MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.057
Поени од реакции
1.116
Здраво,
Користат мрежа од А1, имаат покривање исто како што има А1, имаат 4G+ интернет, немаат 5G и немаат VoLTE. Ако си во град ќе имаш брзина од околу 40 -150Mbpѕ, надвор од град многу варира брзината и може некогаш да те префрли на 3G.
Телефон ако земаш, подобро земи ѕ23 обичен, да не се зафркниш со Exynos процесорот на ѕ22 ултра оти грее. На ѕ23 имаш Снапдрагон процесор.
Разгледај повеќе телефони, појди и до салон во Скопје ако живееш таму и разгледај ги телефоните и види кој ќе можеш најмногу да го користиш. Или би ти препорачал Xiaomi да земиш телефон, доста батерија држат.
Земи размисли, прва работа разгледај убо што можиш и размисли малце, оти немаат во МТЕЛ апликација за следење на интернетот уште изработено, така да треба уште да работат.

Еве да се надополнам околу брзината, ова е собајлево во Прилеп тестирано на А1, истава брзина ја имате и на MTEL/Green mobile, оти ги користат истите предаватели. Ко тестирав на Lycamobile, истава брзина ми излезе и тоа со видливост спрема предавателот - антените на зградата.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.884
Поени од реакции
4.358

Еве да се надополнам околу брзината, ова е собајлево во Прилеп тестирано на А1, истава брзина ја имате и на MTEL/Green mobile, оти ги користат истите предаватели. Ко тестирав на Lycamobile, истава брзина ми излезе и тоа со видливост спрема предавателот - антените на зградата.
Pripejd e 100/50 ,ova infoo mie od vraboten terenski od a1, post nema limit brzinata ni na 4/5g
Eve od sabajlevo kaj nova avtobuska pp, baznata e na zitoPrilep

Attachments

Член од
29 август 2008
Мислења
5.884
Поени од реакции
4.358
Od lyca brojcina koi se veke mTel 2h, se nedostapni od a1 probano i do telekom, i tie ne mozat da zvonat, ima internet ima sms,15010 muzika .. nikoj ne kreva
Автоматски споено мислење:

Auuu majkoo, 15010 od a1 zvonam vika br, ne postoi ....ajjjj ova beter od lyca x5
prefrlija mn, sim od lyca i umre servero

Член од
14 мај 2023
Мислења
88
Поени од реакции
89
Od lyca brojcina koi se veke mTel 2h, se nedostapni od a1 probano i do telekom, i tie ne mozat da zvonat, ima internet ima sms,15010 muzika .. nikoj ne kreva
Автоматски споено мислење:

Auuu majkoo, 15010 od a1 zvonam vika br, ne postoi ....ajjjj ova beter od lyca x5
prefrlija mn, sim od lyca i umre servero
i Kaj mene isto

Член од
29 август 2008
Мислења
5.884
Поени од реакции
4.358
Toa sto 15010 ne go registrira preku a1 toa e do aa1, od samiot start taka pravese i seuste kaj nekoi go dobies kaj nekoi nemoze da go najde kazuva deka e nepostoecki
Ok i da e taka so 15010, 073800010 ,vikase ne moze da se vospostavi vrska so brojot sto go birate, jas probav i na 0791212 isto i od tamu sega na site 3 broevi zvoni .....

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.048
Поени од реакции
1.177
Пакетот што го активирав на lyka ќе можам да го користам до крај? До 03.03.25

Пред неколку дена активирав месечен пакет а денес ме префрлиле на мтел.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.884
Поени од реакции
4.358
Пакетот што го активирав на lyka ќе можам да го користам до крај? До 03.03.25

Пред неколку дена активирав месечен пакет а денес ме префрлиле на мтел.
Si koristis se od lyca i na mtel do istek na datumot, posle toa od mtel paketi

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.592
Поени од реакции
953
Најверотно одговорено е ама дали може да се плати паркинг преку мтел? Со лајка мислам не можеше
И ако може дали зема од кредитот ?

Член од
29 август 2008
Мислења
5.884
Поени од реакции
4.358
Најверотно одговорено е ама дали може да се плати паркинг преку мтел? Со лајка мислам не можеше
И ако може дали зема од кредитот ?
Samo nekoj ako platil da kazi, tie vikaat deka mozi,bidejki i kratki broevi mozelo da se biraat sms, za parking e samo br, bez prefix pr;145 xxx

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.048
Поени од реакции
1.177
На бројот 15010 вика избравте непостоечки број. Внесов поставки а немам интернет.
Да не треба нешто да се пиши кај user I pass? На страната пиши xxx во тоа поле.

Член од
14 мај 2024
Мислења
19
Поени од реакции
27
Дечки има ли тарифа на Мтел каде што има неограничен мобилен нет? На страната кај нив гледам до 60гб е максимум, а претплатата е 1499 денари повисока од конкуренцијата каде што нуди неограничен нет.

Член од
22 јули 2015
Мислења
472
Поени од реакции
226
На бројот 15010 вика избравте непостоечки број. Внесов поставки а немам интернет.
Да не треба нешто да се пиши кај user I pass? На страната пиши xxx во тоа поле.
Username i password ostavi prazno

Kajgana Shop

На врв Bottom