Motorola SB5101E Modem x64

• Креатор на темата Креатор на темата ivanco
  • Време на започнување Време на започнување

ivanco

Herbie the Love Bug
Член од
17 јануари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
0
Знаци драјвери за модемов ама за x64 bit windows , нигде немозам да најдам а не ми се менја WIN од ново

Знаци драјвери за модемов ама за x64 bit windows , нигде немозам да најдам а не ми се менја WIN од ново

www.google.com
www.motorola.com

Btw, имаш посебна тема ( побарувања за софтвер или нешто слично). Ако сите отвараа теми за што ќе им прдне, кај ни е крајот ?:ne_zboram

www.google.com
www.motorola.com

Btw, имаш посебна тема ( побарувања за софтвер или нешто слично). Ако сите отвараа теми за што ќе им прдне, кај ни е крајот ?:ne_zboram

Znaci da mozev da ja najdam taa tema nemase da otvaram nova tema, ili da mozev da najdam na google ili motorola , kako vtoro ocekuvav deka ke dobijam vakov odgovor od nekoj se~~~~ kako tebe citajki ve tebe i poveketo clenovi na kajgana , nekaj ja brisat temava ja od denes ne sum veke clen na kajgana. pozdrav!

доколку имаш setup фајл за 32 битно XP, пробај со десен клик на фајлот и propreties, па иди compatibility и одбери run this program in compatibility mode for Windows XP, или 32 бит доколку има таму. Би требало да можеш да го инсталираш со тоа. :kafe:

За кој windows .... XP, Vista.....?

За XP x64 има драјвери, за Vista x64 нема, користи го лан кабелот место usb....

:helou:

Види овде..

http://broadband.motorola.com/consumers/support/default.asp?supportSection=CableModems

Да се обратам и овде пред да преземам последна акција. Го имам истиот модем, го користев преку УСБ, а сега земав рутер и сакам да го користам нормално со етернет кабел. Проблемот е сто воопшто не му доделува адреса на рутерот, за проверка го врзав и на ПС преку етернет кабел и ништо ново (нема конекција, нема адреса). Ги пробав сите можни комбинации со иклучувања, рестартирања и слично. Остана уште една работа непробана, ама пред да излезам и да набавам кабел за тоа сакам да прашам да не некој досега од вас имал сличен проблем со истиот тип на модел и дали знае дали кабелот за етернет кој го користи му е стандард или крос?

Однапред благодарам. :toe:

Да се обратам и овде пред да преземам последна акција. Го имам истиот модем, го користев преку УСБ, а сега земав рутер и сакам да го користам нормално со етернет кабел. Проблемот е сто воопшто не му доделува адреса на рутерот, за проверка го врзав и на ПС преку етернет кабел и ништо ново (нема конекција, нема адреса). Ги пробав сите можни комбинации со иклучувања, рестартирања и слично. Остана уште една работа непробана, ама пред да излезам и да набавам кабел за тоа сакам да прашам да не некој досега од вас имал сличен проблем со истиот тип на модел и дали знае дали кабелот за етернет кој го користи му е стандард или крос?

Однапред благодарам. :toe:

Javi se kaj internet provajderot, trebe mac adresata od ruterot da ja prijavis kaj niv.

Barem taka bese kaj mene.

Javi se kaj internet provajderot, trebe mac adresata od ruterot da ja prijavis kaj niv.

Barem taka bese kaj mene.

Fala za predlogov, ke probam. A istoto ti se slucuvase koga proba i so PC da go povrzes modemot preku ethernet kabel? Bidejki kaj mene nema ni na PC nikakov napredok, nema net ni taka.

Da. Istoto bese koga probav direktno se mrezniot kabel od modemot do pc-to.

Obicno takva velicina izigravaat kabelskite operatori.

Da. Istoto bese koga probav direktno se mrezniot kabel od modemot do pc-to.

Obicno takva velicina izigravaat kabelskite operatori.

Fala man. Ako samo poradi toa si tupev glava dva dena loso ke si pominat na telefon. Finalno prasanje, znaci kabelot ne ti igrase nikakva uloga dali e standard ili crossover, samo za potvrda bidejki sega najdov nekoe upatstvo na net i tamu e prikazano deka mora da e cross kabelot pomegu modemot i ruterot, do tolku da e glup modemot ne mi se veruva. :toe:

Vidi vaka, znaci go imav istiot modem ovoj motorola koga bev korisnik na kabelski internet.
I so se slucuva.

Si zemam router linksys odam doma go povrzuvam, ne saka da cue, probuvam so mrezniot kabel na lap topot isto nema net, so usb-to si raboti najnormalno.

Se javiv kaj moj prijatel da go prasam poso covekot e IT Manager, i mi vika ne se tupi za dzabe toj mi vika i jas go imav istiot problem kako tebe, togas toj mi kaza deka negoviot problem go sredil so kablovskata, a isto i jas taka mojot.

So USB kabel ti raboti a so mrezen ne, taka bese i kaj mene.

znaci mislam deka ne e do tebe.

Javi se vo kablovskata i kazi mu.

За проблемот со лан портата кај кабелскиот ... зависи од провајдерот - кај Телекабел работи автоматски, кај Кејблтел треба да се јавис кај нив и да им дадеш MAC адреса за да може да работи.

За проблемот со лан портата кај кабелскиот ... зависи од провајдерот - кај Телекабел работи автоматски, кај Кејблтел треба да се јавис кај нив и да им дадеш MAC адреса за да може да работи.

Blagodaram i na dvajcata, problemot e resen. Vo aerodrom si nemav takvi problemi (telekabel), a za vo centar si se javiv i si ja prijaviv mac adresata, sve e ok. Fala uste ednas, mada ne mi e svatlivo sto postignuva Cabletel so ova??? Sto im e gajle jas sto i kakov ured ke stavam ili neznam sto pozadi nivniot modem, tie si imaat nivni ogranicuvanja neli. :)))

I mene ne mi bese jasno so e fintata so toa, ama da znaes deka toa ne e samo vo sk taka, vo cela makedonija e taka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom