MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Ne znam za magenta, znam za replay i move, nekoi kanali da se kako 576i nekoi kako 720 drugi 1080 vo globala e se ok za free test a potamunza 199,za 2 uredi 299za3 nee losa ponuda .... So dobra stabilna docsis ili optika ke nema problem ksj mene 2 nedeli nema zakoceno, samo ednas i dobro e sto trgnuva kade zastanalo nemas propustena programa ...
Па то ми беше муабетот, секој канал посебна приказна во поглед на квалитетот т.е битрејтот. Да, за цената е океј мада подобро ќе им беше да немаа претплата како на а1 екслорер што е...Мислам повеќе корисници ќе имаа така.
Автоматски споено мислење:

Нема врска брзината на интернетот, туку друго е во прашање, преносот што се прави преку оптички кабли како е до операторите од телевизиите. Битрејтот е тој, не пишувајте за џабе, потребната брзина за каналите е таа што е, не зависи од таа брзина што ја имате од интернетот, туку друго е во прашање кај IPTV. За HD канал би требало околу 10Mbps, за Full HD 20Mbps и за 4К над 20Mbps.
Точно ама кај нас сите оператори ги пуштаат каналите со 4-6мб, ХД или СД небитно

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.113
Поени од реакции
757
Kakva spleskana slika i los kvalitet, mozebi imas nekoi problemi, na kakov box gledas najverojatno ne gledas na box od mtel, jas imam cetiri boxa od mtel na nitu eden nemam los kvalitet i spleskana slika, ako koristis trial na drugi uredi ili opsto na drugi uredi moze da imas problemi
gledam kaj drugar na nivniot box sto go davaat koga ke sklucis dogovor, boite se pobledi, na telefon i preku box slikata nema vrska edna so druga. Drugo, Nacionalna Geografija i uste nekolku kanali slikata e spleskana, ne e kako sto treba, prasavme uste eden drugar, i kaj nego e spleskana... pusti 410 i ke vidis, toa e najgledan kanal i eve na max/magenta si e sovrsen

ako ima nekoj tuka Move, dali besplatno 30 dena bez obvrski na mobilen ili cel paket... neka spodeli iskustvo po odredeni kanali

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
големибукви пиши ако ти текнува со кои канали имаш проблем да ги проверам на моветв утре....

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.113
Поени од реакции
757
големибукви пиши ако ти текнува со кои канали имаш проблем да ги проверам на моветв утре....
kolku sto pamtam... National Geographic - slikata e spleskana, BBC Earth - prevodot e cuden format (na mnogu kanali e cuden i razlicen, dali samite kanali takov go davaat ne znam ama primer na Netflix site prevodi se ista golemina ist format).

AXN, AXN Spin - spleskana slika

sigurno ima i drugi sto bea takvi, ako sakaat da se seriozna platforma mora da go sredat prevodot, kvalitetot na slikata i vednas da reagiraat ako nekade ima spleskana slika.

Ke primetite iako primer nekade kvalitetot na slikata e HD, prevodot e kako maten, so pomal kvalitet, kockicki niz nego. Na Max/Magenta takvo nesto nikogas nemalo.

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536
kolku sto pamtam... National Geographic - slikata e spleskana, BBC Earth - prevodot e cuden format (na mnogu kanali e cuden i razlicen, dali samite kanali takov go davaat ne znam ama primer na Netflix site prevodi se ista golemina ist format).

AXN, AXN Spin - spleskana slika

sigurno ima i drugi sto bea takvi, ako sakaat da se seriozna platforma mora da go sredat prevodot, kvalitetot na slikata i vednas da reagiraat ako nekade ima spleskana slika.

Ke primetite iako primer nekade kvalitetot na slikata e HD, prevodot e kako maten, so pomal kvalitet, kockicki niz nego. Na Max/Magenta takvo nesto nikogas nemalo.
Nemaat najnov update na verzijata na aplikacijata zatoa e toa taka 100%, ke pustam sliki od kaj mene denes popladne

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Еве ви тест на 4 програми. Првите 4 се на моветв а вторите 4 на магентатв.
Во право беше големибукви за сликата, не е фул скрин.
BBC e океј на моветв колку видов...

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

И на а1 екслорер горе спомнатите канали биле океј...имаm другар што користи па му реков да ги провери. Значи до мтел е проблемот сепак

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Еве ви тест на 4 програми. Првите 4 се на моветв а вторите 4 на магентатв.
Во право беше големибукви за сликата, не е фул скрин.
BBC e океј на моветв колку видов...

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

И на а1 екслорер горе спомнатите канали биле океј...имаm другар што користи па му реков да ги провери. Значи до мтел е проблемот сепак
Da nekoi kanali na move 16:9 ama nese full screen, ne znam dali e do niv....

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Da nekoi kanali na move 16:9 ama nese full screen, ne znam dali e do niv....
Дефинитивно проблемот е кај мтел, ето тестирано на други платформи и истите канали каде на мове се стеснати на другите се нормални

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.113
Поени од реакции
757
Дефинитивно проблемот е кај мтел, ето тестирано на други платформи и истите канали каде на мове се стеснати на другите се нормални
i spleskana slika i prevodot... etr Nacional Geographic razlika den i nokj e.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
i spleskana slika i prevodot... etr Nacional Geographic razlika den i nokj e.
На повеќе канали приметив дека има што викаш сплескан превод и мове и магента. Подобро деловаа каналиве на магентава

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.113
Поени од реакции
757
samo zosto ne reagiraat, ne popravaat, ne razbiram... okej da gresis, ama popravi ja greskata...

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
Добра им е промоцијава за роденденот на Мтел...На МСат до сега беше 12 месеци по пола цена сега е 14 месеци :),до пред роденденов цена на втор уред беше 0 денари,а од вчера е на попуст од 199 денари на 0 :) Black Friday по балкански .... :)
И уште нешто не ми е јасно,зошто месечно на најскапиот пакет на МСат е 950 ден.со Повеќе од 140 канали,а на Move уште подобар пакет со повеќе канали(над 300) ,видеотека и враќање на програма е 400...патем и сликата ќе е подобра на Move,отколку на Мсат...

Kajgana Shop

На врв Bottom