MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
Магентата е локал трафик и оди по влан кој има резервирана брзина за телевизијата. Ова нема допирна точка со Магента

Sent from my iPhone using Tapatalk
На брзината за стриминг мислев
Автоматски споено мислење:

Тогаш ке го заменам MaxTV со МOVE. Јас не ни гледам, но моите сакаат повеќе регионални канали (EX-YU простор), гледам на МОVE ги има највеќе, така да ќе го земам тој М пакетот. Исто пари ќе ми биде, сега плаќам околу 400 денари за MaxTV.
Само рачунај дека ќе ти троши од месечниот нет што го имаш

Последно уредено:
Тогаш ке го заменам MaxTV со МOVE. Јас не ни гледам, но моите сакаат повеќе регионални канали (EX-YU простор), гледам на МОVE ги има највеќе, така да ќе го земам тој М пакетот. Исто пари ќе ми биде, сега плаќам околу 400 денари за MaxTV.
Pisi mi pp ako ti treba test za M paket, mozam da ti sredam isto i ako kupuvas

Која интернет брзина е потребна за МОVE?
Дали ќе биде доволна оваа?
16307961453.png
Minimalna 8 do 10 Mbps download

И колку би трошело? Пример 1 сат гледање тв.
Незнам точно ама ова го пишеше на друг форум за макств па не би требал ода е поразлично за мове:
На сајтот на МагентаТВ им стои 2 ГБ по час. 2000МБ/60мин/60сек=0.5 MB/s = 4 Mbps
Ставам слика со инфо за а1 експлорер за да може да се добие колку толку колку би трошело нет на сат.
Ако имаш пример 2-3TB месечен лимит. доволно ќе ти биде

Attachments

• Screenshot 2024-05-29 103923.jpg
    Screenshot 2024-05-29 103923.jpg
    31,3 KB · Прегледи: 16
Последно уредено:
Оние кој сте на MTEL или @MALINOV.A да пише дали е додаден новиот канал Superstar 3? Во Босна на MOVE го додале тој канал. А од утре би требало и официјално да почне програмата со регионални и југословенски филмови и серии

Оние кој сте на MTEL или @MALINOV.A да пише дали е додаден новиот канал Superstar 3? Во Босна на MOVE го додале тој канал. А од утре би требало и официјално да почне програмата со регионални и југословенски филмови и серии
Superstar seuste ja nemame na MOVE

Najverojatno denovive

Dokolku utre se pusti celosno bi trebalo vednas da ja dobieme na mSAT a i na MOVE posle toa

Superstar seuste ja nemame na MOVE

Najverojatno denovive

Dokolku utre se pusti celosno bi trebalo vednas da ja dobieme na mSAT a i na MOVE posle toa
Film klub и Film klub extra веќе не работаат.

Ги имам на една IPTV листа и е црна слика немаат програма.

Superstar 3 e dostapna na MOVE

I na mSAT isto taka

Ne be kakov msat, msat nema tolku HD ne pa 4K
Колку што сум читал пишуваат скапо е да ги ставаат на сателит сите канали во HD и 4К. Ни Total tv нема премногу тв канали. На сателит ги немаат сите Sport klub канали.

А што ни се интернетиве за 4К леле мајко. TravelXp според логово пишува и HDR.

Ги има овие на Msat?
Минимумот за 4K ти е 25 Mbps. Скоро сите провајдери кај над нудат пакети со поголема(100+) брзина.

И тие 4к канали може да ги гледате?

Читав во Србија не им биле на сите овозможени. Ќе ги давале на претплата 700 динари а сега до септември се бесплатни и ако има можност за тоа може да се активираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom