♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Што е работата со Надал, оти овака лоша игра од негова страна?
Сетот му го даде со двојна сервис грешка.:confused: .. додуша Новак требаше многу порано да го заврши сетот.

Се дешава од тоа што и се плашев, многу неизнудени на Надал а и доста несигурна игра, нешто како со Димитров во вториот и третиот сет. Новак ја игра истата игра од 2011, агресивен е, напаѓа, рано ги фаќа бекхендите што е голема предност за него. Тешко да се врати Надал, не и невозможно но многу тешко.

Морам да искоментирам. Каква фацка е Томи Хас. :cool:

Трети сет ќе гледаме.

BIYce0_CcAAdpqs.png:large

Дајте бе некој сопкаст мопкаст нешто.

Боу!
:vozbud:

8/9 Мастерси, на негов терен совладан Надал, што треба повеќе..:cuc:

То је то. Историјата завршува тука. Честитки.

Кога успеа да прокоцка 4-2 во вториот сет, 6-5 и сервис за сет.... и од тој момент 11-1 серија на Новак Ѓоковиќ, на земја.... во такви моменти... па едноставно останав без текст, Новак одигра 11 од 10, Рафа испод ниво... стегнат во раката и поради тоа си плати со пораз, можеби еден од најтешките во кариерата. :)

Кој очекуваше дека нити Надал, нити Федерер нема да бидат први играчи кои ќе имаат 8/9 мастерси. :) Браво навистина, ништо не го спречува до крај на кариерата да ги комплетира мастерсите, со оглед на тоа што му остана уште само Синсинати, кој многу полесно можи да го освои отколку Монте Карло.

Остајте Монте Карло. Ролан Гарос ќе биде уште поболен. Овој Надал нема да го добие Ролан Гарос. Треба којзнае колку работи да се сменат за да му успее тоа. Не ми се допадна ова што го видов денес. Толку психолошки да падне го немам видено којзнае од кога. Имаше шанса да го ќари сетов и прокоцка шанса два пати.

Честитки за Новак, штета што неможев да гледам, таман најдов стрим ми искрсна нешто...

8 пати по ред а?
добро де ај, сеа се враќа, ќе биде следна година

ДРОOOOOOOOOБИ НОЛЕ

Остајте Монте Карло. Ролан Гарос ќе биде уште поболен. Овој Надал нема да го добие Ролан Гарос. Треба којзнае колку работи да се сменат за да му успее тоа. Не ми се допадна ова што го видов денес. Толку психолошки да падне го немам видено којзнае од кога. Имаше шанса да го ќари сетов и прокоцка шанса два пати.

Токму на ова првата помисла ми беше и мене... особено ако го изгуби во директен дуел со Новак, тоа ќе биде психички убиствено за Надал, реално и претходниот Ролан Гарос многу тешко го освои а немаше 7 месеци отсуство :S
Како и да е честитки до Новак, моментално нема некој што ќе го симне од првата позиција во скоро време :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom