за да остане фаворит. Мисла дека се е разглезил от доброто отношение кон него. И да знае дека ке има и други бугарски песни - сигурен сум дека ке има един концерт со чалга (поп-фолк) и един концерт со современен бугарски поп (миналата година имаше). Вероjатно ке има и концерт со македонски песни. Ако е като миналата година ке има и концерти со музика от филми, рок концерт, песни от мјузик'ли, песни на екзотични езици, латино вечер и т.н.

Aма ве разбирам кога кажете оти ви се скучни БГ евергрините,кое е совсем нормално,поне това е нешто ново за вас и нема врзка с музиката от бившите jуго држави.И на мен би ми били досадни некои босански песни кои ке слушнам за први пат колко и да са добри и популарни в Босна или Хрватска.
Нема лошо,се надевам да има и македонска вечер,би било интересно.
А иначе има музика в БГ бе приателе,бев ти пуснал мислене ама ми го избришаха по некоа причина.

Абе добро сине шо ме убедваш сеа, мое мислење си е, мој вкус. Сега некој можи слуша пример Metal а мене не ми се бендисва та музика, колку сака да ме убедва џабе. Мене ми е срање бугарската поп музика, а да не прајме муабет па и дека многу ретко ја има во последно време.

Апсурд се рап група, не се поп, иначе добри се ги имам слушано.

Иначе вистина е дека полоши се од лани концертите, организациски гледано. Помала сала и помизерно изгледа некако од лани, ама пак многу подобри пејачи. Лани ко ќе ми текни дека онај ушлото Јасен влезе во првите три, не ми се прај муабет.

е ај ако може некој да ми каже, вчера кога номинираа петорица, нели рекоа дека накрај еден од тие петорица ќе биде спасен? кого спасија, ја не можев да ги изгледам до крај :smir:

a бе иаме ние супер поп, само шо ти малце згрепи и постираш народна антологија :)
Од народната антологија, помакедонска музика нема. Постирам нешто кое ја истакнува македонската националност, а не плагијаторството на сите наши песни од страна на бугариве.

Три ги наброја, мислиш, четврто нема ? :pos2:

Иначе, мене Ели ми е фаворит .. звер е. :)

ма не бре, бојан и аце ги сметам за едно пошо се наши и ќе биде премија било кој од нив пошо не можам да се одлучам оти и двајцата ми се сладки, пресладки и цел ден да ги слушам да ми пеат нема да ми здосадат. а магдалена е како шо кажа дони = гласиште... арета френклин!

Добри се линкови, спор нема. Каролина многу ми "харесва".:wink:
Иначе, што пречи да си опознеме поп-музичките пеjачи покраj идолот?

А топикот... не забораваjте и Александар. Со глупата песна во понеделникот слабо беше, оти не беше за неjзиниот глас, но понатам ке видиме.
И Александар е многу добар, повеке работа му требе.

Хммм..... Премногу оф топици, одење до нигде никаде и назад. Сите мислења се избришани, сега да видам кој требит да се банират, па да размислам дали да ја оставам темава или в канта и ни бутур ни ништо после.
Оф топици - мешање многу работи што не се поврзани со темава.
И друго - несоодветни јазици, и реплицирања на истите.

А топикот... не забораваjте и Александар. Со глупата песна во понеделникот слабо беше, оти не беше за неjзиниот глас, но понатам ке видиме.
Сакав да кажам Александра, а после за Александар. Погрешил сум, sorry!:toe:

Добри се линкови, спор нема. Каролина многу ми "харесва".:wink:
Иначе, што пречи да си опознеме поп-музичките пеjачи покраj идолот?

Браво, мајсторе! Те поштувам за изјавава, и ние ги хгаресваме и Каролина, и Александар

Онда го мразам, сега ги видов наводниците, па нека се спреми STANOY, ќе му го загорчам и тој мал престој што ќе го доживее на форумов чим така зборува воопшто за некоја македонска ѕвезда. И барам да се банира под итно тој член затоа што пишува ОФФ ТОПИК, барам бан за него.

Иначе денес испадна Пламен, не го поднесував тој навидум мил и фин мж, али КМариа го сакаше, дури на крај видов и дека играше кога он пееше. Битно Македонците одлично се држат, мислам дека прв од нашите ќе излезе Дарко, иако тоа нема да биде во скоро време

ТОГАШ СЕ ИЗВИНУВАМ :pos2:

Гледам ама се нервирам у последно време што таа Вики на сметка на нејзиниот проблем си го зголемува публицитетот,многу ми беше мака во почетокот ради тоа ама претера у последно време па нема смисла нема ден да не спомне за тоа како што.Нејзиниот приватен живот нема потреба да го знае цела јавност што како во ред спомна али да раскажува у детали тоа нема смисла.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom