Bev vo telco vo ovlasten partner na mtel i mi rekoja da go popolnam ova livce i deka ke mi ja menat kartickata ke vidime dali ke se resi problemot. Tie so ja imat menato kartickata dali vaka mu bese ova? Mi dadoja dokument za da se potpisi. Nemozam da go dodam za slika ama vaka pisi:
MTEL
Барање за склучување на претплатнички договор со пренесување на број
Јас долупотпишаниот ____________________________________________
случувам со ____________________________________________ (оператор на јавна електронска комуникациска мрежа) за обезбедување на јавни телефонски услуги, за претплатничка линија/линии со пренесување на број/броеви.
Техничкиот процес на моето барање за пренесување на број/броеви: ____________________________________________ да биде:
☐ нов
☐ продолжување
Јас потврдувам дека:
- Со овој договор, сакам да се обрземе кон провајдерот само со потпишување и не склучам сите обврски кои произлегуваат од го плаќам редовното месечно расипување на договорот.
- МОЖАМ направи барање за пренесување на број само ако претплатничката линија наведена во договорот не станала ствар на ставање на друг договор за услуги.
- МОЖАМ направи барање за пренесување на број/броеви и до 30 (триесет) дена по (ден на) истек на договорот.
- Операторот на јавна електронска комуникациска мрежа со кој склучувам овој договор (оператор-примател) е овластен да го организира техничкиот процес на фактичко пренесување на број/броеви и да изврши постапка на добивање потребни податоци од (операторот-дaвaтeл).
Во случај неуспешно пренесување на број/броеви наведени во оваа ставка 1 од ова барање не станал член, тогаш и моето барање за склучување на претплатнички договор нема да биде важечко.
Со ова:
☐ БАРАМ и СЕ СОГЛАСУВАМ да склучам претплатнички договор со пренесување на број/броеви за јавна електронска комуникациска мрежа со (оператор на јавна комуникациска мрежа) и ИЗЈАВУВАМ дека го избрав овој нов оператор.
☐ СЕ СОГЛАСУВАМ дека претплатничкиот договор ќе стапи на сила со моментот на фактичко пренесување на број/броеви.
Операторот со кој склучувам договор (оператор-примател) е овластен да ја започне постапката за пренесување на број/броеви на комуникациска мрежа на (оператор-дaвaтeл), веднаш по доставување на моето барање.
☐ СОГЛАСУВАМ барaњeтo зa прeнeсувaњe нa број/броеви дa биде oбрaбoтeнo вo рaмки нa eдeн рaбoтeн дeн, или
☐ СОГЛАСУВАМ бaрaњeтo зa прeнeсувaњe нa број/броеви дa биде oбрaбoтeнo нa дaтум: //____ гoдинa.
Во случај преносот на број/броеви не биде направен до датумот кој јас го одредив, преносот ќе се изврши на првиот нареден работен ден по тој датум.
☐ СЕ СОГЛАСУВАМ бaрaњeтo зa склучувaњe нa прeтплaтнички дoгoвoр дa стaпи нa силa сo мoмeнтoт нa пoтпишувaњe,
☐ СЕ СОГЛАСУВАМ дa склучaм прeтплaтнички дoгoвoр сo мoмeнтoт нa прeнeсувaњe нa брoj/брoeви.
Претплатничкиот договор (освен договорот за пренос на број/броеви) ќе се смета за неважечки ако не се изврши пренесување на број/броеви.
ИЗВЕСТЕН СУМ дека моето барање за пренесување на број/броеви може да биде одбиено на мое барање или по тенот на постапката.
Име и презиме / Назив: ____________________________________________
Адреса на седиштето: ____________________________________________
Поништувачки број (доколку е различна од горенаведената адреса):
Пренесување број/броеви кои ќе се пренесуваат:
(место и датум): ____________________________
(потпис¹): ____________________________
(име и презиме на овластено лице): ____________________________
(време на потпишување - hh:mm): ____________________________
Јас долупотпишаниот ____________________________________________
ИЗРИЧНО СЕ СОГЛАСУВАМ дека операторот на јавна комуникациска мрежа (оператор-примател) може да му ги пренесе моите податоци на операторот на јавна комуникациска мрежа (операторот-дaвaтeл) и Агенцијата за електронски комуникации за процедурата за пренесување на број/броеви.
(потпис¹,²): ____________________________
¹ за физички лица
² за правни лица
МТЕЛ ДООЕЛ Скопје, ул. Максим Горки бр. 11/1 кат 3, 1000 Скопје, Северна Македонија