Молотовиот коктел на Ганди

• Креатор на темата Креатор на темата LordDragonII
  • Време на започнување Време на започнување
With all eggs that we had brake in the last years in all kinds of demonstrations we could feed all people in this country in the next 10 years.

Факт што само укажува на тоа дека некаде грешиме.

I'm јust sayin', за промената кон која целиш, постојат ризици. Ако не си спремен да ги превземеш, не кенкај. Ако пак си спремен да ги превземеш, go for it!

Simple as that. (:

Кај што има мотив за потенцијални немири таму е и Македонецот.
Потенцијални немири = незадоволство ?
Според ова колку обичните Македонци го изразуваат незадоволството ?
Ако е малку, зошто така ?

--- надополнето ---

Македонецот е крајно апатичен како резултат на историски влијаниа и социолошки , било кое право и било кој напредок се добива ако имаш народ кој е способен и спремен главата на политичарот да ја набие на колец . Можеме да збориме колку сакаме за ненасилство ама нажалост во оваа земја е практично невозможно . Мора да се пролее крв за да се раздрма Македонецот друго нема

Да тргнеме од тука, историски гледано на овој проблем.

Македонија за време на Османлиската империја

Карпошово востание - октомври 1689 година
Кресенско воостание - 1878 - 1879 година
Илинденско востание - 2 Август 1903 година

Подоцна за ќе зборуваме за другите востанија (како вооружен бунт/протест против владеачкиот авоторитет), поради тоа што некои од нив се на национал - идеолошка основа.

Востанијата за време на Отоманската импреија се на национална основа, значи од тука произлегува поголемата ефективност.

Но овде имаме проблем кој проблем ќе не следи низ периодот на освестувањето и обединувањето на Македонската нација и борбите за национално ослободување, низ периодот на Национално ослободителната борба па од самото основање на модерната Македонска држава па до ден денес.

Тој проблем е пропаганда.

Пропагандата во Отоманскиот период е исто така на нацонална основа додека во подоцнежните периоди е претежно идеолошка.

За разлика од Отоманскиот период пропагандата е со послаб интензитет и се спроведува само преку образовните и верските институции додека денеска ја имаме на сите полиња, особено медиумите.

Што мисилите како дојдовме до оваа ниво на кое сме денес, понеспособни од нашите пра дедовци :) ?

Како зошто...?

Затоа што имаме доволно играчки да ни ја запоседнат сегашноста и да не приметиме дека сме си ја сјебале иднината...сосе онаа на децата неродени кои мејби ќе ги иштанцаме некој ден...

За нешто повеќе треба ризик а никој не сака да ризикува да не ги изгуби играчките, фејсбукот, мобиљката, пичката шо го погледнала во кафич и можда ќе ја ебне...лига на мороните на ТВ и турско-монголоидни серии...сето тоа во заедништво со образовната лоботомија...краен резултат - млади кои не се чудат на работење за 9000 месецот...уствари знаат дека ги ебат во здрав мозок шо е уште полошо...
Како што кажав на друга тема, не може да се инсталира XP на Commodore 64...

Надеж за сериозни промени нема.
Прсти шо пишуваат на ФБ не држат Молотов коктел, барем не тука.
Техничките прашања и детали зошто и како... не е сериозно ни да се напоменуваат,имајќи во предвид постовите на темава...

Единствен начин е Be the change you want to see in the world, па во склад со тоа...
И секако без делузии дека таквиот однос кон животот ќе е мед и млеко...напротив.

Are you ready for change...dipsticks...

jbg makedonceto sekat ke bide takvo so taa pogovorkata navednata glava ni sabja ne ja sece no spored mene nie si kutime tie si teraat nie pak si kutime i kade ke stigneme nigde sto kazuva eden moj poznanik koga gi zatvaraa fabrikite site televizii kutia site sedea mirni no koga ja zatvaraat a1 kako makedonija da se rusi ne deka sum protiv tv ili neso vmrovec i sdsmovec nego treba malku po svesni da sme za pravata i za toa deka vlasta mu sluzi na narodot a ne i obratno ministrite se narodni izbranici kako i gradonacalnicite i tie treba da ne pretstavuvaat a ne da bidat protiv nas no toa e needuciranost do toa doaga pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom