МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Во HD е пуштено.

Катастрофа бе вака ли ќе гледаме фудбал :mad:
ова не е HD ,или МТВ незнае да пуштат HD или Т хоум ни мачкаат очи

иначе јас не чув да спомнат од МТВ дека преносот оди во HD

Срамота сегдека ја пуштаат МТВ ХД, а нема ни Х од ХД.Зошто плаќаме по 190 денари радиодифузна такса за мачкање очи срамота,ова како да гледам телевизија во 1962.

Мене HD-то на ниедна од телевизиите што се на T-Home не ми се допаѓа. Некако гадно изгледа, премногу црвено, буквите се ептен нечитливи (пикселирани)... Онака ко со сила да го оштрат сигналот за да изгледа како HD.
Стандардна резолуција си гледам подобро.

Jaс заприметив на Т хоум Макс тв Мтв HD на теронот кајшто се рекламите како да се појавуваат линии и кога мрда камерата како да мрдаат линиите истот го осетив и на голот и на обележаните делови на теренот

Лани за Светското Т хоум имаа премногу добра слика на HD

Катастрофа беше денеска "HD" каналот на МТВ преку MaxTV.

Сликата беше како слајдшоу и слоумоушн. Мислам дека проблемот е до МТВ.

Затоа ако сакате пишете им по една порака долу на линкот, за да средат побрзо:
http://mtv.com.mk/MK/kontakt.aspx

Ракометов го продуцираат во 16:9.Немој да ме јебеш.Уште да им текне и за фудбалот во ХД ќе биде добро.

Чудно е како преку ноќ од комунистички студија и графика се префрлија на ептен модерни. :D Или имало драстична смена на луѓе таму, или ги научиле тие што работат да работат како што треба. :D

Како и да е, доста позитивен впечаток за цел проект ЕП 2012, браво.

денес е малку подобра HD сликата од вчера кога се осетуваа пиксели како мрдаат :D

од Т хоум велат дека проблемот е до МТВ 1

Чудно е како преку ноќ од комунистички студија и графика се префрлија на ептен модерни. :D Или имало драстична смена на луѓе таму, или ги научиле тие што работат да работат како што треба. :D

Како и да е, доста позитивен впечаток за цел проект ЕП 2012, браво.
Првото. Ама не драстична туку само таму каде што треба.

Браво за МТВ на вистински пат се да бидат најдобри пак.

Добри се овие коментаториве ,спортскиве новинаир од А1 што беа ,ептен добро се фклопија во МТВ, ова им дојде како кец на десетка само неколку месеци од нивното доаѓање во МТВ понаа со добри спортски натпревари ,хокеј,формула 1,ракомет...

Сега да видиме што ќе спремат за Олипијадата,и тој спортски настан ќе го пренесуваат во HD

Дигиталниот HD канал на МТВ преку антена добар е. Уште малце да појачат bandwidth, кога има акција од блику со камерата се приметува инаку добро е.(y) А за ракометов денес неам зборови, со мобилниов мој јас подобар пренос ќе направев сигурно.(n)

Стварно не се лоши коментаториве на МТВ, спрема К5 ова е стварно многу подобро. Се на се добри преноси, гостите се досадни како и обично ама тоа не е ништо ново, и така тој дел од преносот никој не го гледа.

Дигиталниот HD канал на МТВ преку антена добар е. Уште малце да појачат bandwidth, кога има акција од блику со камерата се приметува инаку добро е.(y) А за ракометов денес неам зборови, со мобилниов мој јас подобар пренос ќе направев сигурно.(n)
Денеска беа добри претходно 4:3 им беше сликата.И ова е напредок за нив па може во иднина и со ХД ќе снимаат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom