МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Па имаше реклама во вестите, одлично изгледа досега невидено за МТВ, па дури и за македонските простори :pos:од таму ке оди специјализираната емисија Еурофорија.
И јас сега видов.Во шок сум.:vozbud:

Ако си во Скопје,Велес и Куманово ќе можеш ако имаш двб-т на телевизорот.Скенирај за дигитални канали ќе ти ја покаже.Мислам на 52 канал беше.

Како?

Ја има опцијата само скенирај за канали кај што ја дава само МТВ на пети канал и толку

A дали приметивте дека на HD каналот го снемува логото ,некогаш знае и да го нема дури и еден час повеќе барем јас приметив така на Макс тв

дај боже да го нема логото подобро ќе е за гледање ,пошо им е малку големко и ќе смета на натпреварите

Како?

Ја има опцијата само скенирај за канали кај што ја дава само МТВ на пети канал и толку
На упатството провери дали имаш за дигитално скенирање на канали и води се спрема него.

На упатството провери дали имаш за дигитално скенирање на канали и води се спрема него.

Јас за боом зборам.На боом скенирањето нема опција за дигитални канали.Ако го исклучам боом само на антина тогаш е друго.

Јас за боом зборам.На боом скенирањето нема опција за дигитални канали.Ако го исклучам боом само на антина тогаш е друго.
На боом го фаќа ама не може да го пренесе бидејќи е преку скарт и не подржува ресиверот хд.Викам ако имаш хд телевизор и преку него дирекно а не преку боом тв.И на твто мора да имаш dvb-t за да мора да скенира.Поврзи го дирекно телевизорот и пробај.

На боом ТВ никогаш нема да добиеш МТВ HD бидејќи ресиверот(e ѓубре) не подржува HD.

дигиталниот канал има подобра слика од ХД каналот

На боом ТВ никогаш нема да добиеш МТВ HD бидејќи ресиверот(e ѓубре) не подржува HD.
На Боом ТВ јас го добивам сигналот и е на 93 канал има само звук а слика барем јас неам незнам за другите .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom