MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536
Боксот од телеком има Нетфликс со последниот апдејт (нетфликс+андроид 12). Како кажа мр дени, малце апликација е спора ама не е страшно, далеку од неупотребливо е. Јас сум задоволен од Триал пакетот (тестиран на андроид тв + мобилен).
Најдобро ќе беше моветв да оди како а1..без претплата. Така мислам ќе собере повеќе корисници. Кој сака да гледа тв преку апликација или да земе бокс (негов или од мтел)
Автоматски споено мислење:

btw моментално ги имам скоро сите платформи дома (а1 ДВБ-Т, Моветв, Магентатв) :))))
а1 споредено со другиве е цртан филм, гачкани бои, акварел ахаха Мове и магента се тука некаде, се зависи од канал до канал. И двата користат низок битрејт (4-6мб).
Мове има проблеми со некои канали како на пример Сплескана слика што рече еден член (на магента го нема тоа, пратив и слики поназад).
Програмите горе долу им се исти, над 90%.
Препорака за моветв кој гледа на антена или слично. Јас имам нет о телеком па затоа зедов магента (пробано март месец а1 експлорер преку апликација и не беше лошо)
Move imas i gledas so box od mtel ili instalirano na nekoj tugj ured?
I nemozes da sporedis dvbt so iptv usluga, prosto ne e ist protokolot i na dvbt e tesko da se izvede HD rezolucija i nema voopsto da e isplatlivo, normalno deka iptv e bolje, sporedi so xplore tv da poglednes kolku e bolje rezolucijata od magenta tv

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Move imas i gledas so box od mtel ili instalirano na nekoj tugj ured?
I nemozes da sporedis dvbt so iptv usluga, prosto ne e ist protokolot i na dvbt e tesko da se izvede HD rezolucija i nema voopsto da e isplatlivo, normalno deka iptv e bolje, sporedi so xplore tv da poglednes kolku e bolje rezolucijata od magenta tv
Mове ми е триал (тв+мобилен). Не споредувам, таман работа небо и земја е, спомнав ради членот што праша за Бежичната тв од а1.
Имав и а1 експлорер март месец. Сликата ми е далеку подобра на магента од а1 колку се сеќавам. Не ме бендиса скроз сликата (далеку од лоша исто како сега мове што е).
Сите имаат мани и а1 и мове и телеком...дури каналите одат со низок битрејт од 4-6мб, ништо не правиме.
Се е исто срање, друго паковање

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom