- Член од
- 8 октомври 2008
- Мислења
- 1.686
- Поени од реакции
- 20
Дали е ова последната верзија на македонски јазик? :nesum:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
се надевам дека нема да биде последна. дека и следната веризја ќе излезе на македонски јазик.Дали е ова последната верзија на македонски јазик? :nesum:
Прашувам дали е последната, дали и следните верзии ќе бидат преведувани на македонски јазик...Па што пишува тука
Firefox 3.5.1 достапен за јавноста, сега и на македонски
Како дел од постојаниот процес на стабилизирање и осигурување на Firefox, Мозила го објавува Firefox 3.5.1 за GNU/Linux, Windows и Mac корисниците. Оваа верзија, меѓу другите 70-тина јазици, сега е достапна и на македонски јазик, откако се отстранија проблемите кои се појавија со македонската верзија на 3.5
На корисниците на Firefox 3.0.11 и 3.5 во следните 24 до 48 часа ќе им биде понудена автоматска надградба, но секако надградбата може и рачно да се аплицира преку опцијата „Најди надградби…“ (Check for updates) во менито „Помош“ (Help).
Повеќе информации за верзијата 3.5.1 на Firefox може да прочитате во белешките за изданието (на англиски).
На корисниците на 2.0 им се препорачува директно да го симнат 3.5.1 од www.firefox.com (или тука за македонската верзија). Верзијата 2.0 на Firefox веќе не се развива и има познати безбедносни дупки кои не се поправени и нема да се поправат.
извор: http://mozilla.blog.com.mk/node/238605

Охо ај некој друг нека ти објасни
Објаснете му на детево![]()
softver.org.mk напиша:Од друга страна, тимот за локализација на Firefox се намали за 50% (по бројност, а 90% по преведувачки труд), нешто заинтересирани да ја продолжат работата не сретнав, па можеби show may not go on anyway.

?Firefox отсегогаш бил најдобар но има ли некој проблем како мојот? Кога снимам слика "Save Image As..." не ми ја препознава како .JPG а доколку ја ставам оваа наставка ******.jpg се е во ред
![]()
Претходно незнам на која верзија беше мислам дека беше ист проблем но од Skype Extension а моментално пробав со скстензиите што ги имам ги избришав пак исто:nesum:? Или можеби проблемот да e Windows 7?
....А сите што имаат проблеми со Firefox што му користел многу RAM мора да имаат проблеми од Virus или Spyware инаку работи беспрекорно :pishtoldz
Ај иди tools->Folder Options-> и види дали овие ти се штиклирани?
и ако не се штиклирај ги
.....btw тоа што кажа таман си е штиклирано