Мујо и Хасо

Мујо и Хасо живееле на стокатница.Мујо читал весник на тераса и весникот му паднал. Тој земал двоглед и го читал весникот што му паднал. Хасо го немало повеќе часа. Кога стигнал Мујо го прашал:
- Кај беше до сега?
Хасо му одговорил:
- Отидов да свртам страница!!!

Мујо и Хасо бегаат од племе човекојадци и по некое време пристигнуваат до кањон широк најмалку 15 метри.
- Што ќе правиме сега? - прашува Мујо
- Ќе скокаме, ете што ќе правиме! –му одговара Хасо
- Како бе ќе скокаме, кога светски рекорд во скокање е 8 метри, а кањонов е широк барем 15?
- А ти си слушнал за троскок?

Си биле Мујо и Хасо и Хасо живеел на 3ти а Мујо на 1ви и се довикувале прку балкони и на комшииоте им дошло преку глава и решиле да им стаат телефон и им објасниле како се користи дека едниот може да му се јави на другиот и да му каже што сака и Мујо му ѕвони на Хасо и му вика ај дој на балкон да ти кажан нешо

Мујо и Хасо отишле на печалба во Бразил.
по краток период Хасо се вратил во родното село и кога го прашале кај е Мујо, Хасо одговорил:
- Па Мујо отвори бутик во Бразил.
- Навистина како бе? Како?
- Па со хебла.

Си муабетеле Американец, Француз, Турчин и Мујо кој со што се гордее.
Американецот рекол: "Јас сум на пример горд на нашата CIA. Што и да се случи во светот, и што и да треба да се случи CIA веќе знае".
Французот: "Јас се гордеам со нашите Французинки. Ем се убави, згодни, ем паметни, а не даваат на секого".
Турчинот: "Нашите турски теписи се најфината работа на светот, меки се, малку се скапи, но вредат вистински за парите".
Потоа, го прашале Мујо со што се гордее.
"Еее...јарани мои, јас сум премногу горд на себе. Пред некој ден еб*ев Французинка на турски тепих, а CIA нема поим дека тоа се случило"!

Хасо го прашува Мујо:
- Мујо, сакаш ли ти секс во тројка?
- Ма што сакам, обожавам!
- Е па, трчај одма дома!

Отишол Хасо во ќебапчилница и прашал:
- Колку ви се ќебапите?
- Мујо му кажал 10 денари.
- А колку ви е кромидот?
- Епа тоа е џабе....оди бесплатно со ќебапите.
- Епа дај ми тогаш еден ќебап и една вреќа кромид!!!

Се оженил Мујо, и прва брачна ноќ. Кога што да види, Фата веќе била ебена порано.
Размислува што ќе прави, затоа што треба сабајлето да го покаже чаршафот со што ќе докаже дека ја завршил работата. Ако не, ќе пукне брука во селото.
И сабајлето станал да побара малку црвена боја, ама нашол само жолта боја. Го измачкал чаршафот и го покажал така.
Кога почнале да го прашуваат што е тоа, тој со гордост им одговорил:
- 'Кога Мујо пробива тогаш и жолчката пука.'

Како умрел Хасо?
Го погодиле со снајпер во прст!
- Но тогаш го чепкал носот!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Паѓа Мујо од единаести кат и секако се собрале многу луѓе околу него. Мујо станува ко ништо да не било и Хасо доаѓа и го прашува што се собрале толку луѓе а Мујо вика:
- Неам појма и јас сега дојдов!:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

--------------------------------------------------------------------------------------------

Отишол Мујо во Америка и зел стан под кирија незнаејќи дека во него има глувци. Почнал да размислува да му се јави на газдата и да се жали, ама проблемот е во тоа што не знае англиски. На крајот му се јавил и му вика:
- Hello!
- Hello, одговара газдата.
- Том и Џери! Do you know?
- Yes I know... (збунето одговара газдата)
- Епа Џери!:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Мујо и Хасо првпат во град и седнуваат во кафич и седнуваат до нив две девојки...Позле многу пијачки тргнуваат со девојките и излегуваат од кафичот,Мујо го пита Хасо...
- Хасо ќе ги е*име сега?
- Јас викам да им удриме ќотекот...Така повеќе ќе не паметат...

Мујо и Хасо играле пинг понк и Мујо му вика на Хасо:
- Шах!
А Хасо му враќа:
- Е кај Шах у домино? :pos2:

Му го претставува Јапонец на Мујо своето семејство.
Ова е мојата жена Ми Сан, ова е сестра и Ни Сан и ова е мојата баба Ти Сан.
Мујо му одговара.
Ова е мојата жена Неа Сум, мојата свеска Неа Би и мојата баба, Неа Ти.

Мујо: -Знаеш, другите кога ќе видат женска, се што гледаат се 2 цицки?
Фата: -Да
Мујо: -Епа јас не гледам така!
Фата: -Тоа е толку уб...
Мујо: -Јас гледам 3 цицки!

Си биле Мујо и Хасо и биле во затвор. Еден ден на Хасо му дале бостан диња круша и јаболко а на Мујо ништо не му дале. Мујо почнал да си црта по ѕид.
-Мујо со праиш бе будало?
-Еве чим мене не ми даваат да јадам, јас ќе јадам од ѕид!

Хасо отишол кај Мујо на гости. Викнал:
-Мујоо дома ли си?!
-Не! Викнал Мујо. А Хасо рекол:
-Не лажи патиките ти се тука!

Дошла екипа од CNN да го снима Сараево после војната...Мујо го праќаат како преведувач и да им го покаже градот...Шетаат така низ градот кога покрај еден плоштад го гледаат Хасо како игра ламбада...Го питуваат новинарите како е можно во олку тажен,разрушен град на некој му е дојдено до играње...
- Ееее,и вие би играле кога на вас граната да ви ги скине рацете,а да ве чеша газот...

Тргнува Мујо со воз за Германија и мава рака на Фата и и вика:
- “Да ги чуваш децата“
- “Шо викаш, не те слушам!!??“
- “Чувај ги децата!!!!“
Фата не слуша што вика Мујо, и овој се избацува:
- “Ма, оди
еби
се!!!“
- “Добро, добро!!!“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom