- Член од
- 21 ноември 2011
- Мислења
- 1.466
- Поени од реакции
- 804
Па то ми беше муабетот, секој канал посебна приказна во поглед на квалитетот т.е битрејтот. Да, за цената е океј мада подобро ќе им беше да немаа претплата како на а1 екслорер што е...Мислам повеќе корисници ќе имаа така.Ne znam za magenta, znam za replay i move, nekoi kanali da se kako 576i nekoi kako 720 drugi 1080 vo globala e se ok za free test a potamunza 199,za 2 uredi 299za3 nee losa ponuda .... So dobra stabilna docsis ili optika ke nema problem ksj mene 2 nedeli nema zakoceno, samo ednas i dobro e sto trgnuva kade zastanalo nemas propustena programa ...
Автоматски споено мислење:
Точно ама кај нас сите оператори ги пуштаат каналите со 4-6мб, ХД или СД небитноНема врска брзината на интернетот, туку друго е во прашање, преносот што се прави преку оптички кабли како е до операторите од телевизиите. Битрејтот е тој, не пишувајте за џабе, потребната брзина за каналите е таа што е, не зависи од таа брзина што ја имате од интернетот, туку друго е во прашање кај IPTV. За HD канал би требало околу 10Mbps, за Full HD 20Mbps и за 4К над 20Mbps.