Divider
Seraphim
Јас имам три жени и 4 деца, засега. Снајден сум. И?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро бе друже. Ти се етикетираш себеси ко серафим... Тебе ти е природно... А како можиш да судиш и за другите луѓе шо е природно а шо не?Јас имам три жени и 4 деца, засега. Снајден сум. И?
И да, заборавив да напоменам за важноста на слободното сексуално изразување, за тоа колку важен фактор е сексуалниот нагон кај човекот и дека потиснувањето и ограничувањето на истиот доведува до најразлични неурози, фрустрачии, застранувања и што ли не...а ако не веруваш земи прочитај го Фројд...или и тој можда према тебе не е во право почто земал кокаин(препишан од доктор)но не земал цел живот а посебно не ко ги развивал теориите...
Момак, навистина е симпатичен начинот на кој се имаш доведено во заблуда, а уште посимпатичен начинот на кој беспоштедно се трудиш сите останати да не увериш во истата. Ова разбира се, само под претпоставка некој и да те чита, или уште повеке да се одлучи да ти верува. Сепак, најинтересен е отворениот апел за читање на фројд, како небаре вашите теориски становишта комплетно да конгруираат, и аналогно на ова, како аd hoc да е потврдена вистинитоста на твоите тези. Имено, вистина е дека потиснувањето на сексуалната енергија на долг рок неизбежно води во невроза, но исто така е вистина дека слободното или неконтролирано празнење на истата завршува речиси идентично. Затоа Фројд предлага, огромните количества сексуална енергија да бидат канализирани и тоа низ активности кои му се примерени само на човекот. Ако сакаш, би можел и да ти објаснам, како се има случено на еден од најголемите апологети на цивилизаторските вредности и достигнувања, мегу кои бездруго спага и моногамноста, да му припишеш ваква небулоза...