Mozilla Firefox (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Код:
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html
eve deneska dodadile linkovi i za makedonski ali za 3.0.11
nema izlgeda prevod na makedonski za 3.5
na makedonski i srpski samo 3.0.11 ja ima
@Џену Грл aj bas vidi koja verzija ja imas, pa sto tie na makedonski

ne deka mene mi treba na makedonski ili mislam da ja simnuvam na makedonski tuku onaka

Повели друже, не ќе те лажам. Јас Мозилава од 2.0 верзијата па натаму ја имам на македонски, никогаш не ми била на англиски :)
f_Untitledm_6f62963.jpg

Повели друже, не ќе те лажам. Јас Мозилава од 2.0 верзијата па натаму ја имам на македонски, никогаш не ми била на англиски :)
f_Untitledm_6f62963.jpg

еј ти работи ад онот за бесплатни пораки на најновата верзија? и со скин ти се копчињата сини или?:pipi:

еј ти работи ад онот за бесплатни пораки? и со скин ти се коплињата сини или?:pipi:

Не, Windows 7 имам, на 7 плави се, ништо немам подесувано, од адони само Алекса и ова за смс - ите ми е. А адонот за смс - ите си работи, нема гајле :)

Не, Windows 7 имам, на 7 плави се, ништо немам подесувано, од адони само Алекса и ова за смс - ите ми е. А адонот за смс - ите си работи, нема гајле :)

ах windows 7 едвај чекам да излезе фајнл и да баталам ова шминкиве на XP :) кај мене кога инсталирав firefox 3.5 beta стана нефункционален адонот за смс.. некомпатибилен бил со новата верзија... хммм како така кај тебе работи:jaj:

10756b6.jpg

procitav deka imalo 3.5 na makedonski ali nabrzina bil povlecen poradi problem so sistemot za avtomatska nadgradba. taka da sega na makedonski ima samo 3.0.11.

procitav deka imalo 3.5 na makedonski ali nabrzina bil povlecen poradi problem so sistemot za avtomatska nadgradba. taka da sega na makedonski ima samo 3.0.11.

Toчно, македонската и српската верзија се повлечени, сега гледав, демек багосани. Багосана ама ми работи адонот за пораки. :pos2:

Имам многу addons на 3.0 ако го инсталирам 3.5 ке се избришат тие што не се компатибилни или ке останат( и пак нема да работат) ??

Македонската Верзија не работи како што треба за тоа се тргнати од компанијата има многу пропусти еве пробајте да направите Update на мекедонската верзија ке ви јави некој ерор :)

Или па нај вероватно нема некој преведувач да ја преведе целосно

Имам многу addons на 3.0 ако го инсталирам 3.5 ке се избришат тие што не се компатибилни или ке останат( и пак нема да работат) ??
тиа што не се комаптибилни ќе бидат ставени на disable.

Нема македонска верзија, има багови со македонска локализација. Таму ако видите, првиот, со црвено е означен како blocker, значи поголем баг. Кога тој ќе го порават, ќе ја издадат.

пУУУ мајката баш македонската верзија :pos2::pos2: изгледа голем малер сме :tv:

Firefox 3.5 излезе, но...

Firefox 3.5 излезе и тоа на 70-тина светски јазици, но не и на македонски.

Во последен момент се случила некоја збрка со македонскиот build што го оневозможува системот за автоматска надоградба, и мораше да биде повлечен. Јас проблемот го приметив веќе во RC1 и ја поправив грешката, но во последните моменти по грешка таа поправка била одфрлена за конечниот build.

Останува да видиме дали ќе се појави 3.5 покасно, или пак ќе се чека на 3.5.1.

Се си мислам дека сите оние силни патриоти кои потпишуваат разно-разни молби по интернет, да одделеа малку време да тестираат и пријавуваат грешки, порано ќе го увидевме проблемот и ќе ја намалевме можноста за грешка... но тоа е реалноста, show must go on.

Од друга страна, тимот за локализација на Firefox се намали за 50% (по бројност, а 90% по преведувачки труд), нешто заинтересирани да ја продолжат работата не сретнав, па можеби show may not go on anyway.

ps. неофицијална информација е дека Firefox на македонски го користат околу 35000 луѓе, од кои 30000-тина 3.0.11.

линк

Toa одма се средува чим сите на сите јазици работи тогаш мора одма да ја најдат дупката во македонската верзија изгледа нешто испуштиле

еј ти работи ад онот за бесплатни пораки на најновата верзија? и со скин ти се копчињата сини или?:pipi:
Копчињата ми се и мене плави, со тема :) Ништо друго не променува освен копчињата.

Vista on XP 2.0

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom