Мразите ли некого?

• Креатор на темата Креатор на темата Poetic
  • Време на започнување Време на започнување
Ај чукни си ја главата и размисли - кој курац е некој должен тебе да ти кажува на тестови?! Мислам, имаш ли ти бар малце тро памет во таа црпката? Зашо да ти кажува? Дај ми еден пример кој е добар за двете страни, не само за тебе. Си им платила, им купуваш ужинки, ги частиш, што курац им прајш па они да имаат корист од тебе, ко ти од нив?

Коа веќе ме праша ќе ти одговорам.На почеток на школската кога сите ја одбегнуваа ради тоа што сите знаеа каква е , јас и друштвото мое (каде јас бев иницијатор) ја викавме секаде да доаѓа со нас, секогаш фини и добри за да не се осети отфрлено дека прва година средно, иако прв пат се гледаме.Нема компјутер и интернет и многу пати и помогнував за домашна или било што требаше да се спреми, на тест и немам кажано пошо овај по мат беше прв што го правевме.
Има нешто што се вика пријателство, знајш?Мора да имаме заемна корист за таа да ми каже на тест или јас неа?Мора од корист да биде за да му помогнеш на некој како имаш шанса да го направиш тоа, цел час за една Буква само ја молев да ми кажи што значи, ниту задачи и барав ниту дефиниции.И од тогаш па наваму, нон стоп ми бара домашни или ме прашува нешто, а оди ти побарај и нешто очи ќе ти извади.Ма ајде нека се гони.

Не. Нема потреба зошто некој да мразиш.
Се мразат личности што нешто ти значат во животот. На пример да имаш големо верување во некого па да те заебе и покрај тоа што ти значел...ама па тогаш значи сам си си крив што си имал големо верување во таа личност и што не си видел зад фасадата..шо значи пак си си сам крив за донекаде.

А ако мразиш некој што не го ни знаеш или пак не ни имаш некој контакт, тогаш нешто не е во ред со тебе а не со тој што го мразиш.

Нормално е да се мрази.
Не е нормално да се глуми дека не се мрази, да се прикрива тоа и само штета врз себе да се има.
Зш да ја ставаш омразата како некој црв кој ќе те јаде постојано. Носи ја гордо на себе како медал.

Сите шо се подобри од мене се без живот.
Сите шо се полоши од мене се инфериорни.

Коа веќе ме праша ќе ти одговорам.На почеток на школската кога сите ја одбегнуваа ради тоа што сите знаеа каква е , јас и друштвото мое (каде јас бев иницијатор) ја викавме секаде да доаѓа со нас, секогаш фини и добри за да не се осети отфрлено дека прва година средно, иако прв пат се гледаме.Нема компјутер и интернет и многу пати и помогнував за домашна или било што требаше да се спреми, на тест и немам кажано пошо овај по мат беше прв што го правевме.
Има нешто што се вика пријателство, знајш?Мора да имаме заемна корист за таа да ми каже на тест или јас неа?Мора од корист да биде за да му помогнеш на некој како имаш шанса да го направиш тоа, цел час за една Буква само ја молев да ми кажи што значи, ниту задачи и барав ниту дефиниции.И од тогаш па наваму, нон стоп ми бара домашни или ме прашува нешто, а оди ти побарај и нешто очи ќе ти извади.Ма ајде нека се гони.

Во тој случај, не ти треба воопшто да се замараш за таква особа, а уште помалку да бараш нешто од неа, кога знаеш дека нема да го добиеш. Има пријателство, да, меѓутоа тоа пријателство, не е пријателство ако едната страна постојано дава, а другата не и текнува на тоа. Едноставно не е фер. Оцени ги личностите со кои се дружиш и гледај на кого можеш да се потпреш.

Со омраза никаде не се стигнува никого не мразам само има така неколку личности кои не ми се допаѓаат со нивното однесување и се прашувам до каде ќе стигнат

Глупо е некој да мразиш... си праиш срања кои не ти требаат без потреба.

Јас не, ама знам едно дете што може да се изјасне на темава.. Ајмо @RickyLFC9 :icon_lol:

cи имам тефтер со список на луѓе кои ќе ги побарам во случај на некоја катаклизма, зомби, комета, глобален слом на општествата.....

Мразам бе. Мразам глупави луѓе. Ама она апла глупави луѓе. Како оние што дури има снег и се е подмрзнато си се шетаат по пат, ни на крај памет дека кола неможе да закочи така брзо а ако ги удри ај што тие ќе загинат/ ќе се повредат, возачот ќе е крив. Мразам дедовци или тетки во години што се качиле на точак а се толку слепи што ни рачките не ги гледаат, толку глуви што ни млазен авион не би чуле, толку стари што не знаеш што крцка, дали точакот или тие :mad: Ги мразам кога си шибаат по сред пат. Нити опрема на нив, нити знаат да возат....

Леле, до кај отишла темава...Знам дека е негативна, ама се' е дел од нас. Ја поставива бидејќи гледав еден филм во кој имаше еден женски лик кој толку ме потсети на личноста што ја мразам. Да, една е: патолошка лажга, нарцисоидна, болна за трачеви, неморална, која подмолно, со лаги и благодарение на своето „маже“ кој е на повисока позиција се намести на моето работно место. Обично не сум чувствувала омраза, сум преминувала преку тоа, но овојпат...како да не ја мрзам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom