Mozilla Firefox (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Па што пишува тука
Firefox 3.5.1 достапен за јавноста, сега и на македонски

Како дел од постојаниот процес на стабилизирање и осигурување на Firefox, Мозила го објавува Firefox 3.5.1 за GNU/Linux, Windows и Mac корисниците. Оваа верзија, меѓу другите 70-тина јазици, сега е достапна и на македонски јазик, откако се отстранија проблемите кои се појавија со македонската верзија на 3.5

На корисниците на Firefox 3.0.11 и 3.5 во следните 24 до 48 часа ќе им биде понудена автоматска надградба, но секако надградбата може и рачно да се аплицира преку опцијата „Најди надградби…“ (Check for updates) во менито „Помош“ (Help).

Повеќе информации за верзијата 3.5.1 на Firefox може да прочитате во белешките за изданието (на англиски).

На корисниците на 2.0 им се препорачува директно да го симнат 3.5.1 од www.firefox.com (или тука за македонската верзија). Верзијата 2.0 на Firefox веќе не се развива и има познати безбедносни дупки кои не се поправени и нема да се поправат.

извор: http://mozilla.blog.com.mk/node/238605

Незнам сите ја фалат Мозилата а мене поише мерак ми прави операта :toe:

Дали е ова последната верзија на македонски јазик? :nesum:
се надевам дека нема да биде последна. дека и следната веризја ќе излезе на македонски јазик.

така си го формулирал прашањето.

а инаку читај малце. се изнапиша човекот се убаво ти пак прашуваш.

Па што пишува тука
Firefox 3.5.1 достапен за јавноста, сега и на македонски

Како дел од постојаниот процес на стабилизирање и осигурување на Firefox, Мозила го објавува Firefox 3.5.1 за GNU/Linux, Windows и Mac корисниците. Оваа верзија, меѓу другите 70-тина јазици, сега е достапна и на македонски јазик, откако се отстранија проблемите кои се појавија со македонската верзија на 3.5

На корисниците на Firefox 3.0.11 и 3.5 во следните 24 до 48 часа ќе им биде понудена автоматска надградба, но секако надградбата може и рачно да се аплицира преку опцијата „Најди надградби…“ (Check for updates) во менито „Помош“ (Help).

Повеќе информации за верзијата 3.5.1 на Firefox може да прочитате во белешките за изданието (на англиски).

На корисниците на 2.0 им се препорачува директно да го симнат 3.5.1 од www.firefox.com (или тука за македонската верзија). Верзијата 2.0 на Firefox веќе не се развива и има познати безбедносни дупки кои не се поправени и нема да се поправат.

извор: http://mozilla.blog.com.mk/node/238605
Прашувам дали е последната, дали и следните верзии ќе бидат преведувани на македонски јазик... :tapp:

Инаку, ја користам моментално оваа и многу побргу се стартува од 3.5. :vozbud:

Охо ај некој друг нека ти објасни
Објаснете му на детево:tapp:

Охо ај некој друг нека ти објасни
Објаснете му на детево:tapp:
softver.org.mk напиша:
Од друга страна, тимот за локализација на Firefox се намали за 50% (по бројност, а 90% по преведувачки труд), нешто заинтересирани да ја продолжат работата не сретнав, па можеби show may not go on anyway.

линк

Убаво си го поставив прашањето. :tapp:

е убаво си го поставил прашањето. е па еве ако се придруже некој кон тимот за преведување ќе им, ако не може и да нема. најверојатно ќе нема.
тешки мрзи се Македонците.

Ке има ке има ке има и ке има тоа беше само за 3.5 што не ти е јасно

Ете кажано :pos2:

:tapp:

Firefox отсегогаш бил најдобар но има ли некој проблем како мојот? Кога снимам слика "Save Image As..." не ми ја препознава како .JPG а доколку ја ставам оваа наставка ******.jpg се е во ред
capturew.jpg

Претходно незнам на која верзија беше мислам дека беше ист проблем но од Skype Extension а моментално пробав со скстензиите што ги имам ги избришав пак исто:nesum:? Или можеби проблемот да e Windows 7 :toe:?

....А сите што имаат проблеми со Firefox што му користел многу RAM мора да имаат проблеми од Virus или Spyware инаку работи беспрекорно :pishtoldz

Firefox отсегогаш бил најдобар но има ли некој проблем како мојот? Кога снимам слика "Save Image As..." не ми ја препознава како .JPG а доколку ја ставам оваа наставка ******.jpg се е во ред
capturew.jpg

Претходно незнам на која верзија беше мислам дека беше ист проблем но од Skype Extension а моментално пробав со скстензиите што ги имам ги избришав пак исто:nesum:? Или можеби проблемот да e Windows 7 :toe:?

....А сите што имаат проблеми со Firefox што му користел многу RAM мора да имаат проблеми од Virus или Spyware инаку работи беспрекорно :pishtoldz

Ај иди tools->Folder Options-> и види дали овие ти се штиклирани?

и ако не се штиклирај ги

Ај иди tools->Folder Options-> и види дали овие ти се штиклирани?

и ако не се штиклирај ги

Колку што знам тие немат врска со Firefox тие се општо за секој фајл мојот проблем е кога барам слики преку Google или Bing и кога кликнувам See full size image тогаш ми ги дава така url а не како што треба и не на секој слика, а истите слики што ми ги дава како Firefox Document - со име url на Explorer иситите го дава нормално како JPG :toe:.....btw тоа што кажа таман си е штиклирано

ПОМОШ

Кога сакам да отворам некој документ од интернет пробувам со сите мозни програми што ми се нудат но ми отвора,,безимено;;Јас не сум експерт па затоа барам некој што се разбира повеке да помогне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom