MTEL Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
Со тоа според мене пропадна и надежта дека ќе има раздвижување на македонскиот телекомуникациски пазар. Чисто ме интересира, доколку има некој информација, едноставно купопордажбата е проблем не се согласуваат со условите, или самата продажба не се ,,дозволува" од одредени наши институции. Мислам на тие кои го одобрија спојувањето на Вип и Оне.
Зависи то како ќе се договорат, дали ќе му дадат под рака нешто.

Зависи то како ќе се договорат, дали ќе му дадат под рака нешто.
Мислам дека и да бидне купопродажбава, се мислам дека ќе има опструкции од страна на другиве 2 големи оператори кај нас преку правни пречки.

Штом Телеком Србија е спремен да фрли толку пари веднаш за купување спремни се и да ја доградат таа 4Г мрежа на Неотел кои мислам дека ја имаат за безжичниот интернет која не им е баш широко распространета мислам и да почнат со мобилна услуга преку сопствена мобилна мрежа. Долг и мачен пат е, ама се мислам дека се спремни на тоа. Многу поедноставно би го реализирале тоа со купување на Неотел отколку да почнат целосно од 0. Преку виртуелен оператор не верувам дека ќе има нешто придвижување, сметам дека Телеком и А1 им имаат прелоши услови дадено за рентање на мрежата нивна.

Мислам дека и да бидне купопродажбава, се мислам дека ќе има опструкции од страна на другиве 2 големи оператори кај нас преку правни пречки.

Штом Телеком Србија е спремен да фрли толку пари веднаш за купување спремни се и да ја доградат таа 4Г мрежа на Неотел кои мислам дека ја имаат за безжичниот интернет која не им е баш широко распространета мислам и да почнат со мобилна услуга преку сопствена мобилна мрежа. Долг и мачен пат е, ама се мислам дека се спремни на тоа. Многу поедноставно би го реализирале тоа со купување на Неотел отколку да почнат целосно од 0. Преку виртуелен оператор не верувам дека ќе има нешто придвижување, сметам дека Телеком и А1 им имаат прелоши услови дадено за рентање на мрежата нивна.
Побрзо ќе купеа опрема за кабловска и да почнат да ја шират т.е.Docsis 3.0, отколку да чекаат да купат нешто и да рентаат. Верувај дека кабелската технологија им е една добра инвестиција за оператор како нив или ЕPON оптичка технологија да прават нешто, нека беше еве Прилеп како еден град каде што ќе почнат да се шират, па после и други градови да опфаќаат, па може и по села да шират мрежа и така од некаде да се започне.
Дали знајш дека на тендер има поволни услови за набавка на опрема? Можат да си набават и да градат своја сопствена мрежа за интернет. Преку кабелска мрежа можат да се остварат брзини до 1Gbps со поставување на повеќе оптички точки за растеретување на мрежата.
Доколку МТЕЛ е заинтересиран за градење на своја мрежа ќе ја зголеми конкуренцијата, а А1 и Телеком секако дека си бараат бидејќи им се даде моќ од државата.

Bilo donesena odluka za prodazba, timovi na Mtel rabotele na promocija na Neotel i spojuvanje, dobieni se site dozvoli od drzavni institucii, no izgleda otkako pocina direktorot, naslednicite ne sakaat da go dadat.

Гарант се има полакомено некој во Неотел. Незнам што ичекуваат да добијат не се ништо wow гарант се полакомиле

Гарант се има полакомено некој во Неотел. Незнам што ичекуваат да добијат не се ништо wow гарант се полакомиле
isto mislam
Автоматски споено мислење:

Ne se dava Robi, samo toj operator ni e so 100% makedonski kapital bolje da ne go prodavaat
sto ako e Mk koga ne se siri? za 2 godini cela drzava moze da se povrze ama... ako se saka!

isto mislam

sto ako e Mk koga ne se siri? za 2 godini cela drzava moze da se povrze ama... ako se saka!
Телекабел не се продава поради големиот капитал што го имаат во Република Македонија, вложени огромни суми на пари за ширење на нивната мрежа која опфаќа 16 градови и дел нивните региони. Телекабел нуди супер брз оптички интернет со цени од 600 денари месечно и без обврзувачки договор што го прави единствениот оператор со најдобар интернет. Телекабел се најдобри во нивната оптичка инфраструктура имаат некаде работено и пакетот 40/40 го испорачуваат секаде и за секого каде што има техничка можност за користење на услугата.
За мобилнс телефонија ја рентаат мрежата на Македонски Телеком што ја има најдобрата мрежа во Македонија, а истиот нема само паркинг, СМС вклучени во претплатата и т..

isto mislam

неотел нема никаква визија ништо не прават. Продаваа оптика на бизнис корисници и тука се завршува се. Телевизијата им е престара не вложуваат, мобилна не ни помислуваат не знам што повеќе би понудиле. Ако вака останат како што се сега не гледам поента во нив. Требаше Мтел да ги купи побрзо. Вака сега е прашање и дали Мтел би останал. Без своја инфраструктура тешко

Телекабел не се продава поради големиот капитал што го имаат во Република Македонија, вложени огромни суми на пари за ширење на нивната мрежа која опфаќа 16 градови и дел нивните региони. Телекабел нуди супер брз оптички интернет со цени од 600 денари месечно и без обврзувачки договор што го прави единствениот оператор со најдобар интернет. Телекабел се најдобри во нивната оптичка инфраструктура имаат некаде работено и пакетот 40/40 го испорачуваат секаде и за секого каде што има техничка можност за користење на услугата.
За мобилнс телефонија ја рентаат мрежата на Македонски Телеком што ја има најдобрата мрежа во Македонија, а истиот нема само паркинг, СМС вклучени во претплатата и т..

Телекабел не се продава поради тоа што Роби кур хо боли да сме искрени, и не знае колку пари има. Ете во Грција исто има сооственост во еден оператор.

Sent from my iPhone using Tapatalk

неотел нема никаква визија ништо не прават. Продаваа оптика на бизнис корисници и тука се завршува се. Телевизијата им е престара не вложуваат, мобилна не ни помислуваат не знам што повеќе би понудиле. Ако вака останат како што се сега не гледам поента во нив. Требаше Мтел да ги купи побрзо. Вака сега е прашање и дали Мтел би останал. Без своја инфраструктура тешко

Како бе Неотел нема визија што прави? Па скоро и да нема оператор надвор од Скопје што не зема интернет од Неотел. Ништо не треба да прават, доволно е бизнис корисници што си држат, приватните им се плус само.

Sent from my iPhone using Tapatalk

...

Телекабел се најдобри во нивната оптичка инфраструктура ...

Не ги преценувај.

Дури и Неотел знаат да работат со фушерајско шверцување на доводен кабел директно од бандера кон станбена зграда, но барем ќе го направат да личи на нешто, за разлика од Телекабел.

https://off.net.mk/lokalno/makedonshtina/shurata-go-biva-za-tie-raboti

Шурата го бива за тие работи

27 август 2023 - 21:05

396051-shurata-go-biva-za-tie-raboti.jpg

најнова промоција од Мтел на пола претплата

најнова промоција од Мтел на пола претплата
Citaj so red samo prvite 5meseci od 999 na 499 za 20gb.?? Fala ;
Tk za 800/160gb
Lyca 12meseci =333mkd/22gb .!
Ovie navistina se zakoceni -10godini ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom